Rutiner och regler

Vi försöker ha lite rutiner för att allt ska fungera

När jag var liten så hade vi inte så mycket rutiner som vi följde utan vi tog dag för dag.Visst var det skönt, men det gjorde också att det ofta blev problem med vem som skulle göra vad och när. När jag blev äldre så gjorde jag mina egna rutiner som jag försökte följa så gott jag kunde.

Och den allra första rutinen jag började med var att gå upp tidigare så jag kunde sitta ner och äta frukost i lugn och ro. När jag var liten så fanns det ingen rutin alls på frukost då alla öppnade kylskåpet och tog någonting i all hast. En skinkskiva stoppades in i munnen på väg ut genom dörren. Eller nått annat som var lätt att ta.

I dag är denna rutin ett måste. Är det nån som försovit sig eller är seg på morgonen spelar det ingen roll – frukosten ska ätas innan man går ut genom dörren. Och en annan rutin som bara är ett måste är att i sovrummen ska det inte ligga smutstvätt varken på säng eller golv. Det är väl inget konstigt.

Rutiner gör också att man har koll på det som man vill ska fungera. Att ingen glömmer någonting och alla hjälps åt. Visst kan vi också gå förbi rutiner på semester eller när vi har gäster som sover kvar. Men i det vardagliga så hjälps vi alla åt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *