Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.10.10

Lördagens övriga verksamhet : 

(ur “Den andra dagen“, sid. 12); “Att lära upp någon är ett begrepp som hör gårdagen till. Ingen kan lära upp någon annan. Vi måste lära oss själva.”Kvällen handlade om just dessa diskussioner, medan jag läste “Den andra dagen” (PDF-fil; 88 sidor). Fint att få en annan persons perspektiv kring det hela.

Texten var inte heller så dålig : den teoretiska kunskapen behöver den praktiska kunskapen visavi (som) den praktiska kunskapen behöver den teoretiska kunskapen. Före införandet av 9 års grundskola, såg man den praktiska kunskapen som “det man behövde för att klara sig“, medan den teoretiska kunskapen var ansedd för överklassen. I och med skolreformen, satte man den teoretiska kunskapen på “piedestal“, dvs. den kom att dominera. Den praktiska kunskapen hos flertalet blev en lidande faktor, någonting som också behövs i sitt arbetsutförande. Det är viktigt att kunna “kunskapen“, men mer väsentligt är det att kunna förmedla (vidare) “kunskapen“. Meningen “Den andra dagen” kan kortfattat beskrivas “som den nya skolan“.

 

Södertäljepolisen” på 5an eller “Nu blåser vi snuten” (1980) på 6an. Vilken väljer man ?

Just nu : ut och handla mat, samt övriga förberedelser inför morgondagen samt veckan, som packning  inför kommande 5 dagar i Gävle. Själv åker jag hemifrån imorgon under “lunchtid“, och lillebror eller farsan tar vid som “damväktare“. kl. 16:3019:10 åker Bus4You (Nettbuss) från Linköping, så från kl. 10 har jag tid på mig att äta lunch, bada badkar, besöka Motala Bibliotek (förhoppningsvis !) för studentlitteratur, samt att besöka Linköping Museum för resterande verksamhet att kika in, dvs. Teknikavdelning samt tavlor. Kanske även att hinna få retur på köpt veckobiljett, 220 kr från SL i Stockholm ?! Eller så tar jag det under hemvägen.

Bottenskrap; förhoppningsvis tar Ni er ända till Norge !

 

Avgång

Hemfärd

Även detta må jag meddela : har haft kontakt sedan en fredag 28/09 med Marco Bieritrumslagare/konsertbokare i the Dreadnoughts om ett eventuellt evenemang i Östergötland. Två scenarion må vara tänkbara : att Sami Rahim bokar bandet inför en kväll i Linköping (maj) eller så drar jag med vän/lillebror till England, ty det gäller att börja spara pengar redan nu. Drömmar måste man få ha, annars kan man lika gärna lägga sig ned och dö !

Dessa funderingar tar jag tag i efter denna vecka, nu måste jag komma i ordning med denna lista före avfärd :

  • kattlådor
  • lunch
  • fixa middag (bröd med skinka och ost)
  • rakning
  • bada badkar

 

Herregutt, vilken dag ! Hela hjärnan och kroppen har fått extremt mycket stimulans, samtidigt som den känns regenererad till 110 %. Utomhusaktivitet i nästan 4 h, vad kan slå det ?! Och till råga på allt, arbeta med två likasinnade personer med två olika uppgifter,… samtidigt. Lite grupparbete kvarstår, men vi är på god väg ! Överlag upplever jag denna kurs ge mer än förra kursen, med litteratur och det praktiska kunnandet. Ligger även mycket före flera andra i läsning, så ikväll tar jag det endast lugnt !

Gävle = staden för den introverta; ser “and”ligt tyst ut (fler bilder finns tagna, men som tyvärr läggs ut efter att gruppen har fått sitt “G” i arbetet !)

Igår anlände jag till Gävle kl. 21:30 + en promenad till vandrarhemmet på ca 10 minuter (rakt fram bredvid kyrkan vid Nygatan 8 ; Best Western Hotel i Gävle). Incheckning, tandborstning, dusch samt övrig verksamhet för att äntligen slå mig till ro inför natten. kl. 23 somnade jag, och vaknade upp kl. 06:30. Otroligt trevlig, bemötande personal, gratis frukost, riktigt gott hemlagat; allt från grunden ! Promenad på ca 20 min till Högskolan i Gävle.

Biblioteket öppnade inte förrän kl. 08, så jag befann mig redan på plats kl. 07:50. Fann en av de resterande böckerna, som visade sig vara fel; “5te upplagan” (den “4de upplagan” bör vi använda oss av !) Den “5te upplagan” har jag även beställt hem, men vem klagar ?! Två böcker, olika upplagor; jag lär mig endast mer nyttig information !

Introduktion, vilket inte egentligen var så hemskt som Facebook-gruppen fick det att låta som; 5 kapitel lästa + en PDF-fil inför idag, vilket jag hann läsa igenom under helgen samt igår på tåget. “Det teoretiska” visavi “det praktiska“, etc. etc.

Lunch (Thai-buffé), långpromenad fram och tillbaks, två uppgifter, samt promenad till vandrarhemmet. Ikväll kvarstår dock kvällsmat, samt SAUNA !

Onsdag; en fin dag; ytterligare en heldag som spenderades ute i naturen. Denna dag byggde jag mig en koja ! Dagens byggarbetsplats !

 

 

 Såg denna affisch på högskolans anslagstavla ! – Leo Holmberg; tillika min gamle lärare inom Klassmusik A och B samt gitarrlärare hos Institutionen för musik och medier i Piteå.

 

Imorgon torsdagBiologi 1 under förmiddag samt Biologi 3 under eftermiddag, ergo ännu en trevlig dag ute i naturen. Nu : kebabtallrik eller annan föda, samt att åter SAUNoA. Gårdagens SAUNA var helt underbar !

 

 

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan