Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.10.25

I väntan på att få slutföra första gruppuppgiften, så skriver jag av min lycka : dels det faktum att flygbiljetterna till London i maj blir enbart billigare och billigare, Idag kostade tur- och returbiljetter mellan Västerås och London 896 kr, medan mellan Linköping – London 1334 – 1416 kr. Det är resan inklusive kostnaderna till andra städer som bidrar till att man helst flyger direkt till London från Linköping. Så måste jag även kolla upp tider. Lillebror ansåg att 3 – 4 dagar vore idealiskt, så kanske om man åker under torsdagskvällen 23/052019 (ansökan “semester” fredag 24/052019), så spenderar man helgen, inklusive konserten med the Dreadnoughts under lördagskvällen 25/052019, och så åker man förmodligen hem under söndagen, eller ansöker om “semester” till och med måndag 27/052019.

 Igår : boken “Friluftslivets pedagogik – En miljö- och utomhuspedagogik för kunskap, känsla och livskvalitet” (fjärde upplagan; ISBN : 978-91-47-10003-3). Biblioteket ligger inte idealt för personer som inte ska arbeta i skolan i Tjällmo, dels att det är i samma byggnad som förskolan, men även att man måste passera en lekpark och skola för att ta sig fram, så… lämnar in boken vid Biblioteket i Borensberg.

Promenaden i Tjällmo var högst givande. Gick av vid fel busshållsplats, så fick även gå en bra bit till Tjällmo Centrum (ca 15 min). Otroligt vilken natur det finns !

Kanske,… ta mig dit nästa vecka för att utföra Rörelse 4 – Reflektionsuppgift Hälsa i senaste kursen, vilket handlar om att spendera 4 h ute i naturen. Någonting att reflektera kring. Nu : invänta min senaste möbel (leverans mellan kl. 11 – 14) samt att avsluta första gruppuppgiften. Därefter att se över levererad litteratur inför Filosofi A – “Etik“.

Innan jag helt förstör min ekonomi med beställning av böcker inför kursen som startar v. 46; onsdag 14/112018 (VFL-praktik med redovisningar !), ägnar jag tiden före tvättstugan (kl. 1721) åt till att reflektera litegrann. Hemstädet utfört för denna vecka, en dag kvar till konsert med M.A. Numminen (återkommer till detta !).

Kikade igenom all litteratur inför bägge mina kurser. Somliga böcker var rätt så onödiga inköp, om jag nu inte råkar finna tid att läsa in Filosofi på egen hand. Uppgift Biologi 4 (Bi. 4) till Förskollärare inlämnad igår, och under helgen lär jag gå ut i skogen i Borensberg för nästa inlämningsuppgift (Rörelse 4).

Reflektionsuppgift Hälsa

  • Hur påverkas hälsa, motorik och perception av vistelse i naturen? Enskild uppgift Individuellt ska du tillbringa en halv dag (minst 4 timmar) ensam ute i ”naturen”. Utevistelsen ska innehålla inslag av rörelse, skapande och någon lugnare aktivitet med inriktning mot naturkontakt. Använd gärna aktiviteter från Friluftslivets pedagogik, kapitlen Pedagogik och ledarskap och Friluftsliv, hälsa och livskvalitet. Reflektera sedan utifrån dina egna upplevelser, när du kommit tillbaka, över vilken betydelse vistelse i naturen kan ha för människor generellt vad gäller hälsa, motorik och perception. Sammanfatta dina reflektioner på ca 2 sidor och använd då gärna begrepp från litteraturen.

Utöver denna information är jag stolt över ny möbel samt att damerna fick ny kartong att gömma sig i

 Fredagsplaner : ”Litterär After Work” kl. 16 samt konsert kl. 20 !

 Tre månader tills jag fyller 38 år, tiden börjar visa sina spår. En bra sak med att enbart arbeta 4 h om dagen, är att jag slipper fylla kroppen med Ipren. Har knappt ont längre i leder, fast ryggen måste få vila en stund varenda dag efter arbetet. Lite ont gör det efter att jag har suttit med uppgifter.

Idag samt ikväll = Motala – M.A. Numminen (kl. 16 respektive kl. 20). Kanske även att besöka föräldrarna mellan “passen“. Nu : göra sig i ordning, samt att äta lunch. kl. 15:04 åker jag, busskort laddas med dygnskort, så att jag sparar pengar. Snål ämnar jag bli efter den senaste tidens “missbruk” av pengar, samt att när jag har gått ned i tid, har jag likaså gått ned i lön.

Igår köpte jag fem stycken böcker via Campusbokhandeln inför nästa kurs i “Förskollärare” (totalsumma = 978 kr) + ytterligare en bok via CDon.com för 318 kr. De förstnämna böckerna hämtas från Linköping när de väl anländer, och då passar jag på att besöka Linköpings Museum, ty måndagen förra veckan som jag åkte till Gävle, visade det sig vara stängd (om Ni undrar över varför jag varken har skrivit någonting om upplevelsen eller postat bilder !).

För att jag ska slippa bli knäpp på allt, här kommer allt som är fixat :

Resor måndag 12/11-2018 

Resor torsdag 15/11-2018

Visserligen hade jag nu glömt köpa biljett vidare från Stockholm – Gävle, måndag 12/112018, men med Mecenatkort samt 166 kr, går det mesta att fixa. Det mesta bör vara klart nu, tycker jag ! Det enda som egentligen får återstå att fixa, det är inlämningsuppgifterna.

Suck ! Farsan hade legat på sjukhus i Linköping inatt pga halka eller vad det nu egentligen handlade om. Lite orolig blir man ju.

En bra fredagskväll till ända, och inte endast en bra kväll, utan en dag utöver förväntningarna. En hel sal fylld med publik för att se en finsk musikkomiker, och så bokreferat kl. 16, där jag köpte en ny 500-sidors biografi med signerad autograf, samt att jag fick skaka hand både i Biblioteket och under kvällen efter showen (inklusive all musikdiskussion). Det var mycket tal om Irwin Goodman och den finska musikscenen under –60-talets “storm“.

Utöver : att få tre extra poäng på prov för att man finner ”mellandominanter”, som läraren hade missat, har jag fått (summa på tenta = 33/30; “Musik- och satslära”; Institutionen för musik och medier, 2004 – 2005). Men detta var väl att ta i ?! 

Nu : en lugn hemmadag tillsammans med damerna (älsklingarna !), TV, vila samt att gråta över mitt bankkonto efter gårdagens utflykt samt taxiåkning hem, ty kroppen fick nog och endast lade av att fungera. Istället för att sitta och vänta på buss hem i 2 h, med rädsla för att somna, valde jag att åka hem för 425 kr.

Medan maten står i ugn, tänkte jag dela med mig av dagens tankar. Egentligen borde jag satsa på Filosofi A-uppgift (kommentarer), men jag kom precis hem från min “4 h utflykt“, så nu reflekterar jag i bloggen kring händelser.

Det som ska göras klart denna vecka :

  • Filosofi A– hemtenta (flersvarsfrågor; inlämning lördag 27/10)
  • Förskollärare (Reflektion – Hälsa; 2 sidor; inlämning måndag 29/10)

Maginfluensans tid, själv har jag ett bra immunförsvar, kanske lite för bra ibland, när min hud attackeras (eksem).

https://werlabs.se/artiklar/immunsystem?fbclid=IwAR38TMxwJFMfSs_kxsdWbr-brJY_xTYqdAXmWMHccQve-1dEwYaQknU6ea4

“Sommaren ’92” (2015) på TV, om Danmarks triumf i fotbolls-EM 1992,… ett lag som inte ens kvalificera sig till EM, vinner till slut guldet. Otroligt välgjort med dokumentärfilmer blandat med skådespeleri. Spänningen håller i sig ända till slutet, Kanske är det så också att livets verkliga händelser överskuggar fantasin ?!

Dagens planering : bada badkar, skriva lite “Förskollärare – Uppgift Rörelse 4 (Hälsa)“. Igår skrev jag in citat, idag gäller det att få fram en egen text ur dessa.

Uppdatering : “Förskollärare – Uppgift Rörelse 4 (Hälsa)” klart och inlämnad ! Uppgift 3b = Godkänd (D fick jag i betyg/omdöme). Jag är nöjd över att slippa den uppgiften ! Nu går vi vidare med pedagogiken.

  • Lönedag torsdag 25/10, vilket innebär en storhandelsresa till Bråstorp i Motala
  • Fredag 26/10 : städdag (kl. 1012) samt tvättstuga (kl. 1721)

Händelser kronologiskt sedan gårdagen ?! – “Choises” (komposition/arrangemang, elbas : Petri Torvinen2001) är arrangerad, med ackord och bakgrund (musik via SoundCloud vid slutet av inlägget).  En lite råare version, som fick klippas om och klistras. Ny version kommer att spelas in vid mån av tid, bland annat försvinner ritardandot, som “slöar upp” kompositionen vid slutet.

 Missar alltid det spännande !

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BJ9yRv/jordskalv-i-gavle?fbclid=IwAR3Wwcd0PmXqjpL7Q9_uNm6nifXHLLAdJtIkGXHfHu9b5khX6XLDosZzVZM

Böcker beställda (författare : M.A. Numminen !)

Herregutt ! Hela min veckoplanering och sömn gick åt helvete inatt, när flertalet av oss Förskollärare fick komplettera våran text i “Uppgift 3b“. Min slutgiltiga text slutade på tre sidor + referenser. Nu har jag inga fler försök kvar, fan vad jag har både bråkat med plagiatkontroll samt Word via Mac – när sidorna är tomma i inlämningen. Intervju-uppgiften är på gång (en kvantitativ, fin skriftlig sådan !). Imorgon : hemtenta Filosofi A45 minuter på flersvarsfrågor, det blir bra det. Och så har jag lämnat in mina kommentarer i Gruppövning 3 – Kant och Hume.

Den här trötta idioten ska nu ägna två timmar åt TV, därefter att försöka få lite sömn. Min nya bok, “Tango är min passion” (1999M.A. Numminen350 kr) är betald och på väg.

Annan slags “tango” bjuder jag er på ikväll !

Ok, Quiz i Filosofi A slutförd. 15 poäng fick jag, om det nu är bra eller dåligt ?! Att leta upp informationen var inte helt enkelt, ty läraren hade “gömt” svaret i frågorna, så att man verkligen fick tänka till. Start av Rörelse-uppgift Förskollärare, dvs. analys av min 4 h skogspromenad.

Fler som vill följa med på bio (“Bohemian Rhapsody2018) onsdag 31/10 kl. 17:25; biogragen i Motala ?! Bild : Parkett 10; salens bästa platser !

 Två nya böcker till samlingen !

Den enskilde uppgiften “Rörelse 4 – Reflektionsuppgift Hälsa; Hur påverkas hälsa, motorik och perception av vistelse i naturen?” startad idag, lär bli klart till helgen.

Dagens böcker ! I och med ”Tango är min passion” (1999) äger jag samlingen : M.A. Numminen. Filosofi samt ”livets filosofi”; några väl valda citat (sista häftet). 

Dagens uppgifter väl utförda, kvällen slutar tidigare med kvällsmat.

  • Arbete kl. 0610
  • Dusch samt buss till Motala kl. 10:30

Fick tillbaks pengar insatta på busskort, ty någon busschaufför hade återigen laddat kortet med “Mjölbyresa“. 

Träffade på en gammal SFI-elev (2015). Killen var tvungen att fly kriget i Syrien och har bott i Sverige i 5 år. Idag äger han egen pizzeria. Han tackade mig och min kollega för att vi hade ett så svårt ”prov” i Svenska. Pratade en stund med honom och mindes de roliga stunderna, speciellt då vi var på utflykt vid Motala Industrimuseum. Jag blev inbjuden dit oavsett om jag ville äta eller inte. 

  • Buss till Stora Torget – besök vid Biblioteket i MotalaDet gäller att vara väl förberedd inför nästa kurs i “Förskollärare” !

Likaså är biobiljetterna till “Bohemian Rhapsody” (2018) onsdag 31/10 betalda = 510 kr / fyra personerNu : kvällsro ! En fin dag önskar jag alla mina läsare !

 

 

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan