Jag älskar stora

Örhängen

Jag kan inte låta bli att gå in i en affär som har smycken när jag är i ett centrum. Dom behöver inte alls vara dyra, bara dom är stora och snygga. Runda, långa, glittriga och i olika färger. Jag kan inte få nog. Jag har så många örhängen så jag kan byta flera gånger om dan om jag vill. Men vi alla har väl nått som vi tycker om och köper mer av än vad vi behöver. Eller ?!

Det är många som är allergiska mot nickel. Öronsnibbarna kliar och man får en knöl i själva hålet där man har örhänget. Jag kan få det ibland, men jag vet inte om det är nickel. Eller om det är ifall det är mycket nickel i örhänget.

Om man är känslig eller allergisk mot nickel ska man välja smycken som har en låg halt av nickel som möjligt. Annars finns det en risk att allergin blir värre och att man kan få eksem, svullnad eller andra besvär. Nickel ska inte finnas i äkta silver. Men känsliga personer kan ibland känna av nån sorts av allergi änd. Men då beror det på andra ämnen i silvret än just nickel. Sterlingsilver är en legering av silver och koppar som nickelallergiker ofta kan använda utan problem. Dom material (som man brukar göra smycken av) som är 100% nickelfria är 24 karats guld, plast och titan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *