Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.07.30

Litegrann uppdateringar kring händelser, som bilder som inte lades upp på förra inlägget. Många bilder från Arlanda – Helsinki – Rovaniemi – Kittilä, dvs. under resan. En toppenresa, med allt vad det innebär. Inga väskor som tappades bort, samt äventyr på högsta nivå, varenda dag. Och lugnt på kvällen, med SAUNA, öl samt TV.

Resan startade vid bänken i Arlanda kl. 00:30, där jag sov till morgonen. Rätt så bekvämt ändå. Incheck vid 05-tiden, och så flyget som avgick kl. 06:30. Framme i Helsinki vid 08:30-tiden (finsk tid), och det första man såg var en snarkande kille, som lät som en snarkande björn. Lite frukost, samt incheck. Och en massa svammel med tandkräm som togs från mig, vilket är lite udda.

Fortsatt flyg till Rovaniemi kl. 10:15  11:35, och 35°C sol. Flygbuss till Rovaniemi Centrum, samt äventyr (vid sjön och bron), med inkluderat lunch. kl. 15:30 avgick buss från Rovaniemi – Kittilä – Levi, med ankomsttid kl. 17:55.

Stugan var öppen vid ankomst, och så startade semestern på 9-dagar. Det märkliga under kvällen var att behöva handla förnödenheter för 80,… vilket i grunden innebär “månadsbudgeten för hela månaden i Borensberg” på mat.

Det som inte förekommer i bildmaterial är en äventyrsdag vid äventyrsbadet, med 17 bassänger + SAUNA samt herbal-SAUNA. Min handduk snoddes, men fick ändå tillbaks 5 för handduken. I gengäld fyllde jag icke på hinken med vatten, till någons förtret, ty i Finland anses det oförskämt att inte fylla på vattenhinken när den är tömd. Ungefär som gubben upplevde jag situationen, att inte ha handduk på mig (svordomar som jag uttalade för mig själv !).

Tidig uppvakning 25/07, dvs. kl. 05. Nycklarna på bordet, dammsugning samt moppning av stugan klart kvällen före. Avfärd kl. 06:45 till Rovaniemi. Taxi till flygplats (21), avfärd Rovaniemi – Helsinki kl. 12:05 – 13:25, samt Helsinki – Arlanda kl. 16 – 16 (svensk tid). Å egen del flygbuss samt Bus4You från Arlanda – Stockholm – Linköping – Borensberg (inklusive en häftig middag i Stockholm före avfärd hem kl. 18:35). Hemma kl. 23.

Well worth it ! Hemresan innebar knappt någon stress överhuvudtaget. Inga köer och inget förlorat bagage. Det mest stressiga var alla kontroller, då bagaget ska slängas ut på bandet. En av mina deodorant-flaskor hamnade på golvet vid flygplatsen i Finland, då jag skulle lyfta ut påsen, men men … 25 kr kostar det hos ÖoB, så inga direkta klagomål. Huvudsaken var att komma in i flyget.

 

 Souvenirer !

 

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan