Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.09.30

Dagens visdomsord !

 

En massa avlägsnad text på 2,5 hp förra termin. Inlämning numero 2 om fyra dagar. Start 1000 ord på eget Drama (efter “Zebrastians banan). 1000 –2000 ord att skriva in.

Uppgift 2 (text kring litteratur) ska väl påbörjas under veckan och helgen. Litteratur samt loggbok idag eller imorgon, beroende på arbetssituation. Inväntar … ! Möte under kvällen (kl. 17:3019:00).

Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskap är begränsad, fantasi omsluter världen.

Boken “Dramabok” (Kent Hägglund, Kirsten Fredin, 2011) resonerar på samma sätt kring varför jag komponerar och arrangerar musik : att lära mig genom att utforska. Behärskar jag inte någon spelteknik, skriver jag eller arrangerar en etyd kring det.

 … och så läste jag vidare på olika stycken i övriga böcker, för just stöd i litteraturen.

 Onsdag 30/102019 i Arbis, Norrköping !

Det som inte dödar dig gör dig intressant, så jag berättar en berättelse från avgrunden.

Om hur jag stod upp men mer kring hur jag föll.

Jag blir uttråkad när vi pratar som vuxna och jag längtar efter livets hemligheter.

Om hur jag glömde min mammas puls och förlorade ljuset i mina ögon.

Om hur jag såg sanningen som inte bör vara trevlig.


Möt mannen som träffade sig själv – från det låga steg jag, från höjden föll jag.

Trots alla de lyckliga dagarna i helvetet, hävdade jag aldrig att jag var oskyldig; jag låg i sängen som jag bäddade åt mig själv.

Vad är förlorat när oskuld har svikits; här är mitt hjärta och här är mina lögner.

Jag ger er alla det jag har lärt mig från varje stjärna som jag plockade från himlen.

Till det mörka som jag bär inombords till att låta dig veta att sanningen som inte borde vara trevlig.

 

Detta säger det jag har uttryckt, men fått kritik för det mesta av tiden – att utövningen alltid bör ligga på en “högre nivå” och inte enbart på “individens nivå“. Sker ingen utveckling i material, sker heller ingen utveckling i lärande.

Genetik (arv) versus miljö = personligen tror jag på miljöns påverkan. De som härstammar från “musikaliska familjer” och “musikaliska gener“, har den fördelen att de är ständigt omgivna av musik i hemmet. Dock kan man alltid lära sig och bli musikalisk, oavsett om ens föräldrar aldrig lärde sig varken att sjunga eller att spela. Beträffande mitt framtida yrke som Förskollärare = det gäller att börja med musik i god tid (att spela, sjunga och att musicera med barn).

 

Böcker som rekommenderas högt ! Redan första delen i första kapitlet (de första 20 sidor) adresseras “musikaliska färdigheter – medfödd vs. egenintresse” till musikens och instrumentens egenskaper att trigga någonting hos personer, som därefter strävar till att utveckla sig själva (musikaliskt; i mitt fall – elbasen).

Från “extroverta” till “introverta“; att introverta äger en mer drömliknande världsbild, som också är en förutsättning för skapande och musicerande. Sist men icke minst … föräldrarnas och lärarens krav vs. egna förutsättningar. Är det bättre att vi låter eleverna utforska själva och finna sin egna väg eller ska vi ha dessa krav på dem för att de ska utvecklas ?

Arbete kl. 10:3016:00 (imorgon onsdag : arbete kl. 07:0013:00 samt stängning kl. 16:0018:00). Inom kort : avsluta 2,5 hp – förra termin (inlämning på fredag). Torsdag = litteraturuppgift via BlackBoard och så slutligen två uppgifter DramaUppgift 1 – Praktisk uppgift strax klar1599 ord. Då kvarstår blott referenser samt Lpfö 18. “Det tar sig”, sade mordbrännaren !

 https://www.youtube.com/channel/UColjmT7xsD8sEL8NRDDt_uQ/videos?view_as=subscriber&fbclid=IwAR0nWnFoPJfw2G2AA6zbxNUsEW9Deex2tsBaMmh_98domisTSJltCsvEf6Q 

https://www.youtube.com/watch?v=Bpycs-zzmI4&fbclid=IwAR1lj-2IOLshyHuTy2HxF0sv06xlgzdzqEDLK88xXD5TSENtBgKSRp5T2G8

 KREATIVITET ! – det väsentliga borde vara att man skapar.

 

En god, helt underbar onsdag. Min del av rapport, 2,5 hp – termin 2 avslutat och skickat till min arbetskamrat, nu ska hon göra det sista av arbetet, så skickar vi in hela arbetet ikväll eller imorgon.

1 h har jag på mig nu att skriva lite mer i min lilla Dramapjäs (arbete 0713 samt kl. 1618). Efter bokläsning under arbetet fick jag för mig en hel del tankar och idéer. 

Onsdagens bästa : det kom en del barn från förra året som alla gav mig en kram. “Där går han som spelar gitarr“. Dessa dagar är guld värda att fortsätta !

Tisdagskvällens bästa nyheter the Dreadnoughts har nu officiellt släppt sin senaste skiva via SoundCloud. Vad skivan får heta, kvarstår att se. Alla låtar kan man dock lyssna på via https://soundcloud.com/stomp-records (låtarna delas vid slutet av inlägget !)

En god fortsatt fin onsdag für alle !

Beträffande kommunpolitiker i Motala som inte sköter sig : kanske dags att byta bostadsort å egen del ?! – Jag är öppen för förslag ! Visserligen finns det gott om arbetstillfällen inom ett flertal arbetsområden, men som det ser ut nu beträffande sloganet (ledorden): “öppen, nyskapande och stolt” ; så undrar jag vad vi ska dra ned på härnäst ! Egentligen borde kommunen dra ned på antalet politiker som inte riktigt har förstått sig på den ekonomiska aspekten. Korruptionen är hög hos dem själva medan det dras ned på verksamhet för skolungdomar och sänks i temperatur hos Äldreboenden. Inte nog med det : kall kvällsmat ?! Så går det när man röstar för personer (i valet) som absolut inte ska arbeta i Kommunhuset ! Om hur arbets-/livssituationen ser ut för många i kommunen, tänker jag inte ens kommentera !

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/QoO2Jx/folket-rasade–nu-backar-motala-om-varmen

 Katter – ett släkte för sig !

Ja, föreställ er en stolt, modig, annorlunda värld !

 … tills dess får Ni dessvärre stå ut med mig och mina inlägg !

 

Onsdagen har gått i arbetets tecken, och fler arbetstillfällen bjuder veckan på :

  • torsdag 26/092019 kl. 07:0016:30
  • fredag 27/092019 kl. 07:3016:00

Bjuder på fina minnen från sommaren 2019. En riktigt fin sommar ! Nu är hösten definitivt här för att stanna.

Dagens sanning !

  Hösten har definitivt kommit till Borensberg ! 

 

4 månader kvar tills 39 års födelsdag ! kl. 09:0013:30 samt kl. 15:0018:00 : arbeteNu : ett snabbt inlägg som startar med en hälsning till Storbritannien.

Thanks for reading my blog. I don’t know whether if it’s J., who me and my littlebrother met in the pub at New Cross in Londonor just a random reader. However, I welcome you to my world and my experiences. Feel free to leave a comment.

Manus – Drama klar ! Nu kvarstår litteratur; ännu en uppgift som dyker upp senare idag. Mycket att tänka på ! Under helgen ska jag avsluta alla uppgifter uppgift, men framförallt att mina studiekamrater får tillgång till nämnd uppgift.

Inlämning 2,5 hp igår, förhoppningsvis får man ett “E” denna gång. Ser misstagen som jag gjorde då, men då var då, nu är nu ! Detta med att ha roligt är inget roligt att längre ha,… tydligen.

 Livsplanering :

När band vill bestämma titel över sin senaste skiva !

De bästa låtarna – klart de mest emotionella. Otroligt vilka stämmor i både harmoni, sång och instrument.

Dagens inspiration : kan han, kan jag !

Antingen arbetar jag idag, eller så arbetar jag med hemstäd (samt tvättstuga kl. 17). Men framförallt att avsluta alla skoluppgifter under helgen. Litteraturseminarium ansåg jag vara ett skämt, ty det endast var att sätta in en egen åsikt kring litteraturen, en liten notis beträffande vilken bok man refererar till.

Igår kom jag på att jag hade arbetat dubbelt med Drama-uppgiften. Uppgift A blev jag klar med utan att egentligen förstå det. När jag tänkte redigera uppgiften, innan SMS gällande arbete störde mig, så såg jag mitt “misstag“. Då blir mina sidor färdiga efter all litteratur.

… slutligen … !

En god fortsatt fredag für alle !

 Dagens visdom ! 

Linköping  = inköp vinterjacka och vinterkläder. Det blev kallt i september. Vintern i Östergötland 2019. Jacka, skor samt nya par handskar och en mössa.

Lördag = avslut uppgifter Förskollärare1 1/2 uppgift kvar i Moment DramaUppmuntran att arbeta en helg !

 

 

Klart alla uppgifter samt inlägg i BlackBoard. Nu ska mina studiekamrater bedöma kvaliteten i uppgifterna innan jag slutligen må skicka in dessa. Även diskussion (tre böcker) inskrivna. Väntar tills hela Grupp D3 blir färdiga med sina trådar innan jag kommenterar.

Det blev ingen Cider igår kväll. Hjärnan blev överbelastad, så jag lade mig redan vid 23-tiden. Vaknade upp kl. 09 till underbar dam-mys. Denna söndag bjuder på storhandel vid Bråstorp.

Beträffande filmen “Joker” : på fredag 04/102019 visas filmen i Linköping. I Motala visas det dock icke, så funderade på att köpa två biljetter. Antingen följer lillebror på visning kl. 20:45 (Linköping), eller så finns biljetten tillgänglig till någon intresserad. Eller så avbokar jag biljetten och går dit självmant på fredag 04/102019 kl. 20:45.

 

 Livsinsikt !

  

 Månadens storhandel = CHECK !

 “Joker” – BIO Linköping fredag 04/102019 kl. 20:45. Tre biljetter beställda (á 135 kr). Än finns det plats på rad 5.

Befinner mig i Gävle hela den veckan. Anländer hem till Borensberg kl. 22:22 på torsdag 03/102019. Avresetid = måndag 30/092019

Arbete förväntas på fredagen 04/102019. Så det får bli några öl efter “Joker“.

Livsinsikt beträffande “Joker“.

 

Livsinsikt !

 

Nu : invänta arbetstillfälle. Tisdag och onsdag = bekräftat ! Ska ta tag i arbetsansökningar ty arbetstillfällen har blivit färre på sistone.

 Kaosteorin !

 

Ungefär som livet ter sig ibland. Är ändå rätt glad över att ha hunnit med så pass mycket som jag har gjort. Fler tillfällen dyker nog opp i livet då man absolut inte vet vad fan man håller på med. Det är endast att göra det bästa av situationen.

Arbete idag, tisdag kl. 07:0016:00. Arbete onsdag kl. 07:0013:00. Hes i rösten / halsen då jag lekte drake med barnen. Jag i alla fall, barnen kallade mig fortfarande “Petri“.

Inlämningsuppgifter ska fixas imorgon efter arbetet. Då blir jag klar med allt på en och samma gång. Få se vilka kommentarer jag får av mina kurskamrater.

Nu : matlagning samt badkar. En god fortsatt fin tisdag für alle ! Damerna önskar detsamma (en äldre bild från 2013 vid Utterstigen / Bäverstigen i Luleå på en arg Saga, som endast fick gå ut i sele. Idag verkar hon lyckligare över en öppen balkongdörr).

 Kanadensare ?! – Alltid så snälla !

 En otroligt bra torsdag och arbetsdag till ända. Risen står på kokning och köttfärsen skall tillagas. Och sedan bjuder kvällen på mys med damerna, som på grund av det kalla vädret, verkar ha fått för sig att somna på mig under kvällarna. Mysigt är det, men lederna värker efteråt. Arbete kl. 07:3016:00 imorgon fredag, och idag fick jag många tack för min insats på tre olika avdelningar.

 

Imorgon fredag = arbete (som sagt !), därefter lämna in inlämningsuppgifter och avsluta det sista i Moment : DramaSöndag = städdag samt tvättstuga. Avresa måndag och så fick jag bekräftelse på bokning vandrarhemmet vid järnvägsstationen (Järnvägshotellet) Gävle (av någon anledning : 1 vuxen med barn ?!). Tror att de är högst förvirrade nu !

… och så eventuellt lite Cider om kvällen. Fast å andra sidan skulle jag aldrig tacka nej till Merlot om man samtidigt fick möjlighet att skapa musik. Då skriver vi ju fler Tangon ! 

… emotioner !

Kom ihåg det här, ungdomar, att alla roller i ett band är exakt lika viktiga. Utan sång finns det ingen själ i musiken, utan bas finns det inget djup i musiken, utan gitarr finns det inget bett i musiken, utan trummor finns det inget driv i musiken, och utan keyboard finns det ingenstans att ställa ölen.

London lördag 25/05-2019 : när man helt plötsligt får en kram av Drew Sexsmith (mandolin i the Dreadnoughts) i toaletten när man hamnar bredvid vid urinoaren. Klädseln ska vi icke ens diskutera (guldfärgade korta shorts !) Och så träffade jag även Marco Bieri och Andrew Hay före och efter konserten. Marco Bieri hälsade jag på under morgonen i vandrarhemmet. Bandet bodde i våningen ovan vid New Cross Inn.

Kvällen 27/092019 – förutom att ge respons på mina kurskamraters arbeten, ska jag även inta lite alkohol, dock Cider, även om jag önskar mig lite Minttu. Dock finns ingen tid till att inhandla någonting från Systembolaget.

Nu är det mat som gäller, därefter att starta kvällens projekt. Imorgon ska allt vara klart, så lite “egentid” finns alltid. Folk som läser är inbjudna, dock med följande regler :

 

Remember this !

Om en vecka !

Jag är vid en ålder där samtliga mina inlägg börjar med frasen “Jag är i en ålder där …” Jag är vid en ålder där vila är nödvändigt ! Fast å andra sidan får jag skylla mig själv ty jag låg och myste med damerna till kl. 03 (samt Cider-intag och film/serier).

Fast å andra sidan … !

Uppgifter inlämnade – i fel mapp. Detta har jag anmält till mina kursledare. Efter arbetet och allt arbete med uppgifter, bjöd kvällen på musik och Cider. Och att såga “Idol” (bakgrund i filmad film; videon i sin helhet vid slutet av inlägget).

Det skapande uttryckssättet är det mest väsentliga. I kultur ska man aldrig (upprepar : aldrig !) tävla. Rent korkat och ger fel intryck till vad “skapande” är. Vad är egentligen “rätt” och “fel” ?! Inom musik kan man finna hur många aspekter som helst som bryter mot dagens “norm“; dvs. sjung rätt och tekniskt, så blir Du berömd. Med tanke på hur mycket musik som bygger just på “fel” toner, och “fel” rytmer. Inom folkmusik (till exempel) stäms instrumenten i 443 Hz (tonen “A“). Samt att man helst spelar “toner mellan tonerna” (kvartstoner; för “den extra” känslans skull !). Man inbjuder till att experimentera med timbre (klangfärger) och olika uttryckssätt. Visserligen kan jag dock endast tala för musiken (ty jag inte behärskar någonting inom bild och drama/teater, men nog kan jag relatera texten till även deras uttryckssätt). 

Lokakuu 2018 – siis on jo ollut ! Hieno kirjasignering ja illasta konsertti.

 Kvällens finaste nyheter = lite extra pengar får man ju – 254 kr !

Har en del planer i livet. Dock verkar ingen annan vilja vara med om dessa planer !

På tal om gårdagens inlägg :

Damerna utomhus, själv har ”personliga assistenten” utfört veckostädningen. Tvättstuga kl. 11:30 -> ! En god fortsatt fin dag till alla ! På bild : übermysaren !

 Fick beröm från USA beträffande “Cruelty of Life“. Det värmer i hjärtat ! “Bra komposition och bra ljudbild. Dock saknas text.” – Själv skippar jag sången. Har gjort det en gång och det blev dessvärre inget bra (2004/2005).

Verse 1

Love – someone that you care for, and therefore you can’t ignore.

Life – the meaning of existence. Willing to take a chance.

 

Pre-chorus

Life is cruel – embrace it. Much to do, let’s face it.

Live your life – plan for the day. Don’t care what others might say.

 

Chorus

Cruelty of life – life’s big questions unsolved. Let’s get it right, get it unfold.

 

Verse 2

Death – many ways of dying. So why not just try to sing.

Sing – sing a song of friendship. But do not, don’t try being hip.

 

Pre-chorus

Chorus (including change in the melody in “chorus 2)

 

 Söndagens skämt : blir man omhändertagen enligt LoB, kan man lika gärna börja sjunga … :

 Detta representerar sanningen mellan mig och matematik !

 Avfärd mot Gävle kl. 13:50. Lite läsning på tåget, ty nu är det Moment Bild som gäller. 50 kr inbetalat för färger. Tack lillebror för damvakteri. Jag bjuder på någon öl på fredag (före eller efter bion; “Joker“).

Nu är det 100 år av ”revolutionen som kom av sig” och blev folkmord.

Filmen “Ikitie” (den eviga vägen; 2017) handlar om perioden i Finlands historia, om Lapporörelsen som grep finska kommunister och körde dem över gränsen till Sovjetunionen. I landet “arbetarnas paradis” blev de offer för Stalins utrensningar (1937).

On the other hand … så blommar det på min balkong.

 Sanningen … kring och om musikers perspektiv !

Fredag 18/102019 kl. 18:00 : Skylten i Linköping. Då är det musik av hårdare slag som är det gällande.

I övrigt : ämnar odla mitt krulliga afrohår. Kanske ser lite mer anständig ut än med helt avrakat hår. Skulle behöva snygga till håret ibland, men dessvärre är det svårt att få det bra sittandes i badkaret med hårtrimmern, vilket är det sedvanliga arbetssättet. 

Detta med kläder får Ni bedöma själva !

 

 

 

Petri Torvinen

 

Lämna ett svar

Till startsidan