Bikarbonat

När jag var yngre så använde man bikarbonat till bakning av vissa bakverk och ingenting annat. Men idag finns det en massa tips och trix att använda det till. Och du har säkert hittat en massa råd. Dessutom finns det större förpackningar idag att köpa i butikerna pga detta.

Bikarbonat gör så att du kan bli av med dålig lukt, du kan rensa avlopp. och städa badrum med det. Men det finns massor av annat du också kan göra.

När bikarbonat görs är det för att användas i ditt hem och är därför en ren produkt utan tillsatser. Det fräter inte, det är inte giftigt och är ofarligt för dig, din familj och djur.

Nått som säkert händer i alla hem är att ugnen blir smutsig. Blanda en del bikarbonat med en del salt och blanda i vatten så att du får en pasta. Den stryker du ut i ugnen och sätter på på 200 grader med luckan lite på glänt. När ugnen är uppe i 200 grader stänger du av den och låter den svalna lite innan du torkar ur den med en fuktig trasa.

Den där irriterande avlagringen i toastolen kan var svår att få bort. Det tycker i alla fall jag. Men om du först börjar med att spola i din toalett så att insidan blir blöt. Sen pudrar du bikarbonat runt om hela toastolen och låter det stå minst en timme eller också gärna över natten. Blanda sen lite ättika med vatten i en skål och häll runt om i toastolen. Nu börjar det bubbla och fräsa. Skura runt med din toaborste och sen ska det vara klart.

Du kan också använda bikarbonat istället för sköljmedel eller göra din tvätt vitare. Ska du ha det som sköljmedel häller du i en dl i sköljmedelfacket och vill du göra din tvätt vitare häller du i en dl tillsammans med ditt vanliga tvättmedel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *