Varför lyssnar vi inte på varann ?

Hur svårt är det egentligen?

Har vi varit instängda för länge för att vi ska sluta lyssna på varandra? Jag förstår inte hur svårt det är. Vad är problemet egentligen ?! Varför slutar vi att prata med varandra egentligen ?

Vissa människor lyssnar på varandra speciellt på en arbetsplats för att göra miljön bättre. Tex så tipsade en av våra arbetskamrater häromdagen om att huset vårt kontor låg på är äldre än 1970 talet. Då rekommenderade han en ventilation dvs självdragsventilation som är till för gamla hus.

Vi verkligen lyssnade på honom och insåg att fler borde göra det på en arbetsplats. Många gånger tar egot över och man vägrar lyssna på varandra. Även om det är bättre för arbetsmiljön att installera en ventilation så känner folk att man inte vill ge varandra den platsen. Med platsen innebär att folk ska känna att de gör rätt och att de bryr sig om varandra.

Att prata med varandra innebär inte bara ett samtal utan också att vi mår bra. Att hålla inne det som man egentligen vill säga kan göra att man mår sämre. Och när det väl kommer ut så kan det både komma ut fel och man kan missförstå varandra.

Man kan säga allt bara man säger det på rätt sätt

Ska du tex tipsa om en bra ventilation så gör det på ett ödmjukt sätt så folk inte känner att du vet bäst eller att du vill visa dig bättra än andra. Folk är otroligt känsliga för påhopp och kritik så man ska verkligen säga allt på det bästa sättet. Jag säger alltid vad jag tycker men då menar jag också att är det något obehagligt eller kanske tom elakt så tänker jag på hur jag säger det.

Folk som talar illa om varandra på arbetsplatsen ska inte vara kvar

Att ha folk omkring sig som gör dig glad och som du kan lita på gör också att du mår bra. Får man höra att någon pratar skit om dig så tycker i alla fall jag att man ska ta reda på varför. Och är det så att du inte får en bra förklaring om varför så tycker jag att då är inte det en person som du ska ha i din omkrets.

Att tala illa om en person i personen närvaro eller frånvaro är samma sak som mobbing. Mobbing ska aldrig förekomma på en arbetsplats. Gör någon det bör personen placeras om så att personen förstår vad den gör för fel mot andra. Dålig luft kan också försämra människors omdöme på arbetsplatsen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *