Förnya ditt porslin på 2 minuter

 

Jag har köpt färgpennor från Posca ett varumärke som man kan använda för att färglägga porslin.

Vad man behöver göra i efterhand för att det ska torka är att blåsa med en hårtork dvs fön i efterhand. Det finns också färger man använder som man måste lägga in i ugnen på tork. Jag har varken den typen av färgen hemma eller torkad med en fön i efterhand. Jag är väldigt bekväm av mig och gillar inte små detaljer det ska gå fort med all handarbete jag gör.

Detta är en blogg om handarbete och hantverk

Jag startade upp denna blogg för att jag verkligen älskar handarbete och hantverk. Brukar besöka många marknader för att få inspiration och för att kunna inspirera mina blogg läsare vidare. Så här bjuder jag på före och efter bilder av ett porslin som är från ca 1930 talet Tyskland skulle jag tro.

Så här ser originalet ut och jag gillar verkligen inte det. Då bilden av dessa två finns på massor av olika porslin och då ser det bara billigt ut. Finns på flera olika sorters mat servis som inte ens påminner om den jag har hemma.
Här ser ni att det ser mycket renare och stilrent ut samt så ska jag så klart måla en gång till så att det inte ser billigt ut. Man kan också hoppa över det om man gillar den som den är. Har valt en matt färg då jag inte gillar för blankt. Den har redan blank guld omkring så detta räcker gott och väl.
Pennorna är tunna så det blir noga och fint.
Om du hellre vill ha en mintgröna färg passar det också till denna porslin servis

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *