Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.09.15

Undrar om textraden nedan skulle fungera ? Alltså textraden som jag skrev redan i mina unga åldrar, då jag och lillebror hade för oss att bilda ett eget band med egna texter redan 1992, då vi blev som besatta av Disneyland-After-Dark. Texten gav jag även bort 1997, men eftersom det bandet upplöstes för 20 år sedan så väljer jag att ta upp det nu.

I’ll be home by eight – if I’m not working late.

I’ll be gone by ten – and never come home again“.

Idag söndag = obligatorisk packning av grejer. Imorgon åker jag iväg till Gävle (avfärd Borensberg kl. 06:45). Rakning samt övrig verksamhet idag (samt att Microsoft Word-paket till MacÄpplet nedladdat !), så allt verkar klart inför morgondagen. Strax : handla dagens mat. Ergo händer det inte så pass mycket idag, denna första söndag i september. Kanske spela lite musik, mån tro ?!

Tack Sami Yaffa för det goda TV-utbudet via YLE-TV (Sverige : TV-Finland). Riktigt bra dokumentär igår om turkisk musik.

Fast – å andra sidan… nu verkar detta underbara liv räcka å egen del.


Du säger att Du vill ha tystnad, men ingen person är en ö.

Du vet att det tar människor av alla slag att skapa en värld.

Du vill inte ha problem, ändock gör Du det dubbelt, när Du är rädd för att bli sårad.


Du säger att Du vill ha tålamod för att allt förändras. Ingen väntar på gårdagens nyheter.

Din enda chans att vinna vore om världen slutade snurra. Som alla drömmare gör.


Då nämner någon : dela dina avsikter. Men vadän alla andra tycker, vill Du inte veta.

Livets relationer – vad Du än står inför, vill Du göra det ensam.

Om Du skulle kunna rädda ett liv med vadän Du vet. Om livet Du sparade skulle vara ditt egna.

Eller att Du stannade för alltid i det tillstånd; lite långsam, lite sen.


Om världen endast gjort ännu ett misstag eftersom det inte läste ditt sinne.

Om världen endst slog ett annat hjärtslag genom att lämna dig bakom.

Vilket beror på att Du bor inuti ditt huvud – hela tiden.

 

Världen och dagens samhälle !

Saknar mina “hittekatter” i Borensberg ! Tack farsan för kattvakteri idag, måndag. Idag startade alltså högskolan åter igen. Resan gick mindre smidigt på grund av försening av Blåklintsbuss (15 min) till Stockholm, vilket bidrog till att jag fick betala 259 kr till SJ för att anlända till Gävle i god tid. Incheckning samt att direkt fara ut till Högskolan i Gävle.

Musikdrama och bild startar vi med imorgon, tisdag. Eftersom jag hamnade i Grupp D3, startar tisdag – torsdag med drama. Gängen limmade egen liten handdocka idag. Det jag älskar med schemat är att det är korta dagar. Inga kl. 08:00– 16:30-dagar, utan kl. 09:0015:30. Och absolut ingen fågelexkursion till kl. 20Vandrarhemmet i Gävle – denna gång i våningen nedan samt utsikt på andra sidan.

Hantera andras brister lika varsamt som dina egna.” Med dessa ord åker jag iväg för att äta. Dels hittade jag två böcker i biblioteket i Gävle, men även en ny uteplats inklusive kaffe. Fast å andra sidan lär jag besöka den platsen imorgon, ty det var en bit att promenera dit.

 SAUNA under kvällen !

 Rekommenderar alla att ta del av denna länk ! https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1298228?programid=2071&fbclid=IwAR3BBJoWlv0z6YI7s-eCuikLRbMdRNVvPH5SvsVx-2XERqFfwKIYOrf6MLo

Idag startade Drama vid Högskolan i Gävle. Nu är jag sannerligen en erfarenhet rikare. Under kvällen måste jag även ta och skriva lite i loggboken (ett inlägg per dag; 9 inlägg totalt). Nu är planen att åka tillbaks till Stadsbiblioteket i Gävle för att lämna in gårdagens lånade bok, samt att hämta ut ytterligare en bok, men framförallt för att äta på “det nya stället“. Igår var kebabtallrik med pommes frites ingen större höjdare, ty det var så högljudd på stället, men framförallt var maten torr.

Böcker lånade och en inköpt, kaffekassan laddad, även om man endast sparar 1,50 kr per kopp. En bra SAUNA (ikväll återupplevs stämningen !), men bilder på handdockan väntar vi med tills morgondagen. Dock lossnade limmet direkt, så i vilket skick dockan är i, får jag se imorgon, då vi ska underhålla med våra verk. Imorgon kör vi åter igen – Grupp D3.

 Tack ändå Ni som lyssnar. Lyssna gärna även på allt det senaste.

Mina damer och herrar … beskåda … Nils !

Idag : författa egen Drama-pjäs på 1015 min. Imorgon : Grupp D3:5 ska underhålla resten av klassen med vår egna lilla pjäs som vi satt och skrev i biblioteket vid Högskolan i Gävle från kl. 12:30 – 16:00. Min rollkaraktär heter Nils !

Hemåt till Borensberg imorgon. Dagen samt veckan avslutas kl. 15:30. Då tar jag buss från Högskolan i Gävle till tågstationen. UL-tåg från Gävle Centralstation åker kl. 16:08. Framme i Stockholm kl. 18:18. Då har jag 10 min på mig att ta mig till bussterminalen för en resa med BlåklintsbussStockholm – Borensberg kl. 18:30 – 21:45 (med reservation för SJ-tåg från Gävle – Stockholm om det strular sig alltför mycket med tiderna imorgon).

kl. 06:30 ämnar jag vakna upp, packa väskan, äta frukost, fixa morgonbestyren och samla min packning vid Gävle Centralstation och därefter möta gänget vid Högskolan i Gävle kl. 08:00 för en sista genomgång före redovisning.

Ikväll : besöka musikaffär för trumstockar samt att inhandla färgpatron till en Canon MP230. Kvällsmat före SAUNA. Igår satt jag i SAUNAn med en Göteborgare. Skriva loggbok före kvällsvilan med TV före sovdags.

Lämnar er med denna fina videosnutt !

 

“- Jag behöver vara rädd”, sade den snälla, klene mannen, när han låg nedkrupen i sin säng, med dessa viskningar runt i huvudet.

Han skulle gå om intet på ett sätt – på ett sätt som lämnade honom med ingenting att säga förutom : “OK !”.

Ja, hans ögon såg blott på ett sätt.


“- Gamla ärr, men skärningarna var nya”, sade flickan som älskade många men litade på några få, ja, det är sant – för hon fruktade någon ny.

Hon lånade ut sina känslor av ren kärlek. Han behöll samlingen, och den saknade biten av hennes hjärta. Ja, hennes ögon såg blott så långt.


Det är mord som pågår inuti. För Du ser endast så mycket genom det mänskliga ögat.


Det finns inget sådant som paranoia, det är alltid dubbelt så illa som Du fruktar.

Och det som förstör dig, är att Du hade svaren här.

 

Fann en vänsterhänt gitarr i hela musikaffären !

 Kazoo och rods. Försöka få till bättre trumkomp i ”Höstfall”.

Sista dagen i Gävle bjöd på äppelpaj och kaffe efter delikat fish & chips, SAUNA därefter för att svettas ut fettet.

En full dag till ända, och återigen erbjöds Grupp D3 en spektakulärt bra dag med egenskapad teater / drama, där jag spelade en av huvudrollerna som karaktären “Nils“.

Morgonen startade kl. 06:30 med frukost. SVT2 kl. 20:00 hade ett program om finska fyllon (“Hårt arbete – Kova työ“). Därefter SS-GB kl. 22:15 (SVT2), om den fiktiva tyska ockupationen i Storbritannien under andra världskriget.

Efter frukost bar det av till Gävle Centralstation för avlämning av bagage och därefter buss till Högskolan i Gävle. Så var det tänkt, men icke det ! Buss 4 körde förbi mig vid hållplats D vid Rådhuset i Gävle. Då tänkte jag istället promenera till Högskolan i Gävle. Den senare bussen anlände kl. 07:55 till en busshållplats någon km senare. Jag tänkte först att mina kurskamrater kommer att bli arga då vi inte hade fått träna ordentligt på vårt “äventyr i djungeln“. kl. 08:05 var jag ändock först på plats i kaféet.

 Grupp D3:5 fick underhålla resten av Grupp D3 efter lunch. Hela dagen har varit fylld med underbar aktivitet,… och kaos !

Hemfärden blev icke så lyckad, tyvärr. I tron att jag anländer till Stockholm Cityterminal tidigare för att hinna äta (avfärd UL Gävle – Stockholm kl. 15:36), bjöd förhållandena på vägarbete. Tåget åkte in så otroligt sakta att vi anlände till Uppsala 1 1/2 h senare. I Uppsala sprang tågvärdarna omkring med tågvärdarna från X-trafik. Om det handlade om att några som åkte från Gävle kl. 16:08 för att hinna med samma tåg, varför ska vi vänta i Uppsala på det tåget ?! En försening ska aldrig drabba övriga passagerare.

Till Stockholm anlände jag till Cityterminalen precis kl. 18:30, enbart för att se Blåklintsbussen köra förbi, utan mig i passagerarsätet. Nu har jag betalat 129 kr extra hos NettBuss, och anländer till Linköping kl. 21:40Expressbuss 52 vidare mot Borensberg kl. 21:50. Hemma kl. 22:35.

Mat fick jag via Subway : två tonfiskmackor (“30“). En av dem ägnar jag äta upp när jag kommer hem. Om morgondagen vet jag ingenting om, så hoppas på sovmorgon i alla fall. Under veckan måste jag även hinna städa och tvätta kläder innan allt det “seriösa” startar med en massa skoluppgifter.

Nu “äger” jag fyra böcker av en massa som stod i litteraturförteckningen. Inväntar resten då dessa dyker opp. Ikväll ska jag skriva in sista inlägget i loggboken från Drama-pass 3. Under nästa vecka ska jag (eventuellt) besöka en barnteater, kanske i Motala, kanske i Linköping eller så åker jag med läraren (samt övriga Gävlebor) till barnteatern i Gävle på fredag. Till måndag har jag tid på mig att bestämma mig. Någon som har erbjudande på barnteater på andra håll, vänligen hör av er. Skriv en kommentar så erbjuder jag er mitt mobilnummer. 29/092019 ska den uppgiften vara inlämnad.

En extrovert kommer verkligen aldrig att förstå!

 • Huvudvärken, känslan av utmattning, och det dåliga samvetet att man inte orkar.
 • Hur det känns att vara osynlig, när man väl talar, för ingen hör på.
 • Hur orden gärna snubblar ur munnen då man ska berätta något muntligt,men dansar och smeks fram då man skriver.
 • Hur tråkigt, och giftigt det känns med kallprat.
 • Hur helande det känns att strosa på tomma gator i ett smattrande regn.
 • Hur vacker tystnaden är efter att arbetsdagen är slut.
 • Hur högtider känns som ett strypgrepp som håller upp dig mot väggen, för alla ska ses, allt ska fixas, alla är så positiva och hurtiga.
 • Hur andra ser en som bitter, konstig och onormal, när man på rätt villkor är en glad, kreativ, rolig och omtänksam person, speciell om man umgås på tu man hand och låter den introverta få prata om djupa saker, intressen, och känna att man lyssnar.
 • Hur viktig en trygg miljö är för att umgås, utan plötsliga ljud, och skenande människor, och skvallrande.

Nystädat och nybäddat : ”Damernas plats” !

Ett stort tomhål som L’Orient lämnade efter sig vid Drottninggatan 18 i LinköpingExpressbuss 52 körde förbi gatan igår kväll, och känslorna var högst blandade.

Dagens händelse : upp kl. 06:30 trots sen ankomst till Borensberg (samt kvällsmat vid 23:30-tiden). Arbete kl. 07:45 – 11:30, därefter lunch, hemstäd samt tvättstugan kl. 16. Några fler arbetspass har dykt upp under nästa vecka. Arbetskontrakt signerade jag nyss hos Barnomsorgen i Motala Kommun.

Imorgon lördag samt söndag ska jag hålla på med en äldre uppgift på 2,5 hp (Förskollärarutbildning 210 hp). Ska bli klar med allt gammalt innan jag börjar med någonting nytt. På torsdag – fredag (ev. !) = ev. resa till Gävle för teater. Det händer knappt någonting i denna kommun, verkar det som ! Någon som vet en dockteater för barn i närområdet (Linköping och / eller Motala ?!).

Känslan för denna fredag = därmed endast vila ikväll !

Slutligen lämnar jag er med dessa insikter samt ett roligt videoklipp på hur saker och ting kan gå. Påminner starkt om mitt improvisationsprojekt ORPMI, då publiken drog en efter en. Till slut bad ägaren vid Bryggeriet oss att avlägsna oss från scen.

Två uppgifter i Drama. Nu har jag även bokat in en resa till Gävle på torsdag kl. 14:31 (Östgötatrafiken).

 • Minkgatan, Borensberg – Linköping kl. 14:31 – 15:13 (61 kr)
 • Linköping – Stockholm kl. 15:20 – 17:29 (Snälltåget ; 232 kr)
 • Stockholm kl. 18:12 (UL) – framme i Gävle Centralstation kl. 20:22 (dygnskort UL-app 200 kr).

Vandrarhem bokat torsdag – fredag (Pensionat Slottstorget ; bredvid Stadbiblioteket i Gävle – 530 kr / natt). Teaterföreställningen blir på fredag 13/092019.

Hemåt under fredagen, dock bokar jag inte in mig på någon resa så att jag inte förlorar mer pengar än vad som är nödvändigt. Denna gång åker jag hem “utan säkerhet“, dvs. om jag blir försenad till Stockholm Cityterminal, kan jag enbart boka in mig i nästa buss utan att förlora pengar. 

Idag tänkte jag arbeta klart förra terminens uppgift på 2,5 hp. Dock är just starten alltid svårast. Först finner jag inte kablar till skrivaren, därefter plockar jag fram skivspelaren.

Nu skriker magen efter mat, så det blir förmodligen att äta lunch före start. Det mesta är klart, det enda som finns kvar att göra i uppgiften är att göra om punkterna som läraren vill ha det (komplettering).  … tre uppgifter, två på Drama till 29/092019 och den sista (2,5 hp) till 31/092019.

Film eventuellt senare ikväll. Får se vad TV-kanalerna bjuder på för aktivitet. Nu : betala räkningar så att jag ligger före med allt i livet samt matlagning. En god fortsatt dag som arbetsdag till alla mina läsare !

Tänkvärt ! Det finska språket är inte alltid så enkelt för mig heller. Det jag inte riktigt håller med om är att norra finskan samt södra finskan skulle vara “lika“. Inte i Kittilä (farsans byhåla vid hjärtat av Finland”), när man lägger till bokstaven “h” mellan vokal och konsonant (“för det extra trycket“) i uttal.

Älskar att Immanuel Kant ansåg så om Litauen (filmsnutt efter karta samt informationstext).

 En liten sammanfattning om denna filosof (för er som inte känner till någonting om honom) :

 https://sv.wikipedia.org/wiki/Immanuel_Kant

https://www.filosofer.se/kant.html

Immanuel Kant (17241804Königsberg (nuvarande Kaliningrad). Ni vet… en del av det tyska området efter första världskriget samt under andra världskriget som betydde så oerhört för Hitler att man var tvungen att attackera en större del av Central-Europa.

 • pliktetiker och för sitt formulerande av det kategoriska imperativet (formulering lyder följande): “Handla endast efter den maxim om vilken du samtidigt kan vilja att den upphöjdes till allmän lag.” 

Saippuakivikauppias – now … take it backwards !

Fast å ena sidan tillbringade jag och lillebror vintern i Ranua utomhus under början av –90-talet (morfars begravning), och där kan vi snacka om –46°C.

Ranua !

 

 I PiteåLuleå samt i Älvsbyn (då jag bodde i Norrland 20042014), slog “rysskylan” till rejält  med kyla ned till –42– 46°C.

 

 

När jag tänker, finns jag !”

 Work, work … långa dagar måndag – torsdag. Idag måndag = kl. 08:0018:00 (stängning !) och imorgon tisdag kl. 07:3016:00. Mot Gävle på torsdag. Fredag = barnteater.

 Länk till alla mina skapelser, till / för alla nya läsare. Ni får översätta texten via Google Translate ! 

 

 … slutligen ! Fick jag ett fint mail av självaste Stig Pedersen (basist i Disneyland-After-Dark) som tackade för inspiration !

Dagens fundering : det som inte existerar har inte funnits, finns inte nu och kommer inte att finnas i framtiden. “Varat” – materien, har alltid har funnits och kommer alltid att finnas eftersom ingenting kan bli till av ingenting.

Bokstavligen ! – Långa arbetsdagar (onsdag kl. 07:3016:00 samt torsdag kl. 09:0013:00). Måndag : vikarieträff under kvällen.

Böcker är väl aldrig fel heller ?!

 

Bandet Vokonis ska jag nu ägna mig åt under kvällen. Kommande konserter som jag har inhandlat biljetter till :

 

 

Nya roliga ackord till “Fem små apor” :

Am11///Am11/ Em11 Gm11

Rytmiskt funkspel (kan icke förklaras ordentligt utan noter !) :

Am11 bjuder på sex slag och dela upp andra takten “3je” och “4de“-slag “på slagen“. Kan vara en “hit” i förskolan !

En roligare dag än så bjuder denna onsdag icke på. Arbetsdag torsdag = kl. 09:0013:00, därefter badkar och att hämta ut en bok från Biblioteket i Borensberg före avfärd kl. 14:36 med Buss 616 från Borensbergs Centrum.

Fredagen bjuder alltså på barnteater kl. 11:00. Dessförinnan ska jag träffa mig studiekamrat för äppelpaj och kaffe. Det är ett par år sedan jag gjorde äppelpaj själv, men ser jag det på erbjudande för 49 kr, så passar jag givetvis på !

Under en högstadiepraktik 2008 (Institutionen för musik och medier) vid Björkskataskolan i Luleå, fick jag flera påsar med äpplen av eleverna, som tack för dem tre veckorna som jag dels undervisade i musik, men framförallt fick äran att spela tillsammans med dem under en föreställning.

Det är förmodligen det främsta minnet av hur mycket hemgjord äppelpaj jag åt under den tiden. 

 Lite råd inför framtiden !

1) Om Du omedelbart vet att ljuset är tänt, kokades måltiden för länge sedan (snarare en filosofisk diskussion). 

2) Du kan inte bedöma djupet av floden, tills Du ser djupet. Hur djup är floden om Du inte kan se botten? Floden berättar inga lögner, men även om den oärliga stod på stranden, skulle h. ändock höra dem.

3) Framgång eller misslyckande för dina gärningar summerar inte upp till resultatet av ditt liv. Din ande kan inte vägas. Döm dig själv genom att intentionera dina handlingar, och genom den styrka som du ställs inför de utmaningar som har stått i din väg. Universum är stort och vi är så små. Det finns egentligen bara en sak som vi aldrig riktigt kan kontrollera; om vi är goda eller onda.

4) Var och en är resultatet av ett tillfälligt möte mellan något av våra sinnen och en motsvarande flyktig företeelse i det allomfattande flödet av omvandlingar. Allt som ter sig existerar; för existensen av en kvalitet och dess framträdande för det passande sinnet är oskiljaktigt förenade. Den som verkligen visste vad som var rätt att göra kunde inte göra något orätt: om någon handlade orätt, måste det bero på att han inte visste vad som var rätt. Ingen handlar orätt med avsikt, eftersom alla vill leva ett gott liv och därmed bli lyckliga. De som oavsiktligt gör fel behöver undervisning, inte straff.

5) Ju mer man förstår av sig själv, desto mer frihet får man att forma sitt liv som man vill. Även om man inte kan bli kvitt sitt förflutna och uppnå fullständig harmoni kan man lära sig att “leva med sitt jag” på ett bättre sätt.

 Väntar på mitt samtal !

  

 

Arbetsdag kl. 09:0013:00, därefter bad och att besöka Biblioteket i Borensberg för uthämtning av bok. Avfärd Buss 616 Borensbergs Centrum kl. 14:36Farsan kommer för att besöka damerna ikväll. Kommer hem rätt så tidigt imorgon, fredag.

Nu gäller det att bli klar med skoluppgifter. Dock funderar jag på att utnyttja min rabattkod i affären i Linköping då jag anländer hem imorgon, fredag, så passerar förmodligen Systembolaget på väg till bussen hem. Det bjuds förmodligen på arbete hela helgen, med undantag för veckans obligatoriska hemstäd och tvättstuga lördag kl. 09:0017:00.

Resväskan packad och klar, nu är det blott arbete som gäller !

 Känslan denna torsdag !

 Tack lillebror för alla YouTube-länkar under natten !

 

Samma rum (4) som i maj ! Pensionat SlottstorgetGävle.

Frukost kl. 08:00, därefter besök vid Stadsbiblioteket i Gävle för uthämtning av litteratur, möte med klasskamrat kl. 10 för fika vid Wayne’s Coffee, innan en promenad till Högskolan i Gävle. kl. 12 bjöd denna underbara fredag på dockteater. Fyra sidor anteckningar skrivna, så pass engagerande var barnteaterpjäsen “Zebrastians Banan“.

 Två böcker lästa (Drama) under 7 h, varav en kvarstår. Texterna behandlar dels allt gammalt teoretiskt från förra terminen samt Piaget, som jag skrev en rapport om i Musikpsykologi A2 (ur ett Musikpsykologiskt perspektiv). Den andra boken hade flera stavfel. Det sätter mycket i ett annorlunda perspektiv. Inom / ”inom och inom”-perspektiv !

Nu : hemfärd ! Hemma inom kort, förhoppningsvis ! Fredagen den 13de har hittills bjudit på en halvkopp kaffe på golvet.

… likaså skickade jag ut nya ansökningar om belastningsregister !

Under resan passade jag på att inhandla 5 st Löfbergs Lila = 99 kr (19,80 kr/st), samt Cider (49,90 kr/st). Mjölken kan offras ifall någon tar en flaska Minttu med sig !

 Skämt åsido = hemstäd, tvättstuga lördag samt eventuellt avslut på 2,5 hp (förra termin). Start på nya uppgifter, som Barnteatern i Gävle handlade om. Tack till alla inblandade för en helt underbar fredag !

Hem anlände jag efter kl. 20. Dels valde jag att först resa till Stockholm med UL (kl. 13:36), därefter hemresa med SJ (kl. 16:45). slutligen Östgötatrafiken Buss 520 hem till Borensberg kl. 19:30 från Linköping.

Häng med här : världens svåraste text – ”Cyder, cyder, cyder. Cyder, cyder, cyder … !”

 Lördagen ! Fast lugnt blev det med TV-tittande.

Lite Disneyland-After-Dark lirandes the Ramones för söndagen : spelade denna låt med Estetisk verksamhet (gymnasiepraktik; året 2009; vår och höst).

Söndag = starta senaste hemuppgifterna i Förskollärare 210 hp. Igår kväll redigerade jag 14 sidor, tog bort en massa text, flyttade på en massa text. Den nya versionen blir ca 10 sidor. Nu håller (förhoppningsvis) min arbetspartner och redigerar det sista av 2,5 hp-uppgiften. Den skulle in 20/092019så… det är under veckan.

Hemstäd samt tvättstuga avklarat för veckan. Imorgon måndag = möte Vikarier TimeCarePool kl. 17:30 – 19:00.

För alla metal-älskare !

 Fredag 04/102019 = Filmstaden (bio) i Motala; – någon ?!

 

/ Petri Torvinen 

 

Lämna ett svar

Till startsidan