Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.11.30

Ja, tredje dagen… kallt,… hungrig, och trött. Bra arbetstider, men förkylningen knäcker verkligen även den starkaste ! Helgen lär bli en lugn en, förutom det man måste göra hemmavid, som städning under fredagen, så att man endast har tvättstugan under lördagen. Storhandel får göras när jag åter har orken ! Nu önskar jag verkligen att jag fann någon med lika värderingar om det mesta, behöver inte handla om musik och intressen, men att man ställer upp för/på varandras behov, samtidigt som man hjälper till hemmavid.

Torsdag 22/11,… en otroligt bra, verksam dag. Barn och jag är tydligen en bra kombination, i alla fall om man frågar handledaren ! Den första VFU-uppgiften klar; 299 ord, som lämnas in imorgon fredag. Förutom detta, ämnar jag städa i lägenheten, ty nu är skakningarna och kallsvetten förhoppningsvis över, så orken kommer tillbaks. Natten var anmärkningsvärd blöt, det må jag säga… kall och blöt ! Sova kl. 20, för att bota mig från sjukdomen. Vakna upp kl. 05:30 för att betala räkningar, ty det är den tiden om månaden. Nu står jag åter i balans när det gäller min ekonomi.

Blev ingen städning idag … imorgon ! Ikväll är jag mest trött efter en bra VFU-vecka. Att leka med Lego tar verkligen på krafterna ! Funderade på en Lego-modell som jag ägde då jag var liten, som min morbror Lassi köpte åt mig i Turku + ännu en annan som han köpte åt mig i Pajala. I ”sommarstugan utan el” (Kulkujoki) höll man sig sysselsatt med kreativitet. Funderar på en uppsättning Lego, men då måste det vara av avancerad art. Eller ett svårare pussel. Någonting som man kan arbeta med under kvällarna en stund före läggdags, och som tar en längre tid.

Nu ska jag kika in flygbiljetter, samt konsertbiljetter till konsert med the Dreadnoughts London lördag den 25/052019. Om man åker torsdag den 23/05 och åter hem måndag den 27/05, så har man ju tid på sig. Jag kanske tar biljetter som må avbokas, endast för att vara säker på en framtida resa. Konsertbiljetterna kostar inte så mycket, så det kan kosta på sig. Då gäller det endast att börja spara pengar, vilket inte lär bli en utmaning, ty jag nu ligger på “plus“.

Att handla gällde det att göra efter arbetet, fast kylskåp och frys är fullt. Hur mycket handlade jag för förra månaden och hur lite åt jag egentligen denna månad ? – Förkylningen har satt sina spår, men likaså allt resande. v. 51 blir det åter en resa till Gävle. Idag lämnade jag in första observationsuppgiften; “barns perspektiv på 300 ord“; i mitt fall : 299 ord.

Kvällens film var en prequal till historien om Dracula,… kort och gott : “Dracula Untold” (2014). En rätt så fånig film, men allt idag ska ju erbjudas en förklaring till. På söndag lär flygbiljetter bokas, samt ett billigt vandrarhem som jag fann; fyra nätter, två personer i ett rum = 1060 kr. Att finna flygbiljetter som passar både tidsmässigt samt ekonomiskt verkar vara rent hopplöst, så det erbjuds en extra trip till Amsterdam10 h har jag och lillebror på oss att undersöka en ny stad. I London har jag redan varit i 1994 på skolresa med SverigeFinskaskolanMotala. I Amsterdam har jag gått ned- och uppför trappor, samt att vänta på anslutningsflyg till München, samt att förlora mitt bagage.

 Under kvällen undersökte jag följande :

 

Detta med storpussel i form av Lego och pussel kan vara aktiviteter värt att undersöka. Lite hjärnaktivitet.

Frostigt värre utanför glasdörrarna. Men nu är allt klart, likaså matlagning, ätning samt badkar. Filosofi A-kommentarer inskrivna : “konsekventialism“.

 Både pussel och Lego beställda. Jag valde att köpa “Big Ben” för att hedra maj 2019. Och så avslutar jag blogginlägget med en underbar låt av the Solution : “Soulmover“; en låt med ständiga tonartsbyten, men framförallt för att jag fick spela upp låten under en av mina nivåprover vid Institutionen för musik och medier i Piteå.

Jag hörde att Dödahavsrullarna i nya Bibelmuseet kan vara falska. Nu ifrågasätter jag äktheten i detta fotografi som de sålde mig.

Dagens sysslor : fixa i ordning mitt liv med att se efter datum på inlämning på kommande uppgifter, samt övrig verksamhet med rakning, badkar etc. En tanke som slog mig igår kväll : inte undra på att hostan går över så snabbt när man dricker Theracough. Första gången höll jag på att spy ut allt, igår höll jag ändå i andan. Influensaviruset retirerar nog självt när det får sig en dos av detta kräkmedel ! 

 

Fann en del bra bilder på den externa hårddisken, framförallt från Kirunafestivalen sommaren 2013 med miss Li. Autografen har jag slarvat bort, som hon skrev före konserten, precis som Jacob Binzer‘s autograf, när jag störde honom i parken under hans lunch. “Patrick” stod det på den autografen. Jag kan gissa på att dessa ligger någonstans i lådorna eller i “Live Shots“-samlingsboxen med bilder.

 

Bilderna må ta tagits med en gammal kamera, alltså inte en digital “Ajfån” (min första “Ajfån” köpte jag först i juli 2013 !). Vissa bilder avfyrades i fickan, samt att det blev en “dubbelbild” på vissa, som jag valde att slänga redan i fotoaffären i Luleå, då man bara ser suddiga ansikten. Jag ville så gärna ta bilder med autograferna, men dels skulle jag spara “plats“, ty Disneyland-After-Dark spelade under lördagen, så under fredagen gick jag runt med kamera, men begränsade mig ytterst. Under lördagen hade jag lämnat kameran i vandrarhemmet, och vem sitter i parken och äter lunch, om inte självaste Jacob Binzer ?! Under lördagsnatten mötte jag Laust Sonne i parken (kl. 02), och så hade jag redan tagit alla bilder ! Men så fick jag åter träffa Disneyland-After-Dark i Rejmyre 2017; denna gång ägde jag min “Ajfån“.

 

 

 

 

Nästa äventyr :

Dagens visdomsord !

Morr … flygbussar kan inte ses och bokas förrän 07/12, så vi lär vänta tills dess ! Bokning och betalning av hotell utförd; två galna finländare åker på semester torsdag 23/05-2019 – måndag 27/052019. Det blev dock lite dyrare dock än planerat, då hotellet ligger precis över gatan från konsertplatsen, samt verkligen i närheten till allting. Då har vi tid att utforska istället för att behöva resa runt en massa kilometer hela tiden.

 

Fler “galningar” får följa med om Ni orkar med två fulla finländare med ett gäng irländare ! 22 BNP (Pund) kostade konsertbiljetterna för två personer = 255,28 kr,… ergo sparar vi redan här några hundringar !

 Min engelska är inte så bra som det verkar trots allt ! 

 Senaste litteraturen !

Dokumentären om the Dreadnoughts som tål att ses om och om igen !

Går ju bra detta ! Inför nästa vecka : planera lite sång- och lekverksamhet samt utomhuspedagogik. Har fått igång observationsuppgifterna, så under helgen lär jag sitta och arbeta med PowerPoint-presentation, förutom lördagens städ- samt tvättstugeaktivitet. Har inte mer än detta att dela med mig av, ty gårdagens inlägg borde egentligen ha fått större genomslag. Därmed får det bli ett kortare inlägg idag.

Så sant som det är sagt …!

Helt underbart med diverse arrangemang så att man slipper göra mer än att spela dessa. Förskolelåtar ! http://www.sjoberg.com/musik/notbok.pdf?fbclid=IwAR1H2B-BtXqVtv9TA9sGBm4I_lj2H3SKtO4hdho2UjpWonowIaUToUCvT98

Kanske,… kanske inte ! Kommer ju hem från London under måndagen, så vi lär väl se. Å andra sidan kan det också vara kul att dels se bandet, dels att besöka Gröna Lund men framförallt att återse vänner. Helgunderhållning (förutom städ- och tvättstugeaktivitet samt att påbörja examinationsuppgifter. Under kvällarna … ) !

Till slut … !

God natt & sov gott, ty nu är det damernas kväll ! 

 

 

En god, tidig torsdag. Jag börjar vänja mig vid mina arbetstider. Visserligen innebär det å egen del att vakna upp kl. 04:40 för att börja arbeta kl. 06, men det är det värt när man får komma hem i god tid för att göra klart sina uppgifter. “Observationsfokus v. 48” är därmed inlämnad, med citat ur Läroplan för förskolan 1998 (Lpfö 98; Skolverket 2016).

Utöver : 

Resor, konserter samt arbete. Kan inte bli bättre än så ! Badkar, därefter tidig kvällsmat. Ska jag arbeta med uppgifter under helgen, tar jag ledighet under kvällarna !

Sir Reg i L’Orient fredag 07/12-2018 kl. 1803 – vem är med ?! Såg detta Celtic-Punkband i EggolsheimForchheimBayern i Tyskland under Shamrock Festivalen i juli 2018. Har inspelad material på några minuter. Överlag kan det vara kul att uppleva annan musik än det “konventionellt rådande“.

 

Månadens sista dag, och det ska nog fixas till litegrann inför morgondagens städning, som att rengöra kaffeperkolatorn med Svinto. Först ska jag bada badkar samt att ta en ordentlig vila före kvällsmaten, och därefter ta ytterligare en än mer ordentlig vila inför morgondagens städ- och tvättstugedag. Först : byta till julgardiner. En otroligt fin stor tavla fick jag idag till min uppgift av barnen idag. Så stolt jag är att få höra en massa fina ord av alla.

 

 Jul, jul, strålande jul ! – och jag måste verkligen köpa nya stänger !

 

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan