Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2018.10.16

Dagens äventyr samt dagens konstverk ! Biologi 1 = träd, Biologi 3 om “upplevelser i naturen”.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingenting mer att tillägga förutom att kl. 07:30 bjuder fredagen på utcheck, därefter en sista promenad till Högskolan i Gävle för “normal” föreläsning under förmiddagen (kl. 08:30 – 12:00), som avslutas kl. 13:00 – 16:30 med ännu en undervisningsdag ute i naturen.

kl. 17:14 åker tåget från Gävle mot destination Stockholm (framme kl. 18:38). Då har jag till kl. 19:30 på mig att få ut 220 kr i retur från ett köp som gjordes hos SL (“7-dagars kort”), samt att försöka få i mig mat under färden hem, eller så äter jag någonting på tåget till Stockholm. kl. 19:45 avgår Blåklintsbussen från Stockholm mot destination Linköping (ankomst kl. 22:25). Handlar gör jag hos Hemköp före slutlig hemfärd kl. 23:20 (ankomst hem till Borensberg kl. 00:02).

Lördag 13/10, vilket innebär å egen del “städdag“, eftersom jag nu har varit bortrest under hela veckan. Hem kom jag kl. 00:05 inatt, och damerna stod självklart vid ytterdörren och undrade när förhållandena skulle bli “normala“. Lite mat, sen nattdusch samt TV, för att slutligen sova.

Fler bilder från v. 41 i Gävle, samt att jag lät min ”fågel” (ritad med en kotte), flyga iväg med elden (dessvärre ingen bild !. Förutom “städdag“, bjuder lördagen även på tvättstugan, samt att avsluta Filosofi A – Gruppuppgift 2Descartes. På måndag startar återigen grupparbete “Förskollärare“, dock med enbart två stycken denna gång (+ muntlig gruppuppgift / muntlig redovisning tisdag 13/11, v. 46). De enskilda uppgifterna riktar jag mig in på när allt annat är klart (“promenad på 4 h inklusive reflektion”, samt “intervju“).

Slutligen : musik, i form av knäppa omslag samt ett nytt band som jag verkligen börjat älska : the Lemon Bucket Orkestra; ett “Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super Band” från Kanada.

 

Söndag, vilodag, eller ja, handla förnödenheter inför en kommande vecka av “grupparbete”. Två uppgifter, samt att välja inriktning att arbeta med inför fortsatt Filosofi A-kurs. Jag måste läsa lite mera, ty nu hinner jag inte med mer än en ytlig genomgång av allting.

Filosofi A – Gruppövning 2Descartes gjord igår,… samt att jag även beställde ny “storrumsmöbel” för router samt min ComHem-box, men främst för att få undan kablar. Och för damerna att ligga på, ty de inte riktigt förstått vad vissa saker är till för, de ser blott en bra sovplats.

 Fredag 19/10 : “After Work” samt konsert med M.A. Numminen kl. 20.

Jävla svammel med antagning.se beträffande kursen “Förskolepedagogik och -didaktik 1: Barn i kultur och natur” (30 hp) inför vårtermin 2019. Tydligen verkar den vara inställd, till allas förtret. Personligen vill jag ju få ut min examen, så att jag kan starta mitt “senaste” liv; helst om 3,5 år.

Uppdatering : bugg hos antagning.se/, därmed är det klart med ansökan inför nästa termin.

I övrigt : mitt val gjort inför Filosofi A – hösten 2018 : “Etik“. Blir spännande detta. Gruppuppgift 3 (“Kant“; https://www.filosofer.se/kant.html) kvarstår, därefter börja arbeta ordentligt. Inga resultat än beträffande de individuella uppgifterna i förra kursen, däremot fick gruppen “grönt” i Uppgift 5. Före lunch : lyssna på videoinspelning beträffande grupparbetet som utfördes under Campusdagarna (jag har ansvar över det auditiva; dvs. det inspelade materialet och kommentarerna). Intervjuperson haffad inför “intervjuuppgift”, därefter tillkommer en 4 h promenad efter att ha gjort allt som inkluderar andra (reflektion och perspektiv); funderar på ännu en promenad mellan Motala och Borensberg. Denna gång (förhoppningsvis !) utan att halka, svimma, en sprucken, blödande haka, blixthalka/snöstorm, fylla samt trötthet.

Uppdatering : första uppgift nästan klar. Bok, Friluftslivets pedagogik (2011) fjärde upplagan, (ISBN : 9789147100033) funnen i Tjällmo, vilket innebär bussåkande kl. 14:21 från Borensberg imorgon, tisdag.

 Beträffande mina framtidsplaner 2426 maj 2019inte så väldans dyrt !

  •  933 kr för flygbiljetter tur- och retur
  • Två nätter hotell i London för 564 kr. 
  • 10 för konsertbiljetter
  • Totalt 1600 kr

https://www.songkick.com/concerts/35378494-dreadnoughts-at-new-cross-inn?utm_source=1471&utm_medium=partner&fbclid=IwAR3QVMos1qhR-X2o_XB5ghsETWzsrJdV5girEHO7ZySnj80hfmTOk9aA1TA

 

 Grupp Nätet/Dagtid (Distans A2) fick i alla fall bra omdöme i Gruppuppgift 5 beträffande “Manus” : Lek & Lärande. Någonting att trösta sig mot. Gruppuppgift 4 – Biologi samt en 4 h promenad, intervju och sista examinationsuppgift kvarstår i senaste kursen. Tycker vi gjorde rätt mycket igår samt idag, dvs. en hel sida med talspråk redigerat till skriftspråk under 2 h. Imorgon : inlämningsdag; första gruppuppgift.

Idag : besök hos biblioteket i Tjällmo, med avfärd från Borensberg kl. 14:00.

 

 

 

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan