Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2020.08.29

Från Frankrike får vi konjak, från Martinique rom. Söt röd Cabernet från Italien. Men den finaste av dem alla är den som slår dagen, är gjord av äpplen upp den mäktiga Saguenay.
Den heter ”Dreadnought”-Cider, är ordentlig och välmående. När dagen är över önskar jag att hon vore min. Eller i vintermörket eller under en sommarafton; en hand giver och den andra tager.
Så vänd dina segel och segla henne i hamn. Hitta den lilla stjärnan och segla rakt till norr. Den vilda solen på ryggen, vinden blåser fritt; seglar vi nedför floden till gamla Chicoutimi.
Du kan ta en Magners – häll den över is. Eller så tar Du en Strongbow om det är ”sorg” som Du föredrar. Eller följ med oss ​​uppför floden så sätter vi ditt hjärta i glöd – hur Du kommer att känna dig när den riktiga cidern börjar flöda.
Så följ med mig, för det här är inte grogg eller ale. En pint ner och Du kommer att svänga i galgen. Fem pints ned – skakar Du i dina skor. Vi är halvsjöss på väg till Joli Rouge.
Lördag = mysdag… i flera faser :
Fas 1
Fas 2Fas 3
En underbar dag med andra ord. Och kvällen var väl si sådär. Ett besök vid Ekön i Motala hos föräldrar. En massa alkohol, dock drack jag måttligt, och idag har jag knappt någon bakfylla. Buss kl. 22:33 åkte jag hem med, så förlorade mest pengar vid besöket hos Systembolaget, som jag förhoppningsvis får tillbaks av farsan.
Tänkvärt : den som påstår sig haft en dålig dag, har aldrig lyssnat på Yoko Ono !
En God fortsatt lördag tillägnar jag alla läsare.
 
/ Petri Torvinen
 

Lämna ett svar

Till startsidan