Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.12.10

En plan för dagen är att avsluta veckostädet, därefter starta litegrann i uppgifter – Förskollärare. Gårdagens motiverande ord stärker än mer vad jag vill arbeta med. Att analysera teckningar är inte alltid det enklaste, men planen är att göra tre saker samtidigt, dvs. själva analys av teckningar, samtidigt som jag löser lite Lego-pussel, samtidigt som TVn visar “Så Mycket Bättre” (TV4 kl. 20). En artist vars låtar låter bra, men som jag tyvärr har missat pga just ordet “Idol” i hans resumé.

En sak med min hjärna är att när jag gör flera saker samtidigt, samtidigt som jag inte tänker på själva uppgiften, det är då som inspirationen flödar. Ungefär som vintern 2008 då jag fixade ett VG i en B-uppsats i “Organisation & Ledarskap” (Luleå Tekniska Universitet)när jag startade projektet kl. 14 och avslutade med inlämning av uppgift kl. 04 på morgonen, samt medföljande matlagning under morgonstunden. Under hela tiden som jag författade B-uppsatsen, satt jag med en flaska Vodka och apelsinjuice.

Det luktar rent i lägenhet pga de nya gardinerna. Tvätten snurrar i bägge tvättmaskinerna, nu ägnar jag lite tid åt att beräkna budget, ty jag har bestämt mig för att återse Sir Reg på fredag (https://www.facebook.com/events/284967068815342/) Då ska alla hemaktiviteter flyttas till lördagsmorgonen, ty under lördagskväll och söndag måste jag ägna tid åt uppgifter. Dels kostar inträde, men även alkohol, även om jag inte vill uppleva en “tredagars”-bakfylla, som är det normala efter “30″. Inför v. 51 (onsdag – fredag befinner jag mig i Gävle), måste jag spara lite pengar, samt att vandrarhemmet vid Best Western Hotel City i Gävle inte är betald, ty jag tryckte på fel knapp. Betalningen hanteras först när jag checkar in under onsdag 19/122018.

En god fortsatt dag önskar jag eder alla !

 Tillägnad lillebror !

 True story !

 

När man försöker inverka/påverka barnens skapande, kommer man bara på någonting enkelt ur musikteorin.

Kul med saknade bitar. Får se hur att lösa “numero 2” i steget ! Legot var något mer komplicerat än båten som jag byggde som liten grabb i Turku hos morbror Lassi.

I övrigt : en lugn första advent, fastän jag måste analysera lite målningar. Först lär det bli att fräscha upp kroppen med hårborttagning samt att använda min nya fotfil på skadad hud,… samt att öva inför tisdagens sång- och gitarraktivitet med småbarnen. Och så måste jag starta Filosofi A-uppgift med inlämning imorgon; Kant‘s konsekvensetik.

Övar och övar inför morgondagens “pedagogiska verksamhet“,… samt jullåtar. Länge sedan man spelade dessa låtar. Och länge sedan jag övat gitarrspel 2 h i sträck. Huden = avlägsna dig !

Och så kommer vi till dagens finaste nyheter :

 G” i muntlig redovisning. En traktor som hade ockuperat vår redovisningsplats !

  Som tröst har jag i alla fall min “helgunderhållning numero 2” :

Förutom att skriva in Observationsuppgift v. 49 med litteratur. 300 ord och så all litteratur, hur ska detta sluta ?! Imorgon : utomhusaktivitet. Mina planeringar gick igenom, vilket är en tröst mot själva praktiska utförandet. En del i att planera för förskolebarn, är hur att inte planera ! Det gäller nog även under föräldraskap, kan jag tänka mig ! Lite vila före kvällsmat, men först att skriva lite på uppgiften. Först : finna referenser i litteraturen innan jag väljer bitar ur min loggbok.

 

Ett år sedan befann jag och lillebror oss på båtresa över havet mellan Sverige och Finland.

 … on the other hand : “Utomhuspedagogiken” gick utmärkt idag. Nu har jag utfört mina aktiviteter, nu är det blott alla teoretiska uppgifter kvar att skriva.

SUOMI 101 år 2018.12.06 ! Congratulerar ! Här kommer fler bilder från Helsinki under 100års-firandet förra året. År 2019 annalkandes ! Inför detta år går vi starkt framåt.

Studieuppgift “Observationsfokus v. 49 – Kommunikation mellan pedagoger och barn” inlämnad, nu får jag lite vila innan helgens större uppgifter, dvs. reflektion kring teckningar, samt att skapa PowerPoint av allt detta, men framförallt att starta VFU-rapport, så att jag blir klar i god tid. Sedan kvarstår gruppuppgiften inför v. 51.

Lämnar eder läsare med följande musik : rekommenderar starkt the Lemon Bucket Orkestra från Kanada. Delvis pga jämförelse mellan låtar som de spelar samt mitt egna projekt Romanijada Balkan Band från 20012003 (likaså projektet Romanijada från 2015 kan jag länka till via YouTube!

 

Det blev en lång dag idag på VFUn. Nästa vecka en ännu längre dag pga “stängning“. Det tar jag varenda dag i veckan. Jag funderar fortfarande på om jag ska börja arbeta som barnskötare, vilket verkar vara det de andra vill. 

Fler bilder från SUOMI 100 år 2017.12.06, tagna morgonen efter “den stora kvällen“. Hädanefter lämnar jag er ifred ! Nu : förbereda mig inför kvällens höjdpunkt, vilket innebär att beställning av flygbiljetter till London får vänta till morgondagen. Linköping ikväll; Sir Reg på L’Orient. Det första förbandet spelar kl. 20:30.

On the other hand : B i kursen “Utomhuspedagogik“. Undrar om jag hade fått A hade jag fått ställa min fråga under examinationen av ”Den andra dagen” och att vi hade fått göra vår muntliga redovisning vid kanalen ? Jag är nöjd trots allt !

 

Lördag = ångest pga slöseri av Gävlepengar, men det gick snabbt över när jag kollade på vad jag egentligen hade gjort under kvällen. Ska kika in mer på fenomenet ”Irländsk folkpunk”. Nästa äventyr : the Dreadnoughts i London torsdag 23/05 – måndag 27/05.

Hade inte ens kommit in på L’Orient så gav Sami Rahim mig en kram på gården. Vilken service ?! Bad Motive spelade förband kl. 21:30, huvudband : Sir Reg, som jag redan såg på stan i Linköping innan spelningen. 150 kr + garderob 20 kr.

Kvällen bjöd på autografer och öl med bandet. Upplevde dem första gången i Forchheim i juli 2018. De hade många historier om konserten samt om Whiskey-flaskan backstage med the MahonesFiddler’s Green och the Dreadnoughts

Visserligen lovade jag att inte inkludera fler foton från Finlandsresan förra året, men dessa foton kom aldrig med i albumen :

Undrar vart livet är på väg med mig ?!

Detta med att beställa flygbiljetter var inte det enklaste, men nu är allt förutom flygbussarna beställda.

Nivån av konversation emellan mig och lillebror !

 Fredagens fråga under samtalsämnet kring hur musiker får skaffa sig en inkomst utanför musiken : “saknar Du musiken ?”. “- Musiken saknar jag, men inte att bära en massa grejer“. Och så fick jag ut lite “Cancione II” i StockholmUppsala-området : Mamboarrangemanget från 2008 med Moment II:2 – Live på Logen.

  

Denna omgång av National Geographics verklighetsbaserade serie Genius : Mary Shelley bör nog erbjuda med än Genius – Picasso. Somliga avsnitt av den serien var under all kritik, fastän i helhetsperspektiv gillade jag den !

https://deadline.com/2018/04/genius-3-subject-revealed-nat-geo-anthology-series-renewed-1202367541/?fbclid=IwAR1fqbtzwOmDHYsVBSQKfgQs2P5BkAXDwyFgUPu_73ZA5pXNownBrjjRDVI

 Söndagen bjuder på handling vid Östenssons, samt att fortsätta, eventuellt att avsluta PowerPoint-presentationen, dock först att “håla igen” budgeten sedan jag började spendera pengarna ämnade för resan till Gävle. Flygbiljetter (som sagt) beställda, 232 kr / mån + avbeställningsskydd 99 kr / person via Klarna, ty detta var egentligen det enda alternativet att komma undan billigt. Under hemresan till Sverige landar vi istället i Västeråsthe Dreadnoughts var i alla fall exalterade över mitt besked :

Nu : fixa mig i ordning, och att verkligen ta tag i saker. Igår var jag så trött så att ingenting hände. Avslutar med ett erbjudande om 50 kr till den som översätter texten till the Lemon Bucket Orkestra – “Goodbye (från ryska till någon slags översättning !). Jag gissar mest vad låttiteln syftar på. Och så önskar jag alla läsare en god fortsatt söndag med en massa musik i inlägget.

  

 

 

 

 ”G” i prov Filosofi A – 4 hp, därmed är jag klar med den kursen. Begär inte mer heller.

 Sista två dagar av praktik v. 50. Idag började jag kl. 09, imorgon tisdag kl. 09:30. “Stängning” ikväll kl. 17:30 – spännande ! På onsdag återgår jag till mina vanliga morgonrutiner med städ. Och så avsluta examinationsuppgifter till helgen. Vore bra om man inte var lika förvirrad som ikväll !

En god fortsatt kväll till alla ! Matlagning nu, därefter bad. Dags för årets jullåtar, vilket jag enligt tradition dissar och delar med mig av jullåtar med ett budskap !

 

 

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan