Digital plattform

Sponsrat inlägg i samarbete med trafiko

Men först måste du gå en kurs

När jag tog körkort så försökte jag övningsköra så mycket som möjligt. Då kan man passa på att köra både till jobbet, när man skulle åka och handla eller bara ville ut och övningsköra lite. Men det är inte bara att sätta sig bakom ratten och köra med någon bredvid dig. Du och den du ska övningsköra med måste gå en handledarkurs tillsammans först. Den kursen kan ni gå hos en trafikskola.

Digital plattform

Om du vill övningsköra så mycket som möjligt hemma så finns det en digital plattform hos Trafiko där du får hjälp med allt du behöver för att ta ditt körkort. Här får du hjälp med alla steg från början till slut. Och du får en personlig körkortsplan så du inte missar någonting. Om du är intresserad av den digitala plattformen skapar du enkelt ett konto på sidan och du kan sätta igång.

Att plugga teori kan ibland vara både svårt och jobbigt, men hos Trafiko kan du både läsa på din dator när du loggat in, på din telefon eller varför inte lyssna på boken. Även dom senaste körkortsfrågorna finns att träna på och om följer Transportstyrelsens kursplan. Gör ett teoriprov för att se hur mycket du kan idag så vet du vad du behöver plugga på. Det finns över 1000 frågor som du kan träna på inför Trafikverkets prov och du kan följa ditt resultat

När du har kommit en bit på väg och börjar närma dig att du vill köra upp måste du först gå två kurser. På riskettan får du lära dig allt som har att göra med alkohol, droger och riksfaktorer i trafiken. Och på risktvåan, eller halkbanan som många också kallar det, får du prova hur det känns att köra på halt väglag. Dessa två kurser kan du boka på Trafiko’s sida.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *