Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.11.20

Söndagsuppgifter = grupparbete, muntlig redovisning i Gävle tisdag 13/11Ergo = söndagen går åt till detta. Blir dock enbart “en liten stund“, därefter måste jag till ICA Supermarket för att veckohandla samt att hämta ut ytterligare ett paket. Denna gång en ny hårtrimmer, ty min gamla har blivit så långsam, så att det håller nog på att sluta fungera inom kort.

Imorgon = avfärd MinkgatanBorensberg (senast) kl. 13:53, för att (åter) resa till Gävle för den muntliga redovisningen, samt start på ny 15hp-kurs (VFU; samt inkluderande “vetenskaplig kurs”).

Deadbeat” – himlens the Beatles-coverband.

Får se vad som händer med min “Tango” – ty en trumkompis i Göteborg rekommenderade, pga aspekten “tyngd” i låten, att spela in det som en jazzvals “3 mot 2“, dvs. kontrarytmer, med jazzvals 3/4 i bakgrunden medan jag tänker mitt spel i 4/4. Ergo = melodin blir “lösare“, medan “bakgrunden” blir mer strikt ““. Som John Coltrane‘s “Naima“.

 Lördagsmys !

 samt slutligen !

Anna-Maria Tango” – the Dreadnoughts (Kanada)

En god dag till alla ! Idag söndag = 100 år sedan första världskriget tog slut, i alla fall i väst-europa. Den ryska revolutionen bidrog till att de än verkar kriga om samma orsaker; land, i den östra delen av Europa. Då passar det helt enkelt med the Dreadnoughts‘ senaste mästerverk; en konceptskiva om händelserna för exakt 100 år sedan !

Måndag,… tisdag imorgon, och två examinationer från kl. 08:30 till kl. 16:30. Till Gävle anlände jag på tok för sent. Har knappt fått i mig vila, när jag måste lägga mig för att vakna upp och äta en redig, gratis frukost kl. 06:30SJ var som vanligt försenad. kl. 15:20 skulle tåget åka, kl. 16 fick vi byta till Spår 3 (från Spår 4) i Linköping, och så bar det av. Men men … kl. 20:15 anlände jag äntligen till Gävle, och har hunnit äta mina ost- och skinkmackor, borsta tänderna, duscha samt att gå igenom materialen till morgondagens examinationer. Händer väl som vanligt att man glömmer bort någonting.

Stressad var jag efter arbetet, dels pga inlämning Filosofi – Etik – Gruppövning 1, men framförallt ett ZOOM-seminarium kring senaste kursplanen, där man knappt hörde vad som sades, och till råga på allt, blev grupperna helt fel. Jag vill fortsätta arbeta med likasinnade, tack ! Från Grupp A1 bildade vi tre Grupp B7. För all del också – jag älskar det gitarrackordet !

Jag skällde även ut damerna över kattsanden som de kastar ut i hallen, men framförallt spyorna under sängen. Jag mådde verkligen inte bra idag, och att behöva böja mig ned och torka spyor, piggade verkligen inte upp min dag. Inte resan heller, förutom att jag fick (helt gratis !) byta till mig biljetter i samma tåg, ty jag hade missat snabbtåget i Stockholm till Gävle. Detta tåg tog längre tid på sig, men jag kom fram i alla fall.

 

Vissa saker är bra förunderliga, men så länge jag får mitt “G” eller “E” som det heter i dagens betygssystem, så är jag nöjd. I Borensberg kan jag lägga ut resterande bilderna från Gävle, ty dessa har nu utnyttjats till fullo. Imorgon startar en ny kurs, och kanske går det lite bättre med redovisningen.

 • fick aldrig ställa min “pedagogiska fråga” ur “Den andra dagen” (Tiller & Tiller2003).
 • kl. 11:50 ansåg pedagogen att det var tillfälle att äta lunch.
 • en traktor som störde oss under vår utomhuspedagogiska aktivitet.
 • bilar som trafikerar vägen, vilket inte var scenariot under förra tillfället v. 41.
 • hörde knappt vad någon annan sade !

Men så lär man sig. Så många gånger som jag har gjort mina pedagogiska misstag, det tål att skrivas ned om några år. Man är inte bäst i allting, och definitivt ingen “Stålman“. Fira lite med mat i Gävle, men först blir det att läsa igenom schema samt kursplan inför morgondagen. Kanske kan jag nu gå vidare från detta. SAUNA kl. 19Gävle är en dyr stad – kaffeställe samt fler poäng i Filosofi A !

 

Igår hann jag kommentera andras inlägg i Filosofi A – gruppövning. Visserligen fick jag skapa ny tråd (mer intressant än den som jag slutligen även lade in samma resonemang !). Jag fann tråden, och lade in mitt resonemang kring “Etik.

I intervjun fick jag “G” (Litteraturseminarium) beträffande att intervjua någon som hade upplevt “Den andra dagen” (Tiller & Tiller, 2003), med dess praktiska förutsättningar, framför skolvärlden som vi ser idag, med vikt på mer teoretisk kunskap än “handens kunskap” (den praktiska kunskapen). Observationsuppgiften var en gruppuppgift, vilket jag tror att jag redan har skrivit om, men lägger ut samtliga kommentarer !

Idag fick jag besked beträffande slutresultaten i “huvudets kunskap“, dvs. de teoretiska uppgifterna. Slutuppgiften är en bekräftelse på hur läraren kommenterade (i ett äldre inlägg !) beträffande om jag egentligen hade utfört mina aktiviteter 4 h i naturen. I Slutuppgiften fick jag ett Väl Godkänt (VG).

 

 

Dagen har gått helt underbart. Vi fick göra mycket praktiskt arbete, men framförallt att skratta ihop. Imorgon torsdag = observation. Och så checkar jag ut kl. 08:00, åker hem till Borensberg kl. 17:14, och får sova i egen säng (hemma kl. 22:22).

Jag hoppas att damerna behandlat lillebror väl, samt att maten har räckt. Själv är jag fundersam över varför min vattenflaska är borta. Ut på centrum i Gävle för att inhandla inför morgondagen, dricka kaffe, äta middag, men framförallt att SAUNoA kl. 19. Packa gör jag under morgonen !

 

Orkar jag med ännu en kurs på 15 hp, mån tro ?!

 DN är värd all läsning !

 

   

Nu jävlar ska det ut på praktik !

 • ”- Petri Torvinen, född för länge sedan, dvs. 1981.
 • Bor hos tre damer (katter) vid Hjortstigen i Borensberg911 år gamla.
 • Musiker och musiklärare i grunden. Musiker sedan 1995, spelar lite olika instrument.
 • Komponerar och spelar in egna som andras arrangemang”

… samt anledning till “varför jag vill bli Förskollärare” samt att förklara praktiken på 3v. 

Finare än originalbilden !

 Arbetade med presentation medan skrivaren arbetade med konstverk ! Bilderna blev väldigt blå när jag bytte bläck ! Köp aldrig ”billigare via nätet” !

Slutligen, eller ja, vila snart …

 … innan dess !

 • ”- Petri Torvinen, född för länge sedan, dvs. 1981. ….
 • Bor hos tre damer (katter) vid Hjortstigen i Borensberg9 – 11 år gamla.
 • Musiker och musiklärare i grunden. Musiker sedan 1995, spelar lite olika instrument.
 • Komponerar och spelar in egna som andras arrangemang”

+ anledning till att jag vill bli Förskollärare och att förklara praktik på 3 v. …

Idag tillägger jag orden

 • född tidigt om året, m.a.o. är jag en stolt Stenbock; värderingar som jag även stolt lever efter. En Stenbock värderar familj samt lever förankrad stadigt i grunden.

 • ambidex“, men helst vänsterhänt

Dagens hemska sanning : man orkar verkligen inte med allt man har planerat. Idag vaknade jag upp kl. 16, efter en natt med film (Creed, 2015). Såg tyvärr varken “Rocky” eller en Oscar i filmen, men klart sevärd !

Idag : egentid, ty det måste jag få ha. Imorgon: göra klart allt inför veckans start på VFU-praktik. En god fortsatt lördag till alla mina läsare !

Nå, hur mår Du och vad heter Du, var kommer Du ifrån, herrn ? – Välkommen till den sista domänen. Välkommen till fronten. Femtionior i sju dagar, blossar upp under den tionde natten. Jesus hjälper den man som strider in, i svart och vitt. Ormar finns i lökbrödet, råttor finns i vattnet. Så var glad eller var död – åter till slakten. Hon färgar inte ditt blod; läs mellan linjerna, herrn. Följ med mig in i leran, det är inte din tid, herrn. Vissa säger att Djävulen är död, men enligt vår mening är Hon är lika verklig som Du och jag. Detta är hennes herravälde. Ju mer det ändras desto mer är det detsamma; härlig observation. Kom morgonen, då ordnar Hon en demonstration. Nu är hans ansikte nere i marken, förvandlas till damm, herrn. Vem gav honom den här sista rundan, vem litade han på, herrn ? Gå nu in i svart och vitt, komma under jorden, döden är igång i kväll, på det svarta och vita.

Helgens underbara syssla !

 Mys med ”Så mycket bättre”.

Lite information inför VFU-praktik v. 47 – tisdag v. 50. Hur beskriver man sig själv egentligen inför småbarn ?!

Slutligen … den ryska versionen av “Så mycket bättre” !

 “Anni, amori, e bicchieri di vino, no che contato mai” : “år, kärlek och glas vin, ingen räknade någonsin“. Det är nog reglerna som jag vill leva efter.

Två månader tills 38 år ! Idag : första praktikdagen ! Älskar det ! Smått förkyld idag med hosta och resterande halsbränna sedan fredagen. Natten var definitivt en svår en. Visserligen fick jag “sovmorgon” jämfört med mitt riktiga arbete, men kl. 04 vaknade jag upp med att frysa. Och inte feberkyla, utan att det var riktigt kallt inne i lägenheten. Idag snöade det i Borensberg. Vi lär väl se hur länge det håller i sig.

Nu : fixa i ordning mitt liv med Filosofi A, därefter se över verksamhet till praktik. 

 En resa till London under löneveckan i maj ! Fick schemat idag från Gävle. Konsert med detta magnifika band som jag såg 13 juli i ForchheimBayern (min video vid slutet av inlägget från festivalen !)

Andra viktiga praktikdagen, mycket utomhus trots förkylning. Kan knappt prata, men det fungerar ! Jag sover ändå ca 9 h om kvällen, i alla fall försöker jag sova 9 h om natten, dvs. läggdags kl. 22 och sovmorgon till kl. 06:40. Imorgon : sovmorgon till kl. 05:40.

Mitt skåp !

 

 

Hyvää yötä, god natt, gute nacht, good night, buona notte, gera naktis, laba vakara, dobrá noc, dobranoc, jó éjt… samt alla andra världens språk !

 

  

 

 

/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan