Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.09.24

  •  Uppgift 1aSokrates och Platon m.fl. – Filosofi A – inlämnad (förfallodatum 17/09; uppgift 1b : 23/09).
  • Uppgift 1aSokrates och Platon m.fl. – Filosofi A – inlämnad (förfallodatum 17/09; uppgift 1b : 23/09).
  • Start Förskollärare – uppgift 5 (“Lek & Lärande; skapa ett manus”) – “inlämning på onsdag” (förfallodatum 28/09)

Imorgon måste jag börja på Individuell Uppgift 3bFörskollärare, med förfallodatum 28/09. Det här går helt utmärkt, även om jag är utmattad under helgerna. Satt i fredags, 3 h samt igår 3 h i Blåklintsbussen (tur-och retur BorensbergStockholm) och endast skrev, fastän jag började med skriveriet redan under måndagen. Filosofi verkar vara en rätt så intressant sfär att utforska ! 

Innan jag kör det sista av Filosofi A – uppgift 1, ämnar jag skriva av mig sedan tre hela dagar av skolarbeten i Förskollärare – distans. En uppgift kvarstår, och förhoppningsvis klarar sig min egna lilla individuella uppgift sig förbi “plagiatgranskaren”. Ingenting i arbetet är “kopia” på någonting, inte ens min egna lilla text, författad före skolstart. Vilket även bidrar till att den ser så “tråkig” ut. Att ta citat / referenser ur en text och skapa sin egna version, det Ni, är inte fullt så enkelt !

Filosofi A – uppgift 1 kvarstår egna reflektioner på de andras verk. Detta säger det jag har uttryckt, men fått kritik för det mesta av tiden – att utövningen alltid bör ligga på en “högre nivå” och inte enbart på “individens nivå“. Sker ingen utveckling i material, sker heller ingen utveckling i lärande.

Lördag uppbokat med besök vid Filmstaden i Linköping kl. 18 (bild !).

Vad mer ? Ledighetsansökan v. 41, v. 46 samt v. 47 – halva v. 50 godkänt ! Samt att jag nu går ned i antalet arbetstimmar; 4 h om dagen ty hela dagen blir underlig samt att det tar så otroligt mycket kraft från kroppen, som bör användas under helgen.

 

Helgen är över då å egen del, idag måndag gäller det att aktivt arbeta för att slutföra den första delkursen inom “Förskollärare“. Samtidigt har jag arbetat med Filosofi A, dvs. igår kväll skickade jag in de sista reflektionerna. Lördagen bjöd dels på riktigt god mat vid Restaurang Ni Hao. För dem intresserade :10 måltidsmeny, 33cl öl/cider eller vitt/rött vin samt efterrätt,… för endast 139 kr ! Inte endast priset var värt detta besök, även det faktum att maten smakade riktigt gott ! Själv passade jag på att dricka den vietnamesiska ölen “Saigon” för första gången i mitt liv.

Unga Astrid“; vad må jag nämna om den “socialrealistiska” filmen ? Förutom att jag anser den vara en s.k. “prequal” inför vad som komma skulle, dvs. hennes barnboksförfattarskap, innebar filmen en del att tänka på, inom just barnhavande samt föräldraskap, samtidigt som det visade hur det svenska samhället såg ned på ensamstående kvinnor vid den tiden.

En sak som jag fann förvånande, samtidigt inte så förvånande, var hur mycket billigare det blev att handla hos Hemköp i Linköping93 kr för varor värda 128 kr, pga att jag även blev medlem, så det blev genast mycket billigare. Ingen mer ICA i Linköping å egen del; Hemköp är öppet till kl. 23 så jag (vi) får passa på att handla frukost i den butiken när vi anländer till Östergötland när jag är ute på min utbildning; nästa gång fyra dagar v. 41.

   

 

 

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan