Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2021.02.20

Do not let others ruin your life. It’s your own damn job.”
Hade jag vingar som Noahs duva, skulle jag flyga floden till den jag älskar. Jag känner en kvinna; vacker som månsken. Hon rör sin kropp som en kanonkula.
Jag minns en kväll i det hällande regnet. I mitt hjärta värkte en värkande smärta. Lerig flod var lerig och vild; kan icke anstränga mig nog för vad livet ger för svar. Bredvid floden satt jag och grät. Jag hörde henne sjunga på andra sidan floden.
En av dessa dagar – det lär inte dröja länge; kommer Du att ropa mitt namn och jag är borta. Visa oss en fågel som flyger högt ovan. Livet är inte värt att leva utan den Du älskar.
Jos minulla olisi siivet kuten Nooan kyyhkysen, lentäisin joen rakastamaani. Tunnen naisen; kaunis kuin kuutamo. Hän liikuttaa kehoaan kuin tykinkuula.
Muistan yhden yön sateessa. Kipeä kipu kipu sydämessäni. Mutainen joki oli mutaista ja villiä; En voi käyttää itseäni tarpeeksi siihen, mitä elämä antaa vastauksille. Joen vieressä istuin ja itkin. Kuulin hänen laulavan joen toisella puolella.
Yksi näistä päivistä – se ei ole kauan; soitat nimelleni ja olen poissa. Näytä meille lintu, joka lentää korkealla. Elämä ei ole elämisen arvoinen ilman rakastamaasi.
Klockan 11:38 åkte jag till Motala för att betala föräldrarnas räkningar. Jag åt lunch, och pratade. Klockan 14:30 hörde lillebror av sig om jag ville umgås i Linköping. Dels att umgås men även att fira min 40-års födelsedag (2021.01.19). En månad senare fick vi ta denna kväll vid the Bishops Arms på grund av bristen på tid (arbete). En tågesa senare och jag är väldigt nöjd med fredagskvällen/natten. Även om jag hade svårt att komma hem med buss kl. 22:30. Det hela var en väldigt märklig situation. Jag spenderade 2 h sittandes vid en busskur i Motala, men ack så nödvändig tid för reflektion. Under kvällen, ty restauranger stänger kl. 20, gick vi över till en trummis-vän som presenterade sin nya flickvän. Mat blev vi bjudna på, dock veganskt spaghetti, men gott var det !
At 11:38 I left for Motala to pay my parents‘ bills. I ate lunch, and talked. At 14:30 little brother heard if I wanted to hang out in Linköping. Partly to hang out but also to celebrate my 40th birthday (2021.01.19). A month later we had to take this evening at the Bishops Arms  due to lack of time (work). A train ride later and I am very happy with my Friday-evening/night. Although I had a hard time getting home by bus at 22:30. The whole thing was a very strange situation. I spent 2 hours sitting at a bus shelter in Motala, but oh so necessary time for reflection. During the evening, because restaurants close at 20, we went over to a drummer friend who introduced his new girlfriend. We were offered food, but vegan spaghetti, but it tasted good ! 
”… and if the radar’s mistaken… you’ll be big in Linköping”.

 

  • Damen Kitty som inte låter vem som helst komma nära henne :
  • The lady Kitty who does not let anyone get close to her : 
Idag lördag : jag vaknade upp kl. 10, men valde att sova vidare till kl. 11 (och vaknade upp till den Vackraste av drömmar). kl. 1217 har jag tvättstuga. Idag skippar jag städningen på grund av mitt mående av öl. Personligen väljer jag att dricka Cider ty jag slipper baksmällan, illamåendet och jäsningen i magen dagen efter. Imorgon söndag, nu när jag har handlat kattsand, ska jag ta 2 h av morgonen för att städa. Möte med bästa Studiegrupp B5 under dagen då vi ska fördela vår redovisning under måndag kl. 0912 på fyra personer. Och ja, dagen har inte gått utan strul : Wi-fi strular åter. Jag har kopplat mobilen till datorn, men så försvann all musik från iTunes. Det är det ena strulet efter den andra. Men jag lär mig att inte brusa upp över att saker inte blir som de blir.
Today Saturday : I woke up at 10, but chose to sleep on until kl. 11 (and woke up to the Most Beautiful of Dreams). at 1217 I have a laundry room. Today I skip the cleaning because of my lack of well-being due to beer. Personally, I choose to drink Cider because I avoid the hangover, nausea and fermentation in the stomach the next day. Tomorrow Sunday, now that I have bought cat litter, I will take 2 hours in the morning to clean. Meeting with the best Studygroup B5 during the day when we will distribute our report during Monday at 0912 on four people. And yes, the day has not gone without a hitch: Wi-fi has crashed again. I connected the phone to the computer, but then all the music disappeared from iTunes. It’s one mess after another. But I learn not to get upset that things do not turn out the way they do.
  • En God fortatt fin lördag tillägnar jag alla läsare som lyssnare. Framförallt den Finaste av Vackraste lördagar tillägnar jag den allra Finaste Vackraste ! 💖

  • A great still nice Saturday I dedicate to all readers as listeners. Especially the Finest of Most Beautiful Saturdays I dedicate to the Most Finest Most Beautiful ! 💖 

Tankar och reflektioner (musikskapande). Jag vet, jag är inte bra på att sjunga, men tänker mig att börja arrangera en låt i stil med John Coltrane‘s “Naima” (som han komponerade till sin fru Naima Coltrane). Jag tänker mig en nedgående melodisk linje, men framförallt liknande ackordsarrangemang som John Coltrane använde i “Naima“.
Vem vet vad kompositionen kommer att handla om ! Inspirationen vet jag var den kommer ifrån och jag är evigt tacksam för ditt stora stöd, Finaste Vackraste !  💝
Who knows what the composition will be about ! I know the inspiration where it comes from and I am eternally grateful for your great support, the Finest Most Beautiful ! 💝
 
/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan