Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.07.06

Sista svettiga arbetsdagen. Nu är alla toaletter sanerade, samt maskinerna rengjorda. På måndag får jag leva litet, fram tills tidig uppväckning under fredagsmorgonen.

 Damerna ute på balkong, solen lyser, själv letar jag efter skjuts från Vandrarhemmet i Eggolsheim (Forchheim) till Slottet, ty det ändå verkar innebära en promenad på 56 minuter. Varför inte skriva 60 minuter, så är vi överens om att det tar en timma att promenera till skådeplatsen för det legendariska Shamrock Castle 2018 ?!

Taxi ?! – Vadän det kostar per km ?! 4,2 km innebär hela resan, vilket är ca Utterstigen 15 till Ringgatan vid Skurholmen i Luleå, ergo min sista lägenhet i Luleå, till mitt första arbetsområde då jag arbetade 4 1/2 h som tidningsbud åt Tidningstjänst AB juni – december 2011. Under den tiden bodde jag vid Forellgränd 12; lite närmare Hertsö Centrum.

 Lite “minnen” från Utterstigen 15; delvis på grund av detta som jag bestämde mig för att flytta hem till Motala i december 2014.

 http://www.nsd.se/nyheter/lulea/allt-ar-forstort-8721288.aspx

 €7 kostar bussen från Rovaniemi flygplats till Rovaniemi. Då var det “fixat“; i alla fall prissättningen.

 Uppdatering : fredag 13/07 – München Airport till München Hauptbahnhof (järnvägsstationen) samt återresa 15/07 = totalpris vid bokning via Internet = 281,64 kr (27,46). Jämfört med en taxibil som kostade 300 kr per resa, totalt 40 km eller 41 minuter. Sparar pengar gör jag hela tiden.

Fick även PDF-filer gällande bussresor i Forchheim (vandrarhem) till Slottet, och det blir mycket billigare än 9 med taxi, samt att jag sparar på benen.

Det börjar ta sig nu med resorna. Det sista kvarstår, och hade jag inte sett avståndet på 40 km emellan flygplats och järnvägsstation, hade jag varit i en mindre av mina röror.

 Övrigt : TV-boxen anlände idag, dock utan Finsk-TV samt Yle-TV1 samt Yle-TV2. Jag tog kontakt med ComHem gällande ärendet, men ingenting har hänt. Bahnhof sade jag upp nu, ty jag får bredband via ComHem mycket billigare, efter att jag prutade ned priset. Så är det att vara “spännande” helt plötsligt. Så här mycket uppmärksamhet kring kärleksliv som bredband har jag nog aldrig fått.

 

 

 

Slutligen … !

  

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan