Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.04.16

Du kan inte bedöma djupet av floden, tills du ser djupet. Hur djup är floden om du inte kan se botten? Floden berättar inga lögner, men även om den oärliga stod på stranden, skulle h. ändock höra dem.

  

När Aj-tunes tar sig friheter : ”Balkan Petri” ? – Intersektionalitet på högsta nivå !

 

Tog fler bilder från min promenad, men denna bild nämner det mesta !

De obligatoriska musikerskämten !

 

 

Helgen spenderades i Stockholm och Uppsala (Musikpsykologi A2).

Blåklintsbuss-chauffören missade att det fanns passagerare på andra sidan dörren, ståendes där kl. 16:30. Bussen avgick utan mig kl. 16:40. Då ringde jag ett argt samtal till jour-Håkan och fick åka helt gratis hem till Borensberg kl. 18:30. Tack farsan för att ha hållit reda på damernas välmående !

Mycket arbete denna vecka, pass i Linköping torsdag 04/04. Med detta önskar jag er en god april-april dag och se upp för Polisens fartkontroll.

 

 

En inte så rolig dag, när man ändå har fullt upp i livet. En del frustration beträffande hemtenta i lek – förskollärare. Men så verkar det handla om vem som rättar. Och tid har det tagit. 15 dagar har lärare på sig att rätta tentamen, detta fick vi alltså igår, och inlämning skedde redan 09/03, å egen del 08/03. Och en del punkter i kompletteringen var helt oförtjänta, men vad kan jag göra ?! Mitt öde verkar vara i någon annans ögon. 

Imorgon ska jag starta projektet “komplettering” kl. 07, därefter arbeta kl. 0917. Gitarrlektion kl. 18 – 19. På torsdag verkar jag ändå ha lite ledighet innan avfärd mot Linköping; nytt pass kl. 10. Och så arbetar jag i 3 h torsdag, så kl. 16 och framåt ska jag nog avsluta allt det,… förhoppningsvis ! På lördag ska kompletteringen vara inlämnad.

 

Idag = städning och tvättstuga efter arbete kl. 08 – 16. Gick bra idag, antar jag. Avslut tvättstuga, middag och därefter bad. En ny mall till uppgiften. Livet ska nog bli bra, ska Ni få se ! Och så bör jag nog även hinna med hemskrivning Musikpsykologi A2 inom kort. Har tre veckor på mig inför den uppgiften, så en fråga / 1000 ord om gången * 5 frågor (ergo 5000 ord !).

 

Balkong andra våning, första från vänster, med balkong bredvid, var min lägenhet i Piteå 20042007. Som Ni kan se var balkongen rätt stor för en 23 kvm. Ångrar lite att jag flyttade därifrån 2007. Trots all fin lukt och A-lagarna så var det ett väldigt bra område. Många roliga historier om grannarna, som Luciafirandet 12/122004 (grundkurs musik skulle ut på Luciatåg måndag 13/122004, så det var inte alls kul att behöva vara uppe så sent, när vi skulle träffas vid Musikhögskolan rätt så tidigt om morgonen !). Grannen bredvid spelade hög musik hela söndagsnatten. En annan granne beslutar sig för att ringa till Securitas vid 03-tiden, men slänger på musik själv på hög volym. När Securitas väl anländer till Ankarskatavägen 81b, så åkte anmälaren själv dit på böter.

Nu vet jag inte vad lärarna dricker men denna bild säger det mesta ! Precis som i hemtentamen står ju att t.ex. läsa om jämlikhetsperspektiv / jämställdhetsperspektiv och maktförhållanden. Nästa gång skriver jag in dessa på helt egen tillägnad sida !

Omdöme D – ändå nöjd !


Hemtentamen
 ska bli klar till lördag. Har ändrat en del, som att skilja på observation och analys av observation. Rese-ersättning / skade-ersättning Folksam ansökt fredag 13/072018 för förlorad luggage i Amsterdam. Nu behöver jag lite tur med livet !

Pass imorgon kl. 10 i Linköping. Upp med tuppen kl. 07, raka mig, revidera hemtentamen i en timma, avfärd Borensberg kl. 09 (framme vid Polisstationen i Linköping kl. 10).

Rätt så roligt att SoundCloud besökts ett flertal gånger av några i Moskva och Ukraina. Jag börjar undra ! Skulle vilja tjäna pengar / komposition dock. Det är bra att känna sig önskvärd på arbetet, samt att jag verkar ha fått sommarjobb inom äldreboendet i Borensberg, och så fick jag gå tillbaks till Barnskötare v. 32 (enligt krav !). Känns väldigt besynnerligt att vara så önskvärd på arbetsmarknaden, men jag tar det !

Idag = buss försenad till Linköping. Buss försenad från Linköping till Polisstationen (kl. 10:05 kom jag fram !). Jag sprang till de gamla husen där stationen ligger bredvid Sjukhuset. Innan dess tog jag kontakt med kundtjänst som meddelade min försening, och det var OK ! Fick kassa 6 istället för kassa 5 (“extra kassa“). 350 kr – voilá ! Och ett stressat anlete på bild, och en sned underskrift. Gjort är gjort. Blir att hämta ut det vid mån av tid före avfärd London 23/052019 (om inte flygstrejken sätter stop för våra planer !)

Chefen ringde tre gånger idag, och jag fick arbeta kl. 11:4516 istället för kl. 1316. En timma och 15 min extra i lön skadar aldrig. Nu : revidera hemtentan ! Ska bli klar med skiten.

 

 Linköping …?!

 

 

 

Grattis till “grisens dag” 2019.04.04.

 

Det svenska hyckleriet = alla vill mycket, men ingen vill någonting (speciellt inte att ta ansvar över sina handlingar !). Varför kan vi inte bara skrota konceptet “influencer“, och påverka folk att börja tänka själva ?! Och varför är de hemskaste personerna “influencer” helt plötsligt ?!

Lite tänkvärt ! Nu är det slut på skiten,… förhoppningsvis ! Katter (och djur i allmänhet !) äger lika mycket affekt och känslor som människor.

Arbetet med revidering av hemtentamen klart imorgon. Idag ska jag skriva in gällande “jämställdhet“. Slutade tidigare på grund av ingen rast idag, och så skickades jag återigen på annat arbetsställe. Känner mig som Stålmannen, eller ännu bättre : Batman ! 

 … och så släppte Disneyland-After-Dark sin senaste singel,… efter 8 år.

 

En underbar helg till ända. Det blev ett besök vid “savannen” i Borensberg, samt att jag fick läshjälp med komplettering – Uppgift 4; Hemtentamen. Ska undvika vissa ord hädanefter !

Tisdag – fredag (avfärd vid kl. 15 ->) i Stockholm och Gävle (övernattning i Stockholm). Hem till Borensberg med Blåklintsbuss kl. 18:30, dessförinnan UL-tåg från Gävle till Stockholm kl. 16:09. Farsan fyller hela 70 år på lördag 13/042019, så det blir en del firande under helgen. Själv ämnar jag bränna mina egna kompositioner och arrangemang på skiva. Detta blir en bra present.

Inte så länge kvar tills “semester 2019” i London 2327/05, med the Dreadnoughts lördag 25/05-2019 (bilden !). Om nu inte SAS strular med sitt förbannande strejkande. Tur som är så äger vi avbokningsbara flygbiljetter; en läxa som jag lärde mig i München, med kötider på 2 1/h för att få hjälp med biljetter,… som skrevs ut på en minut.

Nu : middag och därefter vila. Imorgon : arbete kl. 0916, därefter städning samt tvättstuga, och så måste jag ta tag i artikelläsning, som jag inte hann med ordentligt pga komplettering. Till den 23/04-2019 ska även hemskrivning i Musikpsykologi A2 vara inlämnad. Som tur är har man ledighet från långfredagen och framåt. Farsan ser efter damerna under veckan, som tur är. Vilket underbart stöd jag har med allt jag gör i livet !

Disneyland-After-Dark‘s senaste alster … – Good Clean Family Entertainment You Can Trust !

 My lifestory … !

 

– Gud är inte i himlen. Han måste vara någonstans.

– Försök med New Mexico. Jag har hört att han är på en tortilla.

– Nej, han är inte på något tunnbröd.

Städning klart, tvättstuga kvarstår. Strax avslutas matlagning, men ska först hinna plocka ut mina kläder från torktumlaren innan jag äter kvällsmaten. Badkar, och så avslutar kvällen med lite vila och telefonsamtal. Arbete imorgon tisdag kl. 09 – 13:30, därefter avfärd mot Stockholm. Förhoppningen är även att skattepengarna hittar sin väg till mitt konto. Besked gällande dessa fick jag idag.

 

Undrar om jag är beredd inför morgondagen ?! Har läst igenom all litteratur, och gjort instuderingsfrågorna. En fin blomma ritade jag även i mitt häfte. Äger verkligen “konstnärliga talanger“.

Vilket härligt land vi bor i ! De som begår en massa fel och strul, belönas med höga fallskärmar ?! Sverige – “icke korruptionens land” som somliga anser.

40 – 100 % arbete blev jag erbjuden i Charlottenborg (Barnskötare). Då kvarstår frågan : är cheferna beredda att ge mig ledighet tre dagar v. 19 och två dagar v. 23 för högskolestudier (obligatoriska moment). Innan fredag skulle jag ge mitt svar, och arbetet startar omgående.

Nu är jag på väg mot Stockholm. Litteratur läst, och allt förberett. Jag är oerhört tacksam för varenda stöd som jag kan få. Jag må inte vara den roligaste att vara med, men jag ger alltid tillbaks till dem som stödjer och hjälper mig !

 

 

 

Arbete i Motala när jag väl anländer hem. Idag tackade jag “ja” till 40 – 100 % Barnskötare i Motala. Mina enda krav var ett fast schema samt ledighet inför innedagarna i Gävle v. 19 och v. 23. Första dagen av tre innedagar avklarade v. 15. Första fysikuppgiften ska lämnas in så snart jag kommer hem till Borensberg (lördag), samt att skriva in kemiuppgiften i Word,… voilá ! En kommentar kvarstår i boken “Teknikdidaktik i förskolan” (Bjurulf, 2013). Igår skrev jag reflektion kring kapitel 39. Blev precis klar innan jag anlände till StockholmNu : återstående resa, tänka på morgondagens examination, men framförallt att komma fram !

 … samt ett obligatoriskt musikskämt !

 

Torsdagen spenderades med examination; Kemi kl. 08:30 – 12, därefter examination Biologi muntlig redovisning kl. 13 – 16:30. Hjärnan känns som gelé, men nu är jag på väg till Stockholm.

 Imorgon fredag : experiment Teknik (mjökkartong samt diskborste) kl, 08:30 – 12, därefter Fysik kl. 13 – ?. Jag måste hinna till Blåklintsbuss kl. 18:30 i Stockholm, ergo måste jag förmodligen avlägsna mig redan kl. 15:35 för att hinna till tåget kl. 16:08 från Gävle – Stockholm.

Tänkvärt !

Slutord !

 

Känslan för denna fredag efter allt slit !

 Du och jag tillsammans i våra liv; heliga band som aldrig skulle svikta. Varför kan jag tillåta mig att berätta lögner och se dig dö varje dag ? Jag tänker tillbaka till tiden när drömmar var det som spelade roll. Trots ungdomens naivitet sade Du att Du aldrig skulle dra ned mig.

Paranoid vansinne som hemsöker dig; var är Du min vän som jag brukade känna ? Han är helt ensam, han är begravd djupt inuti.; ett kadaver sökandes efter en själ. Kan Du känna mig inuti ditt hjärta som det blöder; varför kan Du inte tro att Du kan bli älskad ? Jag hör dig skrika i plågor, som hästen stampar rasandes i desperationens namn.

Solen kommer att stiga igen, jorden kommer att förvandlas till sand. Skapelsens färger verkar blekna till grå och Du får se de silkesignade tidens händer, som skriver ditt sista rim och avslutar vårt minne. Jag trodde aldrig att du skulle låta det här långt ! Är det blott bortkastad tid; kan Du titta på dig själv när Du tänker på vad Du lämnade efter dig ?

En tanke som slog mig imorse så här 30 år senare : fenomenet “Grunge“. Jag vet, jag är otroligt sen med allt i livet ! De som anser att man inte bör kunna spela sina instrument, endast att ”spela”, får nog lyssna och analysera Soundgarden och Pearl Jam litet bättre. Många dissonanter och Blues-tonalitet, till musikalisk virtuositet. För att ”bara” spela, krävs ändå förkunskaper och musikaliska färdigheter.

… och så har jag en massa komplikationer med min inlämningsuppgift i senaste kursen Moment 0010SafeAssign eller plagiatkontrollen vill inte läsa av uppgiften. I tåget har jag nu ändrat storlek på samtliga bilder så att hela filen blir mindre. Två gånger har jag ändrat uppgiften idag. Snart skickar jag in bilderna separat i en separat fil.

Sist men icke minst …. !

Våren ska upplevas… med distortion ! 

Till dagens positivitet = farsan fyller 70 år 2019.04.13 (ergo = idag), så jag ger mig av till Motala när jag har bränt hans gåva på CD-skiva (+ en tango av the Dreadnoughts som han gillar !).

Samarbetsprojekt; förhoppningen är att åter komma igång med Tangon. Bearbetning mestadels via datorn, men ska nog lyckas spela in låten med riktiga instrument. Trummaskin måste jag dock använda, så tråkiga som mina vänner är som inte ställer upp gratis. Vi kan alltid göra som förut : jämföra vem som spelar bäst efter lite alkohol.

 

Ev. start Musikpsykologi-uppgift till 23/04 = 5000 ord (5 frågor). Uppsala och Stockholm – varför går studenter runt med vinylbyxor ?! Knäppt att se ett flertal i pendeltåget bärandes vit tröja och vinylbyxor (?!) Härligt att BlackBoard inte kan acceptera bilder. Att behöva skicka in samma uppgift fyra gånger för att det inte kan läsas av, känns ju verkligen roligt ! Och att behöva vänta på att få Godkänt i uppgiften för att det ska gå igenom Plagiatkontroll som strular pga bilder, som man ändå skulle ha med i uppgiften. Då undrar jag hur det blir i framtiden när det ska sättas in uppgifter med bilder på ? Så roligt att få Fx för att saker och ting inte fungerar !

Need I say more ?!

“Det är dags att gå hem när Du börjar likna ditt passfoto” är högst rådande en lördagskväll.

En god söndag. Arbete med hemskrivning Musikpsykologi A2; första frågan klar efter ett flertal timmar, ty jag inte kunde klippa och klistra utifrån PDF-filer. Fick skriva in all text i Google Translate, och därigenom få mig en klarhet i vad texten sade på svenska. Gjort är gjort,… 1040 ord totalt på första frågan. Bilden nedan visar endast på de första 340 orden.

Farsan fyllde 70 år igår lördag. Själv drog jag hem vid 20-tiden, med stopp vid Berggrens Öltapp i Motala till kl. 21. Hem med buss kl. 21:15 via Fornåsa, dock ingen Johannes Rinta i sikte ! En massa smörgåstårta fick jag av föräldrarna så cidern smakade gott med dessa. Två filmer via SVT, så jag antar att skattepengarna är i full rullning. ”Last Vegas” (2013) och ”Big Lebowski” (1998)

 

När jag dör och får ro båten längs floden Styx,… vill jag att Styx lägger soundtracket till mitt eviga lidande. Det är det minsta jag begär !

En frågeställning om dagen i Musikpsykologi A2. Kapitel 10 i “Teknikdidaktik i förskolan” (Bjurulf, 2013) reflekterat, nu kvarstår fem kommentarer * 10 Kapitel på Grupp A2-inlägg (klart i maj !). En fyra sidors rapport beträffande mina frön, en rapport om skeenden i naturen (betraktat från min balkong), rapport samt rita bilder på mina aktiviteter i fysik och kemi, och voilá ! Och något program från UR. Det är mycket nu, men jag är envis !

Nu ska jag gasa på med alla uppgifter. Ska hacka mig igenom Musikpsykologi A2 – hemskrivning. 3 frågor kvar ; 3000 ord före Påsklovet1006 ord på fråga 2. Äventyret fortsätter imorgon ! Arbeta varenda dag, och en intervju på onsdag kl. 10 beträffande sommarjobb som vårdare. Imorgon tisdag = tvättstuga kl. 17, före det = arbete kl. 1316:30. Före besöket i Motala : ett besök vid Polisstationen i Linköping för uthämtning av pass kl. 08.

Cattells teorier kring personlighetsfaktorer är starkt förknippade med uppfattningen att personer med introvert personlighetsdrag är mer belägna att vara mer musikaliska (även andra uttrycksformer inom konst), medan personer med extroverta personlighetsdrag styr sina energier utåt mot andra människor. Personer med introverta personlighetsdrag tenderar att dels röra sig naturligt bort från socialt umgänge med människor, föredrar att bo i en personlig, inre värld av subjektiv erfarenhet.

Det tar sig, sade mordbrännaren ! 552 ord i fråga 3, resten av dem 500 ord ska skrivas in medan tvättmaskinen spinner kl. 1720.

Ingredienser inhandlade för 0030-uppgift; sirap och karamellfärg. Blir spännande detta ! Tillsammans med min arbetskamrat i 0030-uppgiften, bestämde vi deadline för undersökningen = 26/04. Därefter att skriva rapport och text i PowerPoint.

Nu : arbete till kl. 16:30. Dokumentsignering Motala Kommun klart (Vårdare; 10/06 – 04/08 i Borensberg). Imorgon : “intervju” kl. 10, dessförinnan ett äventyr i Linköping kl. 0708 för uthämtning av pass.

Ojdå !

 Idag fick jag mitt namn till sommaren !

Balkonghäng inom en snar framtid ?! – Damerna har ju redan ockuperat det, så vad återstår under sommaren, får vi se.

Igår = 1088 ord på fråga 3, idag = start fråga 4. Jättekul att försöka besvara en fråga som ligger så nära mitt bohem-hjärta av introvertism.

 Lite fel i texten, men Ni förstår nog vad jag skriver ! 

Ett besök i Linköping idag onsdag, för uthämtning av pass, därefter “arbetsintervju” i Motala kl. 10.

Ser så arg ut i bilden : “se neutral ut !”

Önskar nästan att man vore lika eftertraktad i kärlekslivet som i arbetslivet. Tre områden som slåss om mig. Tyvärr väljer jag enligt vem som vill ha mina tjänster, helst heltid ! Barnomsorgen hade svårt att släppa mig under sommaren. Hur tolkar jag detta ?! Strax ut på ännu ett arbetspass i Borensberg, därefter hem för att fixa Musikpsykologi A2 – hemskrivning fråga 4. Först mat, därefter promenad i solen.

En äldre bild från Forellgränd 12 i Luleå.

 

Skärtorsdag då. Idag arbetade jag i 5 h (kl. 0712). Därefter bjöd dagen på hemstädet. Och nu, efter badkar, ämnar jag skriva lite webbaserade enkäter inför mitt sommarjobb. Lite kvällsmat, och start av ytterligare 1000 ord i fråga 5 – Musikpsykologi A2.

Har icke brådska. Senast på tisdag 23/04 ska arbetet lämnas in. Igår skrev jag 1187 ord i fråga 4. Imorgon startar jag likväl förbannat de teoretiska uppgifterna i Förskollärare (Kemi och Fysik, samt 5 kommentarer per kapitel i Teknik). Idag fick jag mitt “E“, trots att det står en “1” på omdöme, som i alla fall under tidigare inlämningar betytt ett “A“. Lärarna är förmodligen mer snurriga under sista etappen än vad de vanligtvis brukar vara.

 Hyvää pääsiäistä från Borensberg !

Ett äldre inlägg = 2096 sidor lästa – Musikpsykologi baskurs A1 september – januari. Framtida projekt (bild 2).

Idag långfredag 2019 = avslut hemskrivning Musikpsykologi A2. Därefter fem kommentarer per kapitel – Förskollärare ; Teknik samt UR-videos. Biodag någon ?!

Imorgon lördag = Fysik och Kemi. Tisdag = avslut 0030 (ergo själva observation), därefter renskrivning. Balkonghäng där människor får stå upp medan tre damer passar på att vilja mysa (?). En god fortsatt långfredag trots allt till alla ! Hjortstigen 4d i Borensberg är adressen.

 

/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan