Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2020.08.25

Idag fyller denna hjärtvärmande fina dam (Lotus) 13 år (2020.08.25).

  • Inloggningsuppgifter till Vikariepool = CHECK !
  • Uthämtning av litteratur (start måndag 31/082020) = CHECK !
 

 
Inga arbetserbjudanden än, eventuellt att besöka förskolorna under veckan. Lotus fyller år denna tisdag, själv ska jag skicka vidare fler CVn och Pb. Har pratat med äldre kollegor. Tack, Ni är guld värda ! Startar även upp läsningen inför nästa kurs. Fyra böcker samt en massa PDF-filer, rapporter och uppsatser.
Och så ska eventuellt även ”Cruelty of Life” bli aktuellt att spela in, med en bättre sångare.
Ekonomisk intelligens, framtid och kreativitet står på schemat.” – Jajemen… om man bortser från perioden 20062014Alliansen, med Anders Borgs skeva rikemans-ekonomiska politik stod för det mesta av utförsäljningen av våra viktigaste institutioner. Skolor, sjukhus,… en massa skumma arbetsplatser, RUT och ROT-avdrag till de som redan ägde mycket, medan pensionärer och arbetslösa fick leva på socialbidrag eller dålig A-kassa. Arbetslösa som blev arbetslösa ty i och med privatisering av ett flertal bolag bidrog till att man helt plötsligt saknade rättigheter på arbetsplats samt att fackens roll och påverkan förminskades. “Folkets Hus” ?! – Känns inte som det längre !
Ett av de märkligaste fallen i Sverige11 augusti 1996. En av de mest bisarra löpsedlarna och historierna jag sprungit på är denna från Aftonbladet denna dag för 24 år sedan.
Det hela utspelade sig på ett av de mer klassiska södermalmskrogarna i Stockholm. Ögonvittnet Charlotte berättar för Aftonbladet att hon noterade ett sällskap mitt emot henne i lokalen med tre äldre män. Där en av männen såg ”vit ut i ansiktet, läpparna var blå och han satt onormalt stilla”. Efter ett tag såg hon att mannens ögon var öppna och att han satt lutandes mot en pelare medans vännerna i sällskapet festade vidare.
Vid en rättmedicinsk undersökning visade sig att mannen dött av kvävning, det hade fastnat en nästan sju cm stor köttbit i halsen på honom. De andra två männen i sällskapet greps av polis, men släpptes senare. Männen hade tidigare under kvällen skrytet för gästerna på krogen att dom rånat en bank på Rhodos (ja historien blev där ännu lite konstigare).
Ögonvittnet Charlotte var först chockad och tänkte att det var ett ovärdigt sätt att dö på, men kunde senare i artikeln konstatera att mannen förmodligen dog ganska lycklig med en god bit mat i magen och en öl i ena handen.
En God fortsatt tisdag tillägnar jag alla läsare.
 
/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan