Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.12.27

På ett sätt verkar statistiken via Blogg.se vara en bättre sida. Man ser även städerna i världen som har läst eller bläddrat igenom ens texter. Jag tackar ödmjukast alla läsare !
 
De allra flesta musikaliska verk finner alla nya läsare, som inte är bekanta av mitt sätt att arbeta via Blogger.se är via länken :
Via SoundCloud (mycket gammalt material sedan 20 år tillbaks) :
Ni kan även köpa låtarna enskilt för 9,90 kr / styck :
… oooooch … mina speciella sidor via YouTube och Spotify :
  
Höll på med kompositionen “Skirta Kalėdoms före julen. Enjoy ! Låten ska nog omarrangeras en sista gång inom kort.
 
Fredag 27/122019 handlar om rapportskrivning. Ska fortsätta med detta äventyr en stund till. David BowieBlackstar” som stöd. Det var ett tag sedan som jag lyssnade på skivan. Musiksmak kommer och går, och ibland återkommer man till en viss artist som man älskade.
Inlägg från det gångna året kvarstår att sättas in i nygamla bloggadressen. Det är så lite text i varenda blogginlägg, ibland väldigt mycket om något specialintresse. Mycket upprepningar, som jag måste skärpa till mig med, som att lägga ut så mycket bilder. Jag ville alltid att texten skulle tala för sig själv, men då blir det blott några rader.
 
Citat ur Anthony Kenny :”Västerlandets Filosofi” (2009) : “Var och en är resultatet av ett tillfälligt möte mellan något av våra sinnen och en motsvarande flyktig företeelse i det allomfattande flödet av omvandlingar. Allt som ter sig existerar; för existensen av en kvalitet och dess framträdande för det passande sinnet är oskiljaktigt förenade.” (Kenny2009, sid. 91).
 
Den “sokratiska paradoxen” : “Den som verkligen visste vad som var rätt att göra kunde inte göra något orätt: om någon handlade orätt, måste det bero på att han inte visste vad som var rätt. Ingen handlar orätt med avsikt, eftersom alla vill leva ett gott liv och därmed bli lyckliga. De som oavsiktligt gör fel behöver undervisning, inte straff.” (Kenny2009, sid. 50).
 

Allt som ter sig för mig, är sant för mig.” (Kenny2009, sid. 92).

… och om den sociala människan (via Axess-TV‘s “De stora filosoferna). 

Det relevanta erfarenhetsfaktum är att livet bör delas med andra, inte självständigt, utan utvecklar och sträcker sig utåt, för att därigenom finna nya intressen i andras aktiviteter och därigenom skapa relationer av ömsesidigt erkännande och stöd med andra människor, i den mån man kan skapa sig ett mer rikare och mer tillfredsställande liv. Den utilitära ståndpunkten handlar inte om att behandla sina egna intressen som viktigare än någon annan människas. Dock är de anledningar till att främja vissa typer av relationer med människor. Känslan av dessa relationer kommer att innebära att man ibland offrar sina egna intressen för andras behov och intressen.”

Nu : en massa vila efter dagens “arbete” med bloggen. Imorgon borde jag egentligen starta med rapporten, vilket jag idag ansåg vara lite för mycket arbete med att starta direkt på efter jullovet.

En god fortsatt kväll önskar jag alla läsare, gamla som nya.

 
  
 
 
En äldre bild bjuder jag på denna fredag. En god fortsatt snöig dag till alla gamla läsare som nya läsare.
 
 
 
/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan