Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.10.31

Detta behövs verkligen ikväll !

Klockor vridna tillbaks en timma samt kalendersida bytt, nu är jag klar och ser fram emot vintertid 2018. Igår tog första frågan i Filosofi A-hemtenta 5 h att “besvara” så idag har jag skrivit in två frågeställningar + en fråga återstår för denna dag, med resterande två frågeställningar att skriva in imorgon. Två frågeställningar * 3 skulle man endast besvara på, ergo 6 st frågeställningar! Utöver dagens aktivitet : en promenad till Östenssons var väl värd lite vila från uppgiften. Matlagning på gång, strax att inta dagens/kvällens mat.

Ett “C” fick jag i Förskollärare – uppgift 4 : Värdegrund. Många filosofiska tankar har uppstått i gruppen beträffande ett flertal saker, som jag inte nämner i bloggen. 184 kr vann jag på fredagens omgång av Eurojackpot (3+1 rätt). Ikväll : Lotto 1&inklusive Joker.

Herregutt ! Klar med detta. Stora krav på en grundkurs, tycker jag ! Men jag älskar det !

En textrad som jag inte tog med (relevans !) trots att det låter vettigt, är när jag analyserade text i böckerna kring “det sociala” (metafysik). Hela raden skrev jag själv, vilket jag upplever lite otäckt.

Det relevanta erfarenhetsfaktum är att livet bör delas med andra, inte självständigt, utan utvecklar och sträcker sig utåt, för att därigenom finna nya intressen i andras aktiviteter och därigenom skapa relationer av ömsesidigt erkännande och stöd med andra människor, i den mån man kan skapa sig ett mer rikare och mer tillfredsställande liv. Den utilitära ståndpunkten handlar inte om att behandla sina egna intressen som viktigare än någon annan människas. Dock är de anledningar till att främja vissa typer av relationer med människor. Känslan av dessa relationer kommer att innebära att man ibland offrar sina egna intressen för andras behov och intressen.

Till slut : skivan som analyserar första världskriget ur ett filosofiskt perspektiv, utan att döma någon sida. Hur kände personerna i skyttegravarna, hur upplevde kvinnorna livet utan männens närvaro, till hjärtan som brast. Som avslutas med en etisk fråga om “död“. Skivan har gått på högvarv hela dagen.

Idag = arbete, därefter har jag fixad med en del grejer inför VFUn (v. 47-tisdag 50) som att ringa till VFU-praktiken. Tisdag 06/11 kl. 13:30 = första möte19/11 (v. 47) bjuder första dagen på en studiedag, så allt lär starta lugnt.

Idag = starta sista uppgift Förskollärare, ty min intervju kring “Den andra dagen” och “de fyra solarna” har jag icke fått, då blir det svårt att göra någonting. Jag har ca 2 veckor på mig att slutföra uppgifterna. v. 45 ska dessa vara inlämnade. 1 1/2 sida idag på sista uppgift Förskollärare. Måste få vila lite efter helgens skrifter. Försöker bli klar med det till fjärde, därefter en uppgift som kvarstår. (Filosofi AprovG1116 poäng . Jag fick 15 p, därmed är jag Godkänd i provet !

Ok, tiden räcker inte till för att starta skriva in referenser samt text, så väljer att arbeta vidare på senaste uppgiften efter lunch. Nu administrerar jag min skolgång, med bokning av vandrarhem samt buss- och tågresor. 19 (onsdag) – 21 (fredag) december åker jag iväg till Gävle på en sista tur under år 2018.

Så här låter planen inför v. 51 :

Onsdag 19/12 (280 kr)

Fredag 21/12 (285 kr)

Vandrarhemmet kostar 1136 kr för två nätter (Best Western Hotel City Gävle). Mat á ca 90 kr med studentrabatt :

  • onsdag kväll 90 kr
  • två gånger under torsdag 180 kr
  • två gånger under fredag 180 kr

Matkostnad =  450 kr

Totalkostnad 2151 kr. Ändock… nästa resa v. 46 måste jag nu lägga fokus på, samt resterande inlämningsuppgifter.

Imorgon : bio i Motala kl. 17:45 – 21:00 – “Bohemian Rhapsody” (2018)

Avresa 31/10

Hemresa 31/10

  • kl. 21:45 – 22:24 – Motala Central – Borensberg bussterminal, buss 614

Månadens sista dag, två uppgifter kvar i Förskollärare, varav Slutuppgiften tar sig. Nu är jag uppe i 5 sidor skrivna. Lite referenser hit och dit och voilá ! Under fredag/lördag blir det inlämning. Då kvarstår “Intervju“-uppgiften, om pedagogen själv förstår vad “Den andra dagen” innebär, med dess “4 solar“. Efter att idag ha bråkat, dels med Artiklar, samt beträffande “ledighetsansökan“.

v. 46

  • tisdag 13/11
  • onsdag 14/11
  • torsdag 15/11
  • v. 47 – tisdag v. 50 = VFU-praktik förskolan i Borensberg

v. 51

  • torsdag 20/12
  • fredag 21/12

… känner jag mig så här i huvudet ! 

Bio ikväll, Bohemian Rhapsody“(2018) Denna känsla (nedan !) infinner sig sedan flera timmar tillbaks. Själv åker jag om ca 60 minuter om inte före. Filmen startar kl. 17:45, då har jag tid att få tillbaks pengar för en person som inte kunde se filmen ikväll, samt att äta en kebabtallrik med pommes innan showen ! En väldigt ambivalent känsla m.a.o. efter att ha fått kämpa på med allt idag !

 

 

 

/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan