Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2020.03.23

Upplever Du ibland att Du inte passar in ? Kom ihåg att denna albinoskallige örn är tekniskt en muterad, onormal varelse – vissa kan säga en ”freak” av naturen. Sällsyntheten och dess unika egenskaper erbjuder skönhet, vilket gör örnen än mer minnesvärd och påtaglig för världen. Precis som Du !
 En insikt idag : att hälsa en annan person “God morgon“, “God dag“, “God kväll” samt “God natt” borde aldrig heta “fel inställning“. Det är det även jag skulle uppskatta att få på chatten / Facebook varenda morgon. Tydligen är det “ytligt chattande” och fel, när man försöker boosta upp någons dag.
Minnen : Levi, Kittilä (juli 2018).
 
 
Farsan (Kittilä) och morsans (Ranua) hemläge i Finland
 
För ett år sedan vid Hjortstigen 4d i Borensberg. Ser ungefär likadant ut i år på min alldeles egna trädgård.
 
Faderskänslor när jag kommer hem. Blir ledsagad hem av två fina damer !  
 
Borensberg måndag 2020.03.23 !
 
När en elev säger att han inte kan spela trummor, då plockar jag fram Disneyland-After-Dark‘s “Marlboro Man“. Dels måste man öva på struktur, tajthet och att komma rätt i tid (dvs. räkna till “2” igenom hela första partiet). Och så triolerna som bryter av delarna !

“- Kan Du spela ett trumsolo ?”
“- Jag kan fan inte spela trummor.”
“- Prova !

Hela rummet står och glor på snubben som precis har kört skiten av trummorna. Min kollega sade åt sin grupp : “det är nog bäst att vi går in i vårt rum igen. Vi behöver öva lite !” Fantastiska personer man träffat på igenom livet.

Som utlovat : text ”Cruelty of Life” (Petri Torvinen ; 2004/2019) = https://www.youtube.com/watch?v=jXM5TklUBE4&feature=emb_logo

Verse 1

Love – someone that you care for, and therefore you can’t ignore.
Life – the meaning of existance. Willing to take a chance.

Pre-chorus

Life is cruel – embrace it.
Much to do, let’s face.
Live your life, plan for the day.
Don’t care what others might say.

Chorus

Cruelty of life – life’s big questions unsolved.
Let’s get it right, get it unfold.

Verse 2

Death – many ways of dying. So why not just try to sing ?
Sing – sing a song of friendship. But do not, don’t try being hip.

Pre-chorus

Life is cruel – embrace it.
Much to do, let’s face.
Live your life, plan for the day.
Don’t care what others might say.

Chorus

Cruelty of life – life’s big questions unsolved.
Let’s get it right, get it unfold.

Chorus*2 (alternated melody on Bb9-chord)

Cruelty of life – life’s big questions unsolved.
Let’s get it right, get it unfold.

Outro

https://svenska.yle.fi/artikel/2016/02/25/kalevala-lade-grunden-till-finlandsk-kultur?fbclid=IwAR0RvXIAfztrIgGACOOd-X8Up1SyXlU1x1up8DUjkxat60e-gdCxpRGOjYQ

 

En 7/8, som jag spelade in på / med ett blodigt ben (2+2+3-slag på ben), en elbasgång baserat på både ackordstoner som ändringar av melodilinjen (istället för majseptim; Eb^ valde jag att spela Eb6/9 etc. etc.) samt arrangemang av ett piano; ackorden är inspirerade av en annan komposition vid namn “Starcheska Kopanitsa” från Bulgarien.

Anledningen till att inte bli musiker även om fördelarna väger + !
 En god fortsatt kväll till alla mina läsare, vilken del av världen Ni än befinner er i ! Moment II:2 (mitt projekt under Musikhögskolan i Piteå 2008 – Live på Logen i Piteå maj 2008; som jag även var huvudansvarig för under hela kvällen med setlist, ljud etc. etc. för att de övriga var “för upptagna”; ändå var de med under festen).
 
/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan