Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2020.01.26

Rekommenderar även läsarna att se programmet på Axess-TV om Ada Lovelace : https://www.axess.se/tv/program.aspx?id=5576
En tanke som uppstod kring ämnet mobbing :

Rapport 2006 från Institutionen för Musik och Medier i PiteåMVG-nivå beträffande handlingsplaner mot mobbing på grundskolan / gymnasium visar på att de intervjuade inte ens visste om handlingarnas existens.

Synsättet som många lärare verkar arbeta på är inställningen ”barn är bara barn” eller att förneka att mobbing existerar (en Nihilistisk inställning). ”Mobbing ? – Nej, inte på mitt arbetsställe”.

Detta med mobbing är ju mer än enbart den fysiska mobbingen : ”alla barn har ju rätt att umgås med vem de vill”. Sant – men om man organiserat och systematiskt stänger och fryser ut andra så handlar det om någonting annat än rätten till att umgås med vem man vill.

Case”-uppgiften lär bli relativt enkel i och med erfarenhetsaspekten. Det jag dock saknar är diskussionerna om vuxen mobbing, ty det är där det startar. Uppmärksammar barn hur vuxna uppför sig inför varandra med skitsnack och rent förtal, ska vi kanske inte säga att ”enbart” barn mobbar.

Nu : till någonting annat : tror att jag klarar av en timma !
Dagens inköp = vattenkokare för 149 kr (ÖoB). Och så den obligatoriska storhandeln vid BråstorpHar knappt tid att handla så man får handla mycket på en gång.
Nu : mycket vila i väntan på besked om morgondagens aktivitet. Det enda jag vet om måndagen är att det bjuds på arbete kl. 07:3016:00. Därefter blir det att hämta ut en massa böcker som kom samtidigt. 1 1/2 sida har jag skrivit på Uppgift : Litteraturseminarium 2, men lite kvarstår. Behöver komma på frågeställningar.
Johannes skulle bjuda på restaurang då jag fyllde 39 år för en vecka sedan. Får se om det händer imorgon, måndag.
Lördagsäventyr i Hässelby – ett år sedan !
 
Festen är i full gång :
  
/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan