Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.09.06

 

 Ny månad, och uppdateringarna har inte fungerat, ty dels den enorma bristen på tid till just övrigt, ty detta ska uppdelas “lika” mellan arbete samt två högskolestudier. Samt att det inte är så fascinerande att skriva om hur jag läser en enorm mängd information via böcker och nätet. Hela tiden kommer det in nytt beträffande skoluppgifter. Undervisning hela dagen (samt veckan) i Gävle. Nu “Gävlar” kör vi … hårt ! Befinner mig i Stockholm fram till fredag, men som tur är så har jag de bästa av “damvakter“.

Damerna hade angripit en groda, lillebror hade, som tur, släppt ut stackaren.

 

I fredags röstade jag på S. Rösta, tycker jag, även blankt ! I Sverige har vi tur som fortfarande slipper ”Putinism” med sina 73% i ett “fritt val“. 

What do you call a man with a rubber toe ? – Roberto. Skämt åsido : mycket som är överväldigande beträffande skolan. Idag: en hel dag med föreläsning, vilket innebar en massa bilder. Minnet sorterar det viktigaste, precis som med min blixtläsning. Och det var ungefär ämnet för eftermiddagen : hur att sortera bland all information och vad/hur bör man effektivisera sin läsning. En helt underbar läsgrupp (distans) som arbetar tillsammans och inte var för sig,… det om någonting är en känsla av effektivitet.

 

Apparna till Högskolan i Gävle nedladdade (samt studentrabatterna via Mecenat) så håller sträng koll på information hädanefter. Idag hade jag missat information beträffande en videokonferens (ZOOM) på tisdag kl. 0912. Personligen måste jag ordna detta med köksstädet kl. 1112:15 med kökspersonalen. Att läsa 2000 sidor under 3 månader vet jag inte om jag orkar ytterligare en gång, som i “Musikpsykologi A“, men givetvis gör jag mitt bästa. Kvällen bjuder på : https://www.facebook.com/events/1005760819604460/ 

En extrovert kommer verkligen aldrig att förstå: 

  • Huvudvärken, känslan av utmattning, och det dåliga samvetet att man inte orkar.
  • Hur det känns att vara osynlig, när man väl talar, för ingen hör på.
  • Hur orden gärna snubblar ur munnen då man ska berätta något muntligt, men dansar och smeks fram då man skriver.
  • Hur tråkigt, och giftigt det känns med kallprat.
  • Hur helande det känns att strosa på tomma gator i ett smattrande regn.
  • Hur vacker tystnaden är efter att arbetsdagen är slut.
  • Hur högtider känns som ett strypgrepp som håller upp dig mot väggen, för alla ska ses, allt ska fixas, alla är så positiva och hurtiga.
  • Hur andra ser en som bitter, konstig och onormal, när man på rätt villkor är en glad, kreativ, rolig och omtänksam person, speciell om man umgås på tu man hand och låter den introverta få prata om djupa saker, intressen, och känna att man lyssnar.
  • Hur viktig en trygg miljö är för att umgås, utan plötsliga ljud, och skenande människor, och skvallrande.

/

Minnen … större kropp och större ansikte : augusti 2011; med lillebror och Johannes Rinta. Pizza före Disneyland-After-Dark & Laust Sonne vid Tobbe’s Amazon. 

 

 

 … slutligen :

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan