Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2020.03.29

Många gånger har jag reflekterat över vårt rigida sökande. Det har visat mig att allt lyses upp i det förflutnas ljus. Det finns alltid vid sidan av oss … Från insidan tittar det ut – ut och in.När snön blir tung, träden böjer och släpper taget; hur många trasiga ben krävs det för att veta ? Vakna ! – och släpp mig inte ur din syn.

Jag har sett den andra sidan av regnbågen och det var svart och vitt.
Vägen till frihet, som jag brukade känna, ligger i den djupare kunskapen om min själ.

När dina fiender blir grymma, gör dem besvikna, bryt inte ned dem.
Och om Du hör om någonting bra – håll icke det tillbaka, skicka det runt !

Dagens verklighet !

Madre’s födelsedagspresent = ett år sedan !

Insikt Kafka = walking through the park in Berlin when he met a girl who was crying because she had lost her favourite doll. She and Kafka searched for the doll unsuccessfully. Kafka told her to meet him there the next day and they would come back to look for her.
 
The next day, when they had not yet found the doll, Kafka gave the girl a letter ‘written‘ by the doll saying, “Please don’t cry. I took a trip to see the world. I will write to you about my adventures.
Thus began a story which continued until the end of Kafka‘s life. During their meetings, Kafka read the letters of the doll carefully written with adventures and conversations that the girl found adorable.

Finally, Kafka brought back the doll (he bought one) that had returned to Berlin. “It doesn’t look like my doll at all,” said the girl. Kafka handed her another letter in which the doll wrote: “My travels have changed me.” The little girl hugged the new doll and took her home, happy. A year later Kafka died.

Many years later, the now-adult girl found a letter inside the doll. In the tiny letter, signed by Kafka, it said, “Everything you love will probably be lost, but in the end, love will return in another way.”

Låt oss fylla Facebook med musik för att bryta täckningen av corona och dåliga nyheter. Varje person som “gillar” mitt inlägg får en bokstav från mig, då hittar de en musikvideo på en artist eller grupp vars namn börjar med den bokstaven (publicera videon med den här texten).

Eftersom jag fick bokstaven “M“, bjuder jag på Madness – “It Must Be Love“.

 
Gårdagens film : Everything is Illuminated” (2005) via iTunes. Jag äger egentligen DVD-filmen men hittar inte den bland all “bråte” (böckerna i mitt lilla Bibliotek).
Filmen handlar om en man med judisk härkomst som besöker Ukraina i hopp om att finna svar på frågor om vad som hände hans släkt under andra världskriget. Till tolk får han sångaren/gitarrist och primär låtskrivare i Gogol Bordello = Eugene Hütz, som gör allt för att förvirra honom. Till chaufför har de en gammel “grumpy” farfar, som av diverse anledningar försöker komma undan med blindhet och att inte ställa upp. Det finns en väldigt stor anledning till att han är så undvikande, vilket man får uppleva i slutet av filmen (en otroligt hårresande scen). Filmen handlar i stort sett om att komma underfund med sina rötter och vem man egentligen är, vilket ursprung man har och hur att försonas med det förflutna.
Söndagens planering : handla från ICA Supermarket. Renskriva fredagens planering (VFU-uppgift; själva uppgiften från iPad analyserar jag imorgon, måndag). Och så mycket vila denna söndag. 45 % klart av VFU-praktik numero 2. Nu kvarstår blott hälften, därefter kan jag återgå till vanligt betald arbete.
Nu vill jag uppleva mig som i följande sång av Disneyland-After-Dark (dagens inspiration): att få uppleva hur det känns att vara “hjälten i sagan“, dvs. i kärlek som under min karriär. Så länge inspirationen flödar så … !
Familjebild 2019 ! En God morgon, God dag, God kväll samt God natt für alle = viktiga meningar att uttryckas i alla relationer, men framförallt i förhållanden.
 
/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan