Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.11.30

Litteraturseminarium gick utmärkt, antar jag ! kl. 0911 satt jag med studiekamrater och babblade på om det ena och det andra kring ämnet “Musik i förskolan“. Inte direkt ovan själv vid det fenomenet. Imorgon torsdag samt helgen : arbeta med examinerande uppgifter Moment – Musik.

kl. 1114 satt jag med “Ballad” för att bryta upp flageoletterna och för att skapa ackord som fungerar. kl. 22 kan jag konstatera att det krävs mer arbete. Funderar om jag inte ska spela in dels en jazzversion samt dels en punkversion med ackorden G-A-Bm. Det blir i så fall med powerchords. Och så melodin spelad på elbas över det. Det finns även funderingar kring en “lullaby“-version. Fast å andra sidan vill jag icke skrämma varken barn eller vuxna med “Bm“-delen.

Dagens lekande ! På måndag ska jag även klara av att byta tillbaks till ett G^ från ett Bm/A. Och att icke strula vid mållinjen … andra videon = E4.

Mina fingrar värker fantastiskt ont ikväll, men det är det jag älskar med musik : det ska svida efteråt. Skulle helst vilja ha den ringande känslan i öronen efter ett bra rep med levande personer i en replokal. Dock är jag högst reserverad kring coverbandsaspekten. Varför icke satsa på sin egna kreativitet ? I musikvärld lär man inte komma långt idag, men varför envisas med att förstöra bra låtar ?! Varför inte förstöra sina egna kompositioner ?!

Läsvärt : https://www.gp.se/ekonomi/musiker-h%C3%B6jer-livskvaliten-och-ska-f%C3%A5-betalt-f%C3%B6r-det-1.10331110?fbclid=IwAR2JNnZHuddOkFLkwxapjpVnUDf0fRkEIfTnpbVcyu91giiuTNYrf6sm4fE 

Postnummerändring !

Förutom att jag LAS’ades ut från område Öster, så har jag inte mer att erbjuda än att jag är klar med min praktiska uppgift = 1000 ord. Imorgon eller på lördag (klart senast på söndag !) ska jag starta uppgiften på 2500 ord. En fråga : hur fyller man endast 1000 ord på ett papper när man redan har fyllt hela 1000 ord på Del A ?!

Får se när jag erbjuds kontrakt från Motala Kommun. Det är i alla fall ett arbete under ett halvår. Det anmärkningsvärda i det hela är just att man tycker att det borde vara enklare att få arbeten när man ändå har läst så många poäng i just Förskollärare. Men så har jag ändå inte fått arbeta mycket i november och lär då icke få arbeta mycket heller i december. Två dagar är jag bokad via TimePool. Det erbjuder ju verkligen rikedomar. Undrar hur det gick med anmälan till Diskrimineringsombudsmannen ?!

Söker mig även till andra orter. Hela detta leder enbart till ointresse å min del när det hela tiden pratas om bristen på utbildad förskolepersonal, och så känner jag mig rätt så icke-önskvärd. Jag är högst intresserad av diverse arbeten, om så erbjuds ! Även arbete som Musiklärare ! Videos med min spelteknik till olika teoretiska teorier finner Ni via min YouTube-kanal :

https://www.youtube.com/channel/UColjmT7xsD8sEL8NRDDt_uQ?view_as=subscriber

Imorgon : hemstäd samt tvättstugan kl. 1217. Under kvällen blir det nog även att arbeta med “Ballad“. Fast å andra sidan tycker jag själv att jag är klar med elbasversionen sedan 2015. (Be)döm själva ! Jag kan alltid prova spela kompositionen med ett piano.

  

En låt som jag använde i min “planering” för en barngrupp – Musik och rörelse. Förhoppningsvis får jag tillfälle att dansa limbo i framtiden !

 

Städning utförd, likaså tvättstuga. Efter badet bjöd dagen (till sen kväll) på musikskapande. Och än är jag icke färdig. Bytte precis ut A13 -> D^/a mot Am13 -> D^/a i sista delen innan “Ballad” bryter tillbaks mot A-del,… ergo C-del. Även ackordet Bm6 må spelas som ett G/b -> Bm9.

Stegen som jag talar om :

A13 – D^/a

A     –  A

C#    – C#

G   –    F#

D    –   D

F#  –   (F#)

 

Alternativt

Am13 – D^/a

A     –    A

C     –    C#

G     –    F#

D     –    D

F#   –     (F#)

 

Jag måste se över ackordet ifråga först själv i sin kontext. Det lät bättre taget ur sitt sammanhang. Sättet som jag lär spela det på är : 

Vänster hand

A

C#

E

G

 

Höger hand

A

C#

Meloditonerna F# och G samtidigt

 • Byte till D^/a

Vänster hand

A

D

F#

 

Höger hand

A

Meloditonerna C# och D samtidigt


Får se vad som passar bäst. Ett Am13 i detta sammanhang är en Subdominantparallell13 till G^.. i relation till ett A13 som är DominantensDominant13 till ett G^.

Vissa saker lär nog ändras under processens gång !

Spelar Disneyland-After-Dark under lördag 06/062020 så drar jag mig till Sweden Rock Festival ! Vill icke riskera min framtida anställning med att kräva ledighet på grund av en festival.

 Glädjenyheter ! 

 Rekommenderas starkt !

Imorgon lördag : avsluta Moment : Musik på 2500 ord,… och har jag tid så blir det att fortsätta med kompositionen, ev. spela igenom stämmorna elbas – piano (öva tillsammans med Band-in-a-Box). Avancerat, avancerat, avancerat !

Gillar ändå tvillingarnas approach : åter till något ”verkligt skapande” ; ändra på de rådande reglerna, samtidigt som det låter bra om musiken. 

 

Ack, livet med dessa busar !

 Paket på väg ! Tack Marco Bieri ! Nu hoppas jag verkligen på att en PostNord-anställd inte införskaffar sig en gratis julklapp.

Klart med Skrivuppgift Moment – Musik = 2496 ord. Badkar efteråt, ty oststanken var rätt så påtaglig. kl. 1119inte illa ! kl. 20 : “Så Mycket Bättre” via TV4.

Fredagskvällen : jäklar vad jag övade på piano och voicings. Strulade till flera gånger, men så är det en övning. Det tar en stund att bli bra på någonting. Att bli bra på piano : man måste dels sälja sin själ till Beelzebub, därefter begära ytterligare lån på själen och åter sälja det.

Det tar sig“, sade mordbrännaren ! Främst handlar det om muskler och koordination etc. som måste övas upp. Imorgon fortsätter “äventyret” med “Ballad“. En god fortsatt lördagskväll till alla !

 

Avvisa aldrig kraften i din egna röst, din sång, din vision, ett hjärta! Det är värt allt, även om dina gåvor endast förändrar ett hjärta. Det kanske förändrar världen till det bättre !

 

Någon har gömt sig väl !

When people love Finland for all the right reasons.

Planen för söndagen låter följande : efter att ha fräschat upp mig efter att ha arbetat med både “Ballad” samt den stora Skrivuppgiften på totalt 2496 ord; Förskollärarutbildning 210 hp – kursen Barns skapande och estetiskt lärande 30 hp (rakning, borttagning av hår, samt nagelklippning), bjuder eftermiddagen på “lunch“. Därefter måste jag förmodligen besöka ICA Supermarket i Borensberg för att inhandla lite varor. Sedan lär det bli att spela in “Ballad” med Band-in-a-Box, dvs. en rawfil med elbasen, som kan läggas in med vilket komp jag än känner för (håller er uppdaterade !)

Skickade följande tack till Marco Bieri i Vancouver, Kanada (trummis i the Dreadnoughts; “the Stupid Swedish Bastard“,… trots att hans familj härstammar från Schweiz). Prova måste man alltid göra. För tillfället har jag knappt någonting att förlora. Pengar äger jag icke, med musiken kommer jag knappt längre än att någon i USA mest erbjuder stöttande ord.

 Detta är mitt liv i ett nötskal !

 Några välvalda ord från Marco Bieris och Drew Sexsmith‘s senaste skivsläpp ; bandet Space Chimp.

 • It seems it is the season to Reggae Rock. Our heroes Los Furios released a new track – which is amazing – and we’re putting a new one out as well – Fly Away. We recorded an album but have been much delayed, so we’re going to start leaking songs like their political scandals. For this first one, we soaked up the last of the Summer sun with Doug Fury at Jericho Beach, and Combination13 made magical graphics once again. Thanks to them both. We hope this song reminds you of relaxing times:

https://www.youtube.com/watch?v=3Tabq46vySg&feature=youtu.beYOUTUBE.COM

   

Jag hörde att Dödahavsrullarna i Nya Bibelmuseet kan vara falska. Nu ifrågasätter jag äktheten i detta ”fotografi” som de sålde mig.

Synen när man vaknar upp (en äldre bild som gör sig gällande än idag) !

Mitt liv i ett nötskal !

 Mitt liv och min vackraste familj !

Får då spela in “Ballad“-delarna igen imorgon. Garage Band fungerade inte riktigt som jag trodde ikväll. Att klippa och klistra orkade jag inte med, så jag måste verkligen spela om, från punkt A till punkt slut ! Flageoletterna separeras från basen, för att sedan arrangera flageolettstämmorna (separat) med basstämman. … inatt bjuder jag på dessa versioner.

 

 

Idag skickade jag iväg två stycken arbetsansökningar som Barnskötare till Motala Kommun, samt sju stycken ansökningar som/till Barnskötare i Linköping. Denna gång reviderade jag varenda ansökning var för sig, så inget allmänt Personligt brev och Curriculum Vitae denna gång. Imorgon blir det skicka iväg ansökningar till Mjölby Kommun.

Öppnade även upp MVT för att läsa de senaste nyheterna. Det jag fick upp var detta : Gissar på att M var tvungna att finna pengarna för ersättning på något sätt : som pengar för vikarier till förskola och sjukvården.

 

SVT 2 Debatt – anledningen till att många musiktalanger försvinner är att man måste finna ett annat yrke som blir den primära inkomstkällan, vilket tar lusten ur att skapa musik. Att sitta i replokal till kl. 21 efter en hel arbetsdag är inget roligt… tro mig ! TV4 visar nu “Arga Snickaren”-Anders-program om den öppna droghandeln i Stockholm

Tack Vokonis för denna “tävling“. Har kommenterat och delat sidan – Ni erbjöd min kommentar ett hjärta ! Hoppas att jag får min gratis kopia av skivan med tanke på motiveringen som löd : “En otrolig skiva med betydande material för bandet“.

Själv har jag mest hållit på med detta “mästerverk” : “Wall of Sound“-teknik; fastän bas och flageolettstämmorna spelades in samtidigt, ty det lät så otajt separat. En massa fiffel med Garage Band. Önskar mig hjälp av en ljudtekniker. Imorgon tisdag = pianospel och förhoppningsvis att spela in ett “färdigt resultat”. Före jul ämnar jag skicka in kompositionen i sina diverse versioner till Union Records (min egna lilla hörna hos Union Recordshttps://www.youtube.com/results?search_query=union+records+petri+torvinen).

Dagens enkla sanningar !

 Mina intressen de senaste veckorna : har inte velat röra mig någonstans, förutom affären. Har tagit mig tid för mina egna intressen, ty dessa har jag icke fått arbeta med på länge.

Tisdagens finaste nyheter ! Kurser som är rätt så viktiga inte enbart i teorin. Nu hoppas jag att jag även erbjuds en praktikplats i Motala Kommun v. 11.

 

 

 

Och så fick jag erbjudande om arbetsintervju i Linköping nästa vecka. Språkbristerna är ack så märkbara när man skriver i sin trötthet. Personligen anser jag ändå att jag beskriver mina intressen inom yrket rätt så väl. Endast för att vara säker på en framtida inkomst skickade jag även ansökningar till 87,5 % Städverksamhet samt deltid-heltid- Städverksamhet hos/åt Mjölby Kommun.

Nu : till lite övningsvideos. Upp med pulsen till 90 bpm. Fingrarna vill inte längre brytas av ! Framsteg … ! 

Passage :

G^ – D^/g

A13 – D^/a

G/b – Bm9

 

Tillbaks :

A13 – D^/a

G^ – D^/g

 

Paus :

A13 – D^/a

 

Juuulen är hääär …” (älskar den bedrägliga kadensen vid slutet före slutackorden : C-D-Eb, C-D-G

Förklaringen ligger i detta : 

Eb —– G

Eb —– D 

G —— G

Bb —-  B

Slutligen … lite bra musik för denna dag !

 

Ett arbete å egen del. Resten av familjen får antingen julmust och / eller glögg. Min egna julklapp (the Dreadnoughts T-shirt, Guld-LP samt CD – “Into the North) är på väg –  besked via PostNord (som sig bör varenda år; köper hellre själv vad jag vill ha, för det jag vill ha, det får jag ju inte !) 

Årets största julklapp = idag onsdag 27/112019 fick jag bekräftelse på gårdagens (tisdag 26/112019) inskickade arbetsansökan = arbetsintervju kl. 11 på måndag 02/122019 i Linköping. Jag försöker även att lägga den första intervjun (med svar igår) på samma datum, dvs. under eftermiddagen.

Nu börjar livet åter rulla. 21 sidor arbetsgivarintyg fixade med arbeten 20152019, samt utdrag ur belastningsregister. Fyra stycken referenser – en chef samt tre kollegor, varav en är Förskollärare.

Nu jävlar ska det arbetas ! Intervjutillfället : med afrokrull eller utan hår (hårtrimmer) ?! Slips kan jag dessvärre inte knyta ordentligt (efter 39 år).

 Dagens klagomål : ack detta vanvett. Inte sparas det in på politikerlöner !


Rekommenderat musik (förutom det lillebror rekommenderade) : mitt musiklyssnande finner man via : https://open.spotify.com/user/pettorisk?si=Jh0KaPFhRMShmFnRPwsv8A

Först ut = en bild på rekommenderat musik. Bartendern / kyparen i London, som rekommenderade mig och lillebror lite musik (fann lappen då jag letade efter kuvert !)

 •  https://open.spotify.com/track/2CsIy5VbtIDXexdpAeKiQx
 • https://open.spotify.com/track/0mv9uv7NojhIuntnq61Vyd
 • https://open.spotify.com/track/5eltlS3CM4xGNkL6VhpTDm?si=ArMNtDoSRW6pqC9REFdWpg 
 • https://open.spotify.com/track/1FiLqEeZjNwWW3Cm6CGgdT

… men vi avslutar inlägget med denna bild samt the Dreadnoughts’ “Shiloh”En god fortsatt onsdags eftermiddag für alle !

 

Du säger att Du vill ha tystnad, men ingen person är en ö.

Du vet att det tar människor av alla slag att skapa en värld.

Du vill inte ha problem, ändock gör Du det dubbelt, när Du är rädd för att bli sårad.


Du säger att Du vill ha tålamod för att allt förändras. Ingen väntar på gårdagens nyheter.

Din enda chans att vinna vore om världen slutade snurra. Som alla drömmare gör.


Då nämner någon: dela dina avsikter. Men vadän alla andra tycker, vill Du inte veta.

Livets relationer – vad Du än står inför, vill Du göra det ensam.


Om Du skulle kunna rädda ett liv med vadän Du vet. Om livet Du sparade skulle vara ditt egna.

Eller att Du stannade för alltid i det tillstånd; lite långsam, lite sen.


Om världen endast gjort ännu ett misstag eftersom det inte läste ditt sinne.

Om världen endast slog ett annat hjärtslag genom att lämna dig bakom.

Vilket beror på att Du bor inuti ditt huvud – hela tiden.

 

Känner Du ibland att Du inte passar in ? Känner Du att Du är för annorlunda för att spela en viktig roll i världen ? Kom ihåg denna albino-skallige örn, min vän ! Hen är tekniskt en muterad, onormal varelse – somliga kan säga : “a freak of nature“. Men hens sällsynthet och unika egenskaper erbjuder skönhet, vilket gör hen än mer minnesvärd och påtaglig för världen. Precis som Du !

4 st referenser (samt 21 sidor arbetsgivarintyg och utdrag ur Belastningsregister) färdiga inför Arbetsintervjuerna på måndag; kl. 11 respektive kl. 14 Linköping. Ska bara föreställa mig naken framför världen för att bota min nervositet. Ingen vacker syn, det tycker inte spegeln heller ! Spegelbilden verkar vilja fly sin väg så snart jag speglar mig.

Tack för alla “likes : https://open.spotify.com/artist/1k5AFI5M3i9W7Ddve6rxxa !!!

Tack till alla som lyssnade och delade, vårt nya album INTO THE NORTH står nu på # 14 på Billboard World Charts ! Så fortsätt att lyssna och sprida det goda ordet (…)” ..

Dock är jag av samma åsikt som Christopher Walken : “it needs more cowbell” !!!

 Avgång söndag 08/12-2019

 • kl. 12:04  13:14 = Minkgatan, Borensberg – Linköping
 • kl. 13:2016:56 Linköping – Gävle

Denna gång får bussen Borensberg – Linköping gärna dyka opp !

Hemåt onsdag 11/122019 

 • kl. 17:13 – 20:36 = Gävle – Linköping
 • kl. 20:46 – 21:25 = Linköping – Motala
 • kl. 21:45 – 22:22 = Motala – Minkgatan, Borensberg

Det blir en fin “årets sista resa” till Gävle. Får vi se vilken studiegrupp jag hamnar i denna gång. I Gävle (med närområden) skulle det finnas arbetstillfällen. Tack Du för arbetsrekommendation. En lägenhet i första hand samt ett arbete, tack, så är jag högst flyttbar med damerna ! Uppgifter Förskollärarprogrammet (Moment– Musik) skrivna, jag är antagen till kurserna nästa år. Nu handlar det blott om att avsluta de sista 15 hp för år 2019.

Torsdag 28/112019 : utförd storhandel. Månadens inköp : CHECK !

Att arbeta med intersektionalitet, fördomar, genus och kön handlar framförallt att tänka utomsubjektivt hur någon annan person förhåller sig till sin omvärld !

 

En god fortsatt fin torsdagskväll für alle ! Vid Hjortstigen 4d i Borensberg bjuds det på en “damafton” (business as usual !).

 

Dagens video : “ARISE AND BE MERRY, it’s a Music Video for “Dear Old Stan

 • https://youtu.be/cw9O2xdAmGc

If you want to win the original lyrics booklet we used in recording the album (see pic in comments) SHARE this video and in 7 days we’ll mail the lyrics sheet to one lucky sharer!”

 Jävligt nöjd med min prestation är jag idag !

Städning (utförd) samt tvättstuga kl. 11:30 ->. Därefter ett besök i Motala hos föräldrar.  Snöat har det gjort i Borensberg denna fredag.

I övrigt händer det inte så mycket radikalt i livet. Ingen A-kassa fick jag då jag studerar under heltid vid Förskollärarprogrammet i Gävle (210 hp; tredje terminen med start fjärde termin i januari).

Förhoppningsvis får jag åter arbeta 11 h pass om dagen, som jag gjorde under 2019. Ingen blomma fick jag heller för all hjälp. Det som var bra med Städverksamheten i Motala var dels respekten för mitt utförda arbete, men även blomman vid slutet, och det fina kortet av alla tre chefer. Hos Barnomsorgen LAS‘ades jag endast ut, och även att få bekräftelse gällande det, krävdes kontakt med Lärarförbundet samt Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Cidern inköpt inför kvällens socialisation. Mobilen fulladdad med bra (subjektiv) musik. Och rekommenderar även följande bok för lillebror att läsa innan han åker ut på sin turné.

https://www.goodreads.com/book/show/13358753-this-place-is-awesome 

(ISBN13 = 9781105143274)

I maj dyker jag opp i Stockholm. Vi får antingen boka vandrarhem eller åka hem med morgontåget.

 

Min nya soffa är helt sönderklöst. Men vem kan motstå blicken “vad har vi gjort?” 

Tillägnad alla musiker. Stämmer till viss del. Basister ska ju endast stå i bakgrunden och spela med bastrumman. Trummisen kan vi alltid gömma med rökmaskinen.

Älskar att spela alla “sus“-ackord (sus2 till sus4; stämmor) på gitarren.

 

Fredags-socialisation ! 14/12-2019 smäller det igen ! Och så fick Ni positiv (eller negativ; om det är så Ni önskar det !) respons från Kanada. Musiken var bra, även utan en sångare på plats.

 

Själv reser jag till Gävle söndag 08/122019 och anländer hem onsdag 11/122019, med festligheter lördag 14/122019.

Vissa dagar ! Även själv har jag gett svar på tal till somliga barn.

  

För mina egna pälsbarn verkar det vara ”strunta i reglerna”-dagen ! Även igår fann jag en död mus intorkad i trägolvet, under min matta.

Så Mycket Bättre” kl. 20 på TV4Dessförinnan : förberedelser inför de två arbetsintervjuerna på måndag 02/122019 kl. 11 respektive kl. 14 i LinköpingMotala Kommun skickade ett arbetskontrakt. Min plan låter som följande : intervjuerna är för att klargöra dels hur mycket jag är värd som arbetstagare i lön samt att få möjlighet att se vad min referenser har att berätta om mig och min person. Fyra stycken referenser färdiga ! Tack alla Ni underbara som ställer upp.

Kläderna inför måndag ! Håret ska jag dock behålla. Det är dags att odla det. Har varit skallig alltför länge nu.

Ska även skicka in mina två uppgifter i Moment – Musik så blir jag klar med dessa. Mestadels mys och vila hela lördagen. Krya på er alla som nämnt förkylningstider. Själv drabbade mig förkylningen två gånger efter varandra. Är man runt småbarn får man ta den kroppsliga smällen, tyvärr !

En god fortsatt underbar lördag für alle !

Det är idag, 30/11201980 år sedan Finland klarade sig undan en Sovjetisk ockupation. Mer finns att läsa om i https://sv.wikipedia.org/wiki/Vinterkriget

Dessvärre gick det värre för de baltiska staternaViro (Estland)Lettland och Litauen som blev ockuperade i och med överenskommelsen mellan Nazityskland och Sovjetunionen i Molotov-Ribbentrop-pakten.

Både farfar och morfar med bröder stred i kriget, likaså under Fortsättningskriget 19411944 och Lapplandskriget 1944-1945. Diskussioner kring andras anfädrar som stred i Sovjetarmén: jag anser att det är rätt så relevant att finna andra synsätt, då vi alla ändå är människor med brister. Krig handlar alltid om några få personer som manipulerar miljoner människor in i blodiga krig.

London, vid New Cross Inn satt jag och lillebror med en polack av tysk härkomst (med härkomst från Poznan i Polen, dvs. den delen av Polen som blev polskt när Polen annekterade en del av östra Tyskland efter andra världskriget; 1996 hade jag äran att besöka denna fina stad i Polen)

Hennes anfader stred i Lapplandskriget i tyskarnas sida, då de brände ned Lappland, från de brända skorstenarnas stad” Rovaniemi ända till Torneå. Via bron i Torneå / Haparanda drevs de tyska styrkorna in i Sverige, vilket för Finlands del innebar att de hade fullgjort sin del av överenskommelsen för fred 1944 med Sovjetunionen,… och fick behålla sin självständighet. Polackens anfader var stationerad vid Sodankylä,… några mil från farsans () byhåla Kittilä. Hennes doktorsavhandling handlade om just händelserna under Lapplandskriget, utifrån ett tyskt perspektiv.

Skulle inte ha något emot fler sådana här givande diskussioner där man får en inblick i andras synsätt och perspektiv. En god fortsatt fin söndag für alle och en god fortsatt natt !

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan