Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.12.22

TVn gick inte heller att kolla på idag, söndag, utan morgonen startade med ett samtal till ComHem‘s kundservice beträffande ärendet. kl. 00:30 slogs TVn av helt. Visserligen kan jag kolla på de analoga TV-kanalerna, men betalar jag för bredbandstjänster så borde det fixas efter några timmar. Och var fick de att min adress skulle ha varit Hjortstigen 4b ?! Jag var otroligt tydlig redan i fredags hos Itux samt ComHem att adressen sedan vid slutet av januari 2018 är (då jag med kundvagn släpade in alla mina grejer från Mårdstigen 3b i Borensberg tillHjortstigen 4d (“D” som i David).

Från början hade jag Telia-boxen, men de ville inte beblanda sig med Itux, så en dag fick jag blott beskedet att jag skulle behöva byta bredbandsleverantör. Fixade ComHem även till farsan, då även han hade Telia-boxen med TV Finland samt YLE-TV 1 och YLE-TV 2.

Får se vad livet bjuder på idag. Eventuellt att spela instrument. Kan det vara någonting, mån tro ?!

Musikdagen söndag 22/122019 : spelade lite gitarr, piano samt elbas (och fick arrangemanget “färdigt” på ett sätt). Den gamla versionen har visserligen mer “cojones” i sig, men med nya versionen av “Skirta Kalėdoms” kommer jag upp i 3.14 minuter. Kanske behöva byta ut delar här och där, som att börja med den snabba delen, och introducera “introt” som ett stick (?!)

Skirta Kalėdoms” i latinversion !

 • Em7
 • A7
 • F#m7
 • A/b B7

Voicings piano : ”Skirta Kalėdoms” : övning 2019.12.22.

 • Em7
 • A7
 • F#m7
 • A/b B7

 Tid : 3.14 (som det blev bestämt redan i februari 2018). 

 • Introduktion ackord Em7, A7, F#m7, A/b B7 (med extra färgningar).
 • A-del (melodi)
 • B-del (percussion-effekt)
 • A-del (melodi)
 • Introdel
 • A-del (melodi)
 • B-del (percussion-effekt)
 • A-del (melodi
 • Outro = effekt som endast ett bandlöst instrument kan skapa. Tag flagelotett = tonerna F# och Bb (de rätta tonerna är F# och D), tryck ned strängarna. Det hörs både en flagolett samtidigt som man hör riktiga tonen.

 STIM !

 

 

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan