Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2020.02.21

 
 
Lördag 02/052020 smäller det. Imorgon lördag = en ledig dag före allvaret; första uppgiften som ska författas före VFU-perioden v. 1117. Dock måste jag städa och tvätta kläder mellan kl. 0914. Och så ska det beställas (bokas) biljetter till denna “festival” i Stockholm, samt att kika över resor från BorensbergStockholm under den lördagen. Kanske om jag redan åker sent under fredagskvällen och anländer hem under söndagen ?! Någon i kontaktlistan; en vänlig själ som bor i närheten eller i Stockholm som vill erbjuda mig och även bandet en övernattningsplats helt gratis ?! Jag bjuder på alkoholen och så kan vi även besöka ABBA-muséet under dagen.
Kvällens läsning i bussen; det finns verkligen folk till allt !
Hela dagen har varit helt underbar. En hel dags föreläsning kring “kultur” och “kulturella skillnader” med Bengan. Så jäkla underbart. Jag önskar att varenda föreläsning vore sådan, så slapp jag känna att jag vill hoppa av utbildningen. Nu vill jag verkligen gå ändå till mållinjen. Värderingar och moral; vad handlar det för dig som person och subjekt och hur ser Du på någon annan persons sätt att se på saker ?! Istället för “kunskapsmakt” som jag innehar som förskollärare : att få barnet att tänka själv genom att jag äger ett filosofiskt och Sokratiskt förhållningssätt, med frågor och följdfrågor.
och så gick vi även in på mer allvarliga diskussioner om den svenska skolvärlden :
Efter denna fredag kan jag lugnt påstå att jag vill fortsätta att finna mitt kall och att fortsätta att vara “mig själv” !
Samtidigt som jag undviker att hamna i denna fälla (den allmänna bilden av den finska kulturen).
Passade även på att ta bilder från min hemresa. Fick gratis skjuts av en kurskompis trots köpta biljetter för 140 kl. 17:13 (SJ), ty vi slutade redan kl. 15. Jag hade behövt vänta i 2 h i Gävle. Nu fick jag dock åka via norra Stockholm och därifrån fortsätta hemresan med pendeltåg. NettBuss hem kl. 19, samt Buss 52 (Östgötatrafiken) kl. 21:50 till Borensberg.
Tillägnad alla som föredrar musik med “dissonans” framför “konsonans” !
Tack för denna fredag !
 
 
/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan