Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.08.25

 

 Till alla flugor : jag är inte död än ! Det extrema nattliga surrandet börjar verkligen bli irriterande !

    

   

 

 

Helgens fina planering !

Hade under morgonen en så underligt udda dröm : att spela in “Soul to Squeeze” på akustisk gitarr. Dels drömsekvensen att jag satt och plockade ut refrängackord, men platsen för drömmen var även den udda. Varför skulle jag vilja ens tänka tanken att spela in någonting bland personerna som jag vårdar om ?! Sedan att jag tänkte ut hur att skapa en melodisk linje med melodin, samtidigt som jag inte fick ta bort det uttrycksfulla i falsksången i originalet. Varenda liten detalj skulle vara med.

Idag = Motala – på med finkläderna. Begravningen blev ändå en “glad begravning“. Det var knappt några tårar. Det mesta handlade om en otroligt fin minnesstund till personens ära ! Och vilken person han var … ?! Jag träffade en del gammalt folk, som mina matematiklärare samt finskalärare. Många minnen !

Onsdagens äventyr : tid hos Vårdcentralen kl. 10 (äntligen !) beträffande tid för undersökning vänster arm (muskel). Projekt Stockholm går helt utmärkt ! Biljetter inhandlade = 160 kr * 2 = 320 kr onsdag 14/082019 kl. 06:45 (Blåklintsbuss) samt hemresa torsdag 15/082019 kl. 10. Det blir fint att åter se Gogol Bordello live… bland många band !

 Tanken är detta … !

En god fortsatt dag till alla ! En fin, men rätt så otäck bild från Borensberg. En idé till nästa skivomslag ?! Bottenskrap får alltid “låna” och använda det av mig !

Johannes Rinta – Du finner oss vid Bomber Bar på lördag ! Lite ”förfest” hos Onni Ja Leena Torvinen.

En ”Chordizon”-spruta rakt in i muskeln. Nu kan jag i alla fall röra armen. Två pass kvarstår, därefter ledigt i en vecka pga strul med TimePool (de hade avregistrerat mig helt !). Näst sista passet inom Vården å egen del ikväll kl. 1321. Helt fine å egen del. Ser Gogol Bordello på onsdag så lite semester skadar icke ! Tack R. för allt ditt stöd. Lycka till med dagens arbetsuppgifter !

Diskussionen igår : alla jämförde sina krigsskador från arbetet. Det som utmärker en riktig finländare är att trots att man precis brutit benet och opererat sig, är man på arbetet två veckor senare.

Etyden ”Chordizon” måste jag dock fixa till ! Fattas ett ackord som jag råkade glömma bort ! Hur är man så glömsk … egentligen ?!

Kalervo Palsa – farsans (Onni Ja Leena Torvinen) kusin tillika min syssling ! En av Finlands främsta expressionistiska målare.

Chattade lite om uttryck igår kväll. Tror inte att jag ser mig själv på så sätt. Vill mest utvecklas själv i allt jag själv vill skapa. Förmodligen blir jag aldrig erkänd, och verken lär aldrig komma ut till den stora allmänheten, speciellt efter vad jag fick höra förra gången av en moderator till en sida där man enligt tanken skulle få lägga ut sina verk. Sidan heter “Premium Beat” där man får ställa ut sina kompositioner – för seriösa kompositörer.

I mailet fick jag tillbaks : “det är din inställning till musik som får oss att ompröva vårt beslut“. Vad man än menar med detta ?! Visst, jag använder mig av trummaskin och kan jag inte spela något instrument, så arrangerar jag detta enligt mitt egna tycke, men när inställningen Em///Cadd9///G///D/// (samt någon variation på ackorden !) samt falsettsång, där kontroll över sångrösten går före “känsla” (med wailing) får härska och råda (+ någon hemsk kärlekstext), då börjar man undra… vilken “inställning” ?!

En komposition baserat på “dimackord”. Där ser Ni … det går ju visst !

Sidor där jag lägger ut mina alster :

Vattnet avstängt vid Hjortstigen idag (samt övriga Borensberg). … ingen tvättstuga och städning tar jag på lördag. Muskeln är helad, fast lite ont gör det fortfarande. Lite mer kurering idag, torsdag. Fredag = sista passet Vården kl. 1621

 

 

 

Var är sången ?” – verkar första frågan vara istället för att endast lyssna på musiken. Jag har redan gjort en sångversion som inte är så värst bra, då jag inte är något vidare på att sjunga. Text finns, om någon vill sjunga med !

https://www.youtube.com/watch?v=jXM5TklUBE4

Små idéer hos små sinnen, många fiskar av många arter. Enkla pengar och mycket fritid; ovan primallag – priset för tillfredsställelse, som drar dig ned, det är helt klart. Det finns ett slut för även den sämsta karriären.

Allt tal om smak – bortom mening. Skifta dina idéer; klargör ditt sinne. Visste Du att “kul” innebar så här mycket arbete ? Om det finns en kostnad – är det fortfarande värt det ?! Men jag förklarar var och en min vän, och tar dag för dag tills ändpunkten. Alla vet att det är upp och ned, men här är det framåt och tillbaks. Och även om pengar får världen att gå runt, gör de den ofta platt.

Dagens planering !

På lördag (imorgon) = återträff med gamla bekanta ! Och en “fin” konsert med Green Jellÿ. Alkoholen är välkyld !

När man läser tidning med rubriken “Död man i arrest lever“, börjar man ju undra hur det egentligen står till med saker ! Djuren nedan får stå för dagens musik ! Arbete kl. 1621 (det allra sista passet inom Vården för år 2019). Nästa år – åter … !

Onsdagens äventyr ! Får se hur det blir med sovplats. En plats bokad dock. Söker nu efter någon att prata med före konserten, ta några öl med och att endast göra Stockholm säker igen.

 

Kvällens konsert ! Blir Du uttråkad, så häng med “gänget”, vet jag ! Ibland behöver man bli tonåring igen. I mitt fall får jag prata ut om det jag vill säga utan att någon tycker att jag är konstig. Det allra sista passet arbetat inom Vården. Nycklar inlämnade, det allra sista tajta plagget slängd i tvättpåsen. Lördagsmorgonens äventyr : tvättstuga, ty vattnet var avstängt i torsdags. Inom kort blir det en resa till föräldrarna.

Ett av de bästa tiderna i mitt liv = vänner, musik, musikskapande, musikutövanade kl. 0922 – varenda dag ! Och så har jag äran att fortfarande ha kontakt med dessa underbara människor. Spela ihop måste vi göra någon vacker dag, nu när alla har utvecklats musikaliskt och som individer.

Det blev en riktigt fin kväll igår. Förfest med Trivial Pursuit på “gamla stan“, och så utgång vid kl. 20:30. På grund av familjeangelägenheter samt arbete, hinner inte det “gamla gardet” ses. Jag är dock riktigt nöjd med tiden man får med alla. Gamla minnen, musikskapande och musikteori, och så visade jag upp mina senaste alster för amerikaner.

It really sounds great – and I like your leg. It reminds me of all the stuff we’ve had to do to get the special sound“. 

Endast via SoundCloud … !

 

Och så befann jag och lillebror med flertalet övriga uppe på scen (“Three Little Pigs“), fastän jag filmade och tog bilder på trummisen, som verkade vara den enda nyktra i Green Jellÿ.

 

Likaså flera bilder utanför Bomber Bar. Det första bandet var riktigt bra, bättre än huvudakten. Det andra “bandet” (duon) var bara usla. Som att någon skulle tycka att det skulle vara roligt (?!Ungefär en lika usel idé som bilden nedan !

Hem åkte jag med bil. Somnade i baksätet men kom fram vid 02:30-tiden. Slocknade på sängen med kläderna på. Det är tur att jag har bra vänner som sköter om en när kroppen inte riktigt hänger med nuförtiden. 

Söndagens planering !

Nästa äventyr : onsdag kl. 06:45 – torsdag kl. 14:00 – https://www.facebook.com/Kulturfestivalsthlm/

Tack till lillebror som agerar personlig assistent åt mina finaste ! Gogol Bordello

 

Inlägget startar med lite filosofi !

Spännande nyheter ! Förra säsongen (Säsong 2 om Picasso) var rätt så “tråkig“, även om jag uppskattade hur Picasso skapade sina teorier kring måleriet. Idag ska det kollas upp resor till Gävle 0206/092019 samt vandrarhem, och likaså om Stockholm erbjuder mig ett rum att bo i. Kanske hos min gamla klasskompis eller så tager jag rum närmare Centrum. Två dagar kvarstår.

Och så ska jag undersöka fenomentet “dragspel“. Jag vet inte, kommer nog förmodligen aldrig att bli duktig på det, men prova kan jag. Har dock inte spelat dragspel sedan 2008 (2 år vid Institutionen för musik och medier), då jag äntligen kunde pusta ut över att slippa bära den tunga väskan, som väger mer än själva instrumentet.

Både Tangon (utan text, om ingen vill skriva mig en text ?!), likaså senaste verket “Höstfall“.

 

Därefter ska jag ta tag i Etyden “Chordizon” (denna gång med det saknade ackordet !).

Till dig ! Du är en sann inspiratör beträffande arbete och att arbeta hårt för det man vill i livet !

  

 

Utfärd imorgon onsdag kl. 06:45. Åter hemma på torsdag kl. 14,

https://www.facebook.com/Kulturfestivalsthlm/

Vandrarhem Gävle 0105/092019 samt Blåklintsbuss bokad !

  • Söndag 01/092019 åker jag via Stockholm, vidare mot Gävle med UL.
  • Hemresan blir även den via Stockholm med UL torsdag 05/092019 kl. 16 ->

Dragspel var ett mer komplicerat instrument än vad jag trodde. Tonerna fann jag, men att spela det var förmodligen bland det svåraste som jag har upplevt ! Idag ska jag satsa energi på “Höstfall“, så att melodin kan börja skapas. Egentligen är jag ju klar med grunden.


Process “a-Tom-Waitsy-kind-of-a-thing” (Tango). Notskrift med Sibelius :

(1

(2)

 

(3)

Därefter började jag med arrangemang av lösa delar !

(4)

1:59 = staccato-tango (bas)

1:58 = legato-tango (bas)

Delarna låter i helhet som följande : Naken version – med enbart gitarr och en bandlös elbas (fretless electric bass). Den mest uppskattade versionen, ty det är “på riktigt”. Ingen artificiell trummaskin. Rytmknäppet kommer av att jag slår med fingrarna mot gitarrkroppen, ty tekniken innebär att man dels drar ned och upp på alla strängar och får även med sig ett knäppande ljud när fingret träffar gitarrkroppen.

 

Orchestral arrangement ! Delarna arrangerades med hjälp av programmet Garage Band. Gitarrdel svetsades ihop med melodin (manipulerad) samt elbasstämman (jag valde legato ty den “äger” mer känsla tillsammans med de övriga delarna !). Trummaskin som manipulerades (två stycken olika latinostilar – en tangorytm samt att jag “lånade” lite slag från en bossa nova-rytm). 

  

 

Experimental jazzfusion ! Detta är egentligen det första arrangemenget. Dock låter det mer som jazzfusion än latinostil. Jag väljer ändå att släppa ut denna version – enjoy !

Med fokus på gårdagens samt morgondagens aktiveteter, kommer här ett inlägg med en massa bilder. Ett inlägg med andra tankar bjuder jag på imorgon,… efter arbetet som Barnskötare kl. 07:30 – 16:00. Idag fick jag besked, så kvällen har endast bjudit på städning samt tvättstugan, ty kvällen imorgon ska spenderas med föräldrar. Dock bör jag ha tid att skriva ett inlägg dessförinnan.

 2003 bodde jag här när jag ansökte till Kungliga Musikhögskolan. Dock gjorde jag aldrig prov, då kvantiteten ansökande skrämde mig !

Vägbeskrivning 101 !

Det bjöds på ett flertal evenemang under dagen. Dock ville jag icke gå vilse, så jag beslöt mig för att växla in mina resterande 5 pund från London-resan (55 kr) hos Forex (även det bjöd på en promenad !), samt för att se på ordentliga skiv- samt musikaffärer.

Planetariumet (en massa miniatyrer på planeter i vårt solsystem Vintergatan hade de satt upp mitt på torget !).

Tid hade jag gått om ! Jag hann även dricka kaffe i totalt 3 1/2 h,… för att ladda batteriet i Ajfånen samt powerbanken (Gamla Stan samt området bredvid !). Behöver nog bära med mig två powerbank nästa gång !

 

 

 

 

 

 

Kvällen bjöd på mat (hemlagad pytt-i-panna samt öl från central- och öststaterna !). Och några möten, bland annat skakade jag hand med Gogol Bordello‘s gitarrist Boris Pelekh.

Nattens resa till Liljeholmen startade kl. 23:30. Lite vilse vid trappor här och där, men fram kom jag, även om så senare. Jag mötte min gamla klasskamrat från Musikestetiska programmet Platengymnasiet kl. 00:30 vid Liljeholmen. Bägge hade blivit mer rynkiga efter 20 år, men fick ändå en kram av honom. Jag lade mig vid 01-tiden och sov till kl. 08. Smög ut gjorde jag, tog tåget till T-centralen.

Frukost kl. 09 vid Stockholms Centralstation. kl. 10 åkte Blåklintsbussen hem, med obligatorisk fikapaus för chauffören, som bidrog till en försening med 15 min. Hem kom jag först kl. 15.

Ane Brun Stockholms Kulturfestival 2019.08.14

https://kulturfestivalen.stockholm.se/skf/programpunkt/ane-brun-moter-sveriges-radios-symfoniorkester/?fbclid=IwAR0FlSxkxRFZc1cqSii-2HL1RiPLR0rw7uDeUluWWO4T7RIzUxTWBtK9mBI 

Kvällens höjdpunkt : kameramannen skakar dock av hoppande personer samt extas !

 Andrew Hay Marco Bieri (the Dreadnoughts) : your first … and worst nightmare !

 

 

Innerst inne vet Du att det är så här : någon måste förbli fattig för att Du ska bli rik.

Innerst inne vet Du hur det går till : om Du vill ha kontroll, måste någon annan släppa taget.

Du letar efter frid, men med en laddad pistol. Nu rystar tystnaden och det finns ett krig i oss alla.

Du letar efter tid, därför att Du endast kastade bort det.

Jag ska stapla upp timmarna och blåsa bort.

 

Nu vill Du döma och kalla det en ”synvinkel”. Vi är alla anslutna, Du kommer också att skada.

Jag tar det som är mitt, vad som gör att jag är ”jag”.

Jag ska sätta på en sadel och rida på tills jag är fri.

 

Välsigna mitt galna hjärta för detta är den riktiga ”jag”.

Tillbaka till kärleken för jag gjorde min del av skadorna.

Jag är någons frälsning och någons börda, men de känner mig.

Det håller mig levande, dock vet jag att det måste förtjänas.

Nästa konsert : fredag 18/102019 vid Skylten i LinköpingVokonis spelar (bland andra !) 250 kr, och biljetterna beställs under helgen. Såg dessvärre endast fyra låtar under deras senaste konsert vid L’Orient i Linköping (nederst på inlägget !) 

Idag = arbete kl. 07:30 – 16:00 (Barnskötare). Och så fortsätter äventyret med ännu ett bokat pass på måndag kl. 09:00 – 16:30Ikväll : besök hos föräldrar ! Nu : bad och därefter avfärd, först ett besök hos Systembolaget.

Som diskussionen löd : ibland önskar jag att jag gick på förskolan. Gratis frukost, gratis lunch (samt mer därtill), leka sig trött, och till råga på allt : siesta mitt på dagen !

Vokonis !

Idag måste jag förmodligen köpa ny laddare, ty jag inte orkar dra mig mot Motala. Glömde dels min laddare men även den ena av mina powerbank i Ekön (föräldrar).

Nu blir det mycket betydligt lugnare överhuvudtaget i mitt liv. Dels började mitt arbete som Barnskötare, och dels startar skolan i september. Ibland behöver man få sig ett ordentligt sup. Älskar jag det ?! – Nja, inte riktigt, men det är ett bra sätt att socialisera.

Damerna befinner sig ute på balkong. Strax regnar det, och nu är det lördag. Den “kungliga behandlingen” vid Hjortstigen 4d i Borensberg !

Imorgon ska jag nog avsluta “Höstfall” med manipulation av trumkomp (trummaskin). Det blir en fin hyllning till hösten. Vill jag uppmärksammas ?! – Ja, det vill jag. Det är därför som jag delar med mig av allt. Har livet blivit bättre ?! – I EQ, kanske inte i IQ (men jobbar på det !). Genom att experimentera lär jag mig alla kadenser i musik. Genom att experimentera lär man sig också. Samma metod tillämpar jag också till övriga livsaspekter. Och genom att begå misstag verkar vara det bästa sättet att göra “rätt” till slut.

En god fortsatt lördag till alla !

Dagens inlägg blir dedikerat till la familia – ergo : mina damer ! En av dem har fått sin födelsedagspresent, till övrigas avundsjuka. Dock fick även de lite godis.

Först ut : ett framtida projekt, för att undersöka nya sätt att bilda harmoniska linjer. Älskar denna låt av Jaco Pastorius (en av de få låtar som han skrev där basen inte står i centrum, utan där musiken och arrangemanget står i centrum). Låt vid slutet av inlägget ! Idag skulle jag egentligen bli klar med “Höstfall“, och det kommer. Har nog mestadels endast trummaskin att arrangera.

Idag firar vi Sot – 10 år. Hon föddes 2009.08.18 i sovrummet vid Bäverstigen 15 i Luleå kl. 0810 tillsammans med tre syskon (tre bortadopterade).

Three Views of a Secret” – Jaco Pastorius

5 månader kvar tills jag fyller 39 år !

Karmakonto” laddat ! Louis Armstrong-skiva utlånad till begravning (låt vid slutet av inlägget !)

Höstfall” klar och finns nog att arrangeras om om åter några år. Nu går jag vidare med / i livet !

 

 

/ Petri Torvinen

 

Lämna ett svar

Till startsidan