Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2020.08.22

Analogi = när/om vi resenärer inte registrerar (”blibbar”) våra kort i Östgötatrafikens buss och tåg, får vi betala böter på 1600 kr. Då är vi ändå ”kunder” till Östgötatrafikens transportmedel.
I skolvärlden får oftast läraren betala priset för stöket = “för hård” med ständiga tillsägelser och att skicka ut elever ur klassen = prat med rektor och föräldrar som anklagar och hotar/anmäler för att ens barn inte får störa resten av klassen.
“För mjuk” = då har man ingen ordning i klassrummet vilket även blir paradoxalt då man antingen är ”för mjuk” eller ”för hård” vilket oavsett leder till hot om anmälan från förälder och rektor.
Som ”kund” får jag böta om jag inte respekterar Östgötatrafikens regler. Som lärare blir jag anmäld för det minsta om barnet/ungdomen inte respekterar att det inte enbart handlar om dem själva utan om att ha undervisning med flera ?!
Man behöver ingen examen i avancerad matematik för att inse att en förändring krävs om det ska examineras fler lärare. Speciellt måste alla anmälningar ses över, och att lärare får fler rättigheter och befogenheter att tillrättavisa barn och ungdomar. Nu har man tyvärr många skyldigheter och dessa nämns lite alltför ofta om “den goda pedagogens roll“. Till slut får även “den goda pedagogen” nog av yrket när man enbart får en massa extra pappersarbeten utöver det man redan har. Och vart leder pappersarbetet ?! – Ingenstans ! Dessa leder knappt till några förändringar i barn och ungdomars beteende.
Nog om detta ! Mina ord leder knappt någonstans, så ska berätta om lördagen istället. Städning klart, tvättstugan på gång. Maten står i ugn, och så ämnar jag dricka lite Cider under kvällen. Ni är inbjudna, Ni som orkar ta er hit.
Imorgon söndag = vaccination numero 2 mot TBE kl. 11:30, därefter att besöka föräldrar i Ekön i Motala för att betala räkningar samt att umgås. Eventuellt att besöka Bråstorp på väg hem till Borensberg.
En God fortsatt fin lördag tillägnar jag alla läsare.
Stolt ägare av nya tröjor :
 
/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan