Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.09.14

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/p6eQyW/filmstjarnan-burt-reynolds-ar-dod 

Ibland önskar jag mig ett fotografiskt minne, ibland inte. Ett selektivt fotografiskt minne, som jag kan plocka upp när jag så önskar ?!

– Tre PDF-filer ska läsas inför ZOOM-konferens imorgon, dvs. muntlig examinationsuppgift i FörskollärareStockholm måndag – fredag, därefter hem till Borensberg kl. 02 via Linköping. Jävligt kul var det ! Trött som bara det efter all korvstoppning vid Högskolan i Gävle, men jävligt värt det ! Den minnesvärda fredagen : försov mig nästan, hann med tunnelbana + tåg precis när bägge avgick. Måste nog ställa in fler larm inför v. 41.

kl. 05:30 vaknade jag upp, kl. 05:50 avgick tunnelbanetåget från Tensta. Så då jävlar fick jag springa. kl. 06:22 avgick tåget från Spår 6, och själv kom jag fram genom att springa från T-centralen till tågstationen kl. 06:20. Det var rätt skumt att behöva borsta tänderna vid toaletten i Högskolan i Gävle.

Mat, samt mer läsning. Ska även öppna “Filosofi A“-videolänkarna och läsa Lpfö98 samtidigt. Många nöjen här i Borensberg ikväll. Utöver : jag mailade chefen och frågade en viktig fråga beträffande framtiden : att få arbete 50 %.


Det som inte existerar har inte funnits, finns inte nu och kommer inte att finnas i framtiden. “Varat”; materien, har alltid har funnits och kommer alltid att finnas eftersom ingenting kan bli till av ingenting.

Tisdagen präglas av “Examination“, dvs. ZOOM-konferens hos Högskolan i Gävle. Det sammanfattas som ett riktigt bra möte, även om “mitt möte” försenades pga att det inte ringde upp rätt nummer, men missade endast frågeställningarna. Jag fick all hjälp av mina goda kollegor. Lite kommentarer fick jag ge uttryck för beträffande Lpfö98 till övriga artiklar samt dokument om Barnkonventionen (punkt 31; “varje barn har rätt till lek, vila och fritid”).

  • Konventionsstaterna erkänner barnets rätt till vila och fritid, till lek och rekreation anpassad till barnets ålder samt rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet.
  • Konventionsstaterna ska respektera och främja barnets rätt att till fullo delta i det kulturella och konstnärliga livet och ska uppmuntra tillhandahållandet av lämpliga och lika möjligheter för kulturell och konstnärlig verksamhet samt för rekreations- och fritidsverksamhet.

Resten av tiden fram till kvällsmat ämnar jag tillägna inspelning av Filosofi A, samt att redigera Förskolläraruppgift (“dubbelt upp“). Axess-TV hjälper till beträffande Sokrates och “Försokratisk filosofi“. Jag älskar den kanalen. Väger upp mot annat hjärndött som visas på övriga TV-kanaler.

1Framgång eller misslyckande för dina gärningar summerar inte upp till resultatet av ditt liv. Din ande kan inte vägas. Döm dig själv genom att intentionera dina handlingar, och genom den styrka som Du ställs inför de utmaningar som har stått i din väg. Universum är stort och vi är så små. Det finns egentligen bara en sak som vi aldrig riktigt kan kontrollera; om vi är goda eller onda. 

2Ju mer man förstår av sig själv, desto mer frihet får man att forma sitt liv som man vill. Även om man inte kan bli kvitt sitt förflutna och uppnå fullständig harmoni kan man lära sig att “leva med sitt jag” på ett bättre sätt.

3Du kan inte bedöma djupet av floden, tills Du ser djupet. Hur djup är floden om Du inte kan se botten? Floden berättar inga lögner, men även om den oärliga stod på stranden, skulle h. ändock höra dem.

4) Om Du omedelbart vet att ljuset är tänt, kokades måltiden för länge sedan.

Herregutt, hur aktiv man kan vara. Uppgift 2 – Artikel (grupp) inlämnad, en vecka före förfallodatum, samt 3 “frågeställningar” färdiga i Filosofi A.

Citat ur Anthony Kenny :”Västerlandets Filosofi” (2009) :

Var och en är resultatet av ett tillfälligt möte mellan något av våra sinnen och en motsvarande flyktig företeelse i det allomfattande flödet av omvandlingar. Allt som ter sig existerar; för existensen av en kvalitet och dess framträdande för det passande sinnet är oskiljaktigt förenade.” (Kenny, 2009, sid. 91).

Den “sokratiska paradoxen” :

Den som verkligen visste vad som var rätt att göra kunde inte göra något orätt: om någon handlade orätt, måste det bero på att han inte visste vad som var rätt. Ingen handlar orätt med avsikt, eftersom alla vill leva ett gott liv och därmed bli lyckliga. De som oavsiktligt gör fel behöver undervisning, inte straff.” (Kenny, 2009, sid. 50).

Allt som ter sig för mig, är sant för mig.” (Kenny, 2009, sid. 92).

 

Helt underbar virtuositet ! 

 

 

Avfärd mot Stockholm kl. 14:45 (ankomst kl. 18) med Blåklintsbussen (studentrabatt Mecenatkort 400 kr; á 200 kr). Det mesta klart, förutom en själv. Naglar klippta, kläder för tre dagar + snyggare kläder packade, ifall någonting händer imorgon lördag. Lillebror dyker väl upp under kvällen för att passa damerna ikväll och föräldrar lördag-söndag. Dock har jag ingen alkohol att bjuda på ty tiden inte riktigt har räckt till pga skolarbeten. Inlämning Filosofi A – grupparbete (dvs. det första egna inlägget) onsdag 19/09Fråga 5 idag under resan till Stockholm.

På måndag kl. 1316 ska gruppen i Förskollärare arbeta med en gruppuppgift som handlar om manusskrivning. Mycket att se fram emot, men så valde jag själv att fortsätta arbeta pga tryggheten i att ha en “fast anställning“. Nu : lite mer skolarbete samt dammys. 

 Lite grejer inför v. 41 respektive v. 47anteckningsbok samt ansökan Belastningsregister inför VFU v. 47 – 50.

 

 Bästa bröllopsvalsen ! 

 

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan