Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.12.20

Lite musikalisk inspiration för fredagen ! “Skirta Kalėdoms” – Tango i ”Dur” (IIm7V7Em7A7 F#m7A/b B7), gillade jag personligen. En Tango i dur vore något att sträva mot. Även versionen ”Memories – Slow pop Rock Triplet Style”; mest julkänsla pga klockspelet. A/b blir inte en IIm7V7 utan ackordsfunktionen blir istället antingen

IIm7– V/vi – V7 (om tonarten är “D“, är ackordet A en vanlig kvint utan septima; V med vi i basen; sjätte tonen). 

… eller …

IIm7 – V11 (no 3, no 5) om vi utgår ifrån ackordet B11 (no 3, no 5), som landar på ett B7 (V7)

Hallelujah ! Vilken insikt ?!

Efter alla skjutningar och all brottslighet… Sverige behöver Batman ! Dessa skjutningar blir inte ens färre under starten till jullovet.

Ringer för tillfället till Arbetsförmedlingen för att avregistrera mig helt, ty jag får bokade möten i januari, som jag inte kan gå till på grund av arbete. Och så A-kassa som tjatar på om Aktivitetsinrapportering. När man ändå inte får A-kassa, anser jag det inte nödvändigt att behöva skriva upp tider.

En god fortsatt fin fredag für alle ! Rapportskrivning här vid Hjortstigen 4d i Borensberg, för att därefter tvättas kläder kl. 17 -> 

Minnen för ett år sedan vid Högskolan i Gävle : en hel dag med redovisning kring barnens ritningar / teckningar där hela gruppen redovisade samma “bakgrund“, och slutligen sina egna resultat.

Suckandet som hördes efter 10de upprepade citat, till att jag personligen klantade till med tåget kl. 17, då jag steg in i tåget på väg till Dalarna. Vid Ockelbo fick jag ta X-tåget tillbaks till Gävle för att helt gratis få åka hem med ett senare tåg. Anledningen var ett spårbyte (Spår 3 till Spår 1). Det stod ett tåg vid spåret som jag endast sprang in i. Tåget började rulla en kvart tidigare,… åt helt fel håll !

Besöket vid Katrineholm sent om kvällen var även det en höjdpunkt; dels en ny kontakt som jag diskuterade saker med (killen var på väg till Linköping för att fira jul), men även det faktum att det på station redan stod ett snabbtåg till Linköping, som vi egentligen inte skulle ha fått åka med, men vi smög oss in. Tågvärdinnan var inte så glad när hon såg oss sittandes längst bak i tåget. Ett annat tåg skulle ha anlänt en timma senare, vilket för egen del skulle ha inneburit att jag skulle ha behövt vänta på nattbussen hem kl. 01:50 från Linköping – Borensberg. Nu anlände jag hem i precis lagom god tid kl. 23:52 (nattbuss kl. 23:20 från Linköping). 

Lillebror ? Johannes ?

Enjoy ! Linksmų Kalėdų !

  

 

 

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan