Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2020.06.24

Endast när Du äter en citron, uppskattar Du vad socker är. Livet är en paradox. Men är det verkligen det ? Är motsägelserna i och omkring oss verkligen en form av dissonans, eller endast ett annat ord för “överenskommelse” på ett språk vi ännu inte upptäckt ? Ett språk vi ännu har att lära oss, ett språk vi har blivit berövade. Vi lever i en felaktig värld, och det behöver inte vara så. Du kan vara akademiker och komma till denna insikt genom att läsa böcker, eller Du kan upptäcka den här nya rebellintelligensen genom att vakna upp i din egen avföring. Hur som helst kan Du inte förlora. Utan smuts kan det inte finnas visdom. Utan mörkret, inget ljus.
Vägen till framgång är asfalterad med förnedring. Ju tidigare Du accepterar det, desto lättare blir resan.
Dualitet finns i allt. En fråga som jag borde fråga mig själv : “Är jag medvetet eller omedvetet aktiv eller passiv, i samarbete just nu, med ett visst beteende som är avsedd att utgöra förödelse mot en annan människa ?”
Mänskligheten verkar vara uppdelad i två kategorier : människor som försöker vara bra och människor som försöker vara dåliga, men personligen ser jag inte så mycket skillnad. Om Du tillbringar hela ditt liv som ett helgon, kommer Du så småningom att hävda motsatsen och smuts kommer att framstå som en oas i öknen. Men om Du spenderar ditt liv i rännan, kommer Du förr eller senare att söka efter visdom. Som en gris sniffandes efter tryffel.
Vad fan… Anders Leo, vart grävde de upp dig ?!

 

En full arbetsvecka igen. Snart semester (v. 28). Men nu fortsätter äventyren i arbetslivet. Får se hur livet ter sig. Det mesta kan man lugnt säga får man skippa denna sommar. Rundvandringar i Motala och Borensberg låter lockande. Svettigt värre i Linköping 2731°C under veckan.Blir en lugn sommar ! Svenskar verkar vara portade trots att flera andra länder har större dödstal och insjuknade i Corona.

Idag fick jag musicera med barnen. Alltid något !

 

London brukade vara ett ställe för Punk. Punkare från hela världen samlades för att spela punk. Idag ser vi människor som inte kan knyta skor. Mina damer och herrar… vi har en hjälte här ikväll som behöver lära sig att knyta sina skor“. Upplevelsen vid New Cross Inn är helt obeskrivlig (London 2019.05.232019.05.27).

   

Om några år kan vi ”leka” : ”kommer Du ihåg 2020” ?!

– Vad gjorde vi det året ?!

  • Satt vi hemma ?
  • Vågade vi oss ut ?
  • Blev vi slagna av en fladdermus ?
 

6 månader kvar till nästa julafton. Redan nu vet jag att jag inte lär sakna år 2020. Så många planer, så mycket att hinna med. Arbete har jag, skolan är på väg in i sitt slutskede. Familjen mår bra (både den egna som storfamiljen). Vad erbjuder året mer, undrar jag ?!

Ja, två saker … det blir inget resande varken nu eller senare. Idag blev det definitivt med personen ifråga då man väljer att börja ignorera trots löften om “var som Du är” (vilket innebär: “jag bestämmer vem Du får vara, annars väljer jag en annan person i dejtinglistan”).

Att ignorera en annan person är lömskt, med en gnutta brisande respekt, med tanke på omständigheterna. Jag skrev att jag är förkyld och tänkte, och även tog ett Corona-test. Helt tyst… helt tyst i två dagar ! Och konfronterar man individen är det om hur en annan person har “förmågor” framför att säga hur man inte vill. Det där med ignorans men även att personen inte vill och kan inte ta ansvar över sina egna handlingar, det avgjorde det för mig. När jag önskar någon

  • “God Morgon”
  • “God Dag”
  • “God Kväll”
  • “God Natt”

 

… så är det inte bara en “tummen upp” man vill se. Man vill gärna också prata med personen ifråga,… om varför har dagen varit bra och framförallt om hur har dagen varit.

Hela resan till Odessa borde aldrig ha bokats. Jag borde ha lyssnat på Johannes Rinta om sin historia. Har trots det en Voucher-kod för senare resor. Detta med pengar, pengar och pengar. Ens personlighet borde vara det avgörande, inte hur rik man kan göra en annan individ. Men så vet jag att min personlighet inte är speciellt omtyckt.

Högskolan i Gävle går över till distanskurs i september. Därmed kan jag fortsätta arbeta, men måste ta ledigt under seminarier och examinationer.Hur tänkte de här ?! https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8meqE1/nytt-spanskt-konstfiasko–nu-kraver-experter-lagandring?fbclid=IwAR2–X8x1qKv2qFQrdGRdtKbHGqEZv956wesslzlQtYODu3GOlILqFmKqQU

 
/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan