Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.02.15

Så sant som det är sagt !

Tack Tandvårdsförsäkring 80 kr i månaden ! Gratis tandvård tar jag varenda dag oavsett ilningar ! ”Borsta där bak trots kväljningar” – Check ! Inga hål, ingen tandsten förutom ”där bak”. Helt underbar tandläkare ! Tack Folktandvården i Borensberg !

Litteratur, drömmen om varma källor i Island (Disneyland-After-Dark; “ReconstrucDEAD) och egen varm källa (kaffe) ! Lunch, därefter ännu ett telefonsamtal beträffande arbete som Barnskötare.

Kvällens film blev “Dogma” (1999). Lite blodigare film än vad jag mindes sedan barnsben; om två fallna änglar (Loke och Bartleby) som vill åter till himlen ! Demonen Azrael sätter Gud (i mänsklig form) i respirator så att Han inte kan stoppa dem, därefter börjar resan för “de fallna änglarna” till den katolska kyrkan i New Jersey, där “de fallna änglarna” måste tappa sina vingar och bli mänskliga, och därefter göra botens sakrament, för att åter träda till himlen. Gud förstör hellre världen än att låta detta ske, så den 13de aposteln Rufus, Jay and Silent Bob måste tillsammans med en profet stoppa domedagen. Till sin hjälp har de “den brinnande busken” Metatron.

Idag ska jag kolla upp andra mer uppiggande filmer. Måste även hinna med att läsa resten av litteraturen inför måndagen. Igår “råkade” jag somna !

Dogma” ? – Du ska ju mysa med mig !

 

 

 

Rekommenderas skarpt !

Flytten för 1 år sedan (Mårdstigen 3b -> Hjortstigen 4d2 min promenad !). Lillebror och farsan hjälpte mig att bära det tyngsta, ut och nedför trappor, och så in i nya lägenheten; med blandade resultat. Min säng fastnade i taket vid trapporna till exempel, och soffan gick inte att montera ihop därefter. Dock är jag oerhört tacksam över att ha dem i mitt liv, som hjälper till när jag behöver hjälpen !

Någon som är på väg upp till Stockholm från Motala/Borensberg/Linköping fredag 08/022019 kl. 12 -> senare,… Du får hojta till ! Du får en mycket billigare resa med mig i bilen,… och en mer fantastisk resa !

Någon som är på väg hem från Stockholm – Linköping/Borensberg/Motala lördag 09/022019 kl. 19 -> eller senare (Musikpsykologi A2 slutar kl. 16 i Uppsala, så det tar tid att komma ned till Stockholm). Tillsammans kan vi headbanga till “Bohemian Rhapsody” eller lyssna på “500 miles” om och om igen,… och igen,… och igen !

Eller festens höjdpunkter : Karl-Heinz Stockhausen i 99 min eller “It’s Raining Men” om och om igen (fann ej skivan som jag personligen äger av Karl-Heinz Stockhausen på 99 min, men denna videosnutt duger !)

  

 Meddela ifall bättre anbud än 119 kr dyker upp på fredag 08/02 !

Bristen på en TV-apparat bidrog till att jag kollade på musikdokumentärer hela kvällen. Areena X (Yle-FTV) har otroligt begränsat med program, så det fick bli krigshistorier. Ikväll : skolarbeten samt att lägga puzzel.

  

 

Hur kommer det sig att jag alltid är försent ute med “erbjudanden” ?! – Igår havererade SJ‘s biljettköp, så alla biljetter, oavsett resa, såldes för 0 kr. Jag var så insnöad i mina böcker att tiden endast rann iväg; över 400 sidor lästa ! Så går det nog när ingen TV finns (?!)

Hela gänget samlad under litteraturmys !

 https://www.svt.se/nyheter/uutiset/elama?fbclid=IwAR34jsR-NSnscymgYoP1mDp16TZeZ99llfakGvtUsjAfhPiC0EjDaEp0Y7Q 

https://www.svt.se/nyheter/uutiset/lahdin-pois-vanhoista-ajoista?fbclid=IwAR3I7JDIPvttL4I_6bUmjn8k_dbBCenYpwkl6_oJyh_xdB2wQu50szvi2Lk

Idag = det sista av litteraturen samt obligatorisk mys ! Först = handla mat inför morgondagen ty här ska det arbetas med första uppgiften (måndag – söndag). Får även se om nya “chefen” ringer beträffande arbetstillfällen, eller måste jag söka mig till andra städer ?! Det går ju bussar från Borensberg. Jag må inte kunna vara på plats precis kl. 0910, men bokar man in mig, så att säga kl. 11 (?), så kan jag ta arbetstillfällen utanför Borensberg och centrala Motala. Som en resa till Tjällmo som endast tar 10 min hinner jag ju alltid med. Och likaså FornåsaÖsterstad och Klockrike med viss möda !

Som låten symboliserar … !

… samt obligatoriskt “nytt” att samla på sig !

Natten spenderades med diverse musikdokumentärer !


Bedragaren och förförerskan steppdansar kring minfält varje dag – i flyktig gungning. Jung och Freud skulle döda varandra över oss, men på något sätt stannar vi blott – på vår väg. Som en film Du aldrig sett, ändå saknas varenda scen så illa, och roller vi ledde. Som en låt Du inte förstår, men som Du alltid vill spela om igen – igen och igen. Du kan älska mig mindre, Du kan älska mig mer. Imorgon – tysta flöden, hemlighet blåser. 

Barnskötare 50 % fr.o.m. idag måndag kl. 14 – 18 ! Och så skickade jag även in besked beträffade avslut på anställning 50 % Städverksamhet. När hela denna verksamhet med Barnskötare är i full gång, lär jag dels må bättre i kropp och hjärna, men framförallt ekonomiskt.

341 respektive 350 ord nämnda i fråga 4 samt fråga 5 i dagens gruppuppgift beträffande frågorna om Vygotskij. Med tanke på att jag mestadels var nervös inför eftermiddagen, men hann jag, med god marginal. Tyvärr måste 41 respektive 50 ord redigeras, om vi inte förminskar texten på de resterande fyra frågorna. Fråga 6 imorgon ; egna reflektioner ! Tack, min underbara studiegrupp 14 !

Skickade in mina senaste verk : ”Cruelty of Life” * 2 samt ”Choises” (tango) till PremiumBeat. Nu tycker jag i alla fall att någonting bör hända med mitt liv. Det kan inte stagnera så som det har gjort, trots ett otal antal ansträngningar !

Slutligen … !

En rätt så bra grupp från Ithaca, New York ! Somliga låtar är otajta i rytmen, men det älskar jag. Det behöver inte alltid vara perfekt. Livet är inte perfekt !

 

En hel dag till ända ! But I love it ! Speciellt att spela ”5 små apor” till barnen : powerchords på en extremt ostämd högergitarr,… åt vänsterhållet ! Min version är åt funk/blues/mollpentahållet i A(m) – med powerchords syftas att man endast spelar grundton och kvint, därmed lämnas tersen ut, vilket inte säger någonting om ackordet är moll eller dur. Underförstådd teoretiskt blir ackorden Am7///E7///G7///

Instruktionsvideo för “powerchords” !

Skolarbete klart : CHECK ! Ikväll författade jag “första sidan” (alltså mall till själva uppgiften med litteraturförteckning inkluderat) samt 284 ord i fråga 1 samt 207 ord i fråga 6Nu : kvällsmat ! Bjuder på denna underbara video ! 

  

Vad fan ?! – Så extremt förvirrad idag onsdag ! Först gick jag till fel förskola då jag skulle arbeta kl. 1216, och frågade varför den avdelningen som nämndes av chefen inte existerade. Men först fick jag även ringa Motala Kommun och fråga åt vilket håll i Borensberg som jag skulle gå. Applikationen “karta” i Ajfånen snurrade mest åt alla håll. Glada nyheter : “C” i kursen Introduktion till vetenskapsteori och forskningsmetodik, 3,0 hp.

Och så mer arbete imorgon kl. 0913, därefter tvättstuga. Idag kom jag hem från städverksamheten, och städade därefter hemmavid. kl. 11:30 drog jag ut på mina vimsiga äventyr. 

Fredag : Stockholm, lördag : Uppsala (Musikpsykologi A2). Hur orkar jag ?! – Ren viljestyrka, dagliga powerchords och en massa kaffe,… och the Dreadnoughts ! Basisten Andrew Hay tackade mig för att ha nämnt deras ClusterPunk/Polkacore i en av mina hemtentamen i Musikpsykologi A1

 

Praktik = Godkänt !

 Ny TV; mindre i storlek än min förra, men således en TV ! Vad jag har saknat en TV !

Fredagens planering : städverksamhet, hem för att bada badkar, arbete som Barnskötare kl. 10 – 14, och så resa med Blåklintsbuss från Borensberg till Stockholm kl. 14:45 – 18:00 (student : 190 kr). Mycket arbete, men det är jag oerhört glad och stolt över !

Kattsnark, tvättstuga, matlagning och mer arbete med skoluppgifter, men framförallt att få se på TV. En god fortsatt kväll till alla mina läsare ! 

OK ! Arbete inom kort, men är redan klar med rensning av kropp (rakning), samt packning inför helgen. Jag kommer att sova över i Stockholm.

  • kl. 06:45 = vakna upp
  • kl. 07:50 – 08:10 = SL till Stockholm
  • kl. 08:32 – 09:36 = UL till Uppsala

Kursen Musikpsykologi A2 startar imorgon lördag 09/02, kl. 10:15 – 14. Och idag laddade jag ned första artikeln. I litteraturhänvisningen står det “bok“, men finner endast en artikel från 1986 med det namnet : https://www.deepdyve.com/lp/sage/developmental-psychology-and-music-education-I1vfATf7hL? 

 … och mer glädje : VG i redovisning av VFU-praktik, medan i det praktiska utförandet bjuder handledaren endast på ett “G“. Nöjd ?! – Jag är extremt nöjd med min prestation. Och så får jag ju mer erfarenhet när jag hela tiden blir uppringd. Nu är jag bokad idag till kl. 14 samt på måndag kl. 07:30 – 11:30.

Avfärd kl. 14:45 med Blåklintsbussen från Borensberg. Framme i Stockholm kl. 18. Nu : arbete ! En god fortsatt fredag till alla mina läsare !

 

Genom tidig morgondimma ser jag visioner av dem saker som kommer att bli. De smärtor som hålls kvar för mig; inser jag och kan se.

Livets spel är svår att spela, jag kommer ändå att förlora det. Det förlorande kortet med viss fördröjning, så det här är allt jag måste säga.

Tidens svärd kommer att genomborra vår hud, det gör inte ont när det väl börjar. Men som det arbetar sin väg in, blir smärtan starkare; se det brinna.

En modig man fodrade mig en gång, att svara på frågor som är viktiga : ”är det att vara eller icke att vara”, och jag svarade : ”varför frågar Du mig ?

Måndagens städ utförd (under denna söndag) + lite till, så att jag kan lägga fokus på arbetet som Barnskötare kl. 07:30 – 11:30 imorgon, måndag. kl. 17:55 = inlämning första gruppuppgift.

Hem anlände jag från Stockholm kl. 23:30. Busstiderna från Linköping – Borensberg hade de ändrat på så behövde endast invänta buss i 10 min. Från Stockholm till Linköping åkte jag kl. 20:45, efter allt strul med inköp av biljetter. Tyvärr förlorade jag 350 kr pga att det enda tillgängliga skjuts var SJ.

En massa bilder från lördagens kurs i Musikpsykologi A2 bjuder jag under denna lördag. Tyvärr ville jag endast lägga fokus på intrycken under min promenad till Uppsala Centralstation, så det blev inga bilder från den promenaden. Till Uppsala anlände jag kl. 09:40 efter lite försening av UL under morgonen (5 minuter !).

kl. 06:30 = frukost; äggröra och bröd med en massa kaffe

kl. 07:50 = avfärd Tensta – Stockholm City

kl. 08:10 – 09:40 = UL Stockholm City – Uppsala Centralstation

Musikpsykologi A2 vid Blåsenhus kl. 10:15 – 14:15 !

Musikpsykologi och den senaste kursen i Förskollärare Förskolepedagogik och – didaktik 1 Barn i kultur och natur, 30 hp, DIG005Distans borde enligt mig höra ihop : Piaget ur ett språkligt och kulturellt perspektiv visavi Piaget ur ett musikpsykologiskt perspektiv !

 ”B” som slutresultat i senaste kursen !

 

 

 

Lycka kommer när man minst anar detta : satsade på ett “E“; fick ett “B” (respektive ett “G” i praktik) i denna kurs, respektive ett “C” i 3,0 hp (Introduktion till vetenskapsteori och forskningsmetodik; förskollärarprogrammet).

Mitt nästa projekt : (böckerna har tyvärr ej anlänt men ska kika in e-böckerna !)

Denna text höll jag på med idag; det blev en hel A4-sida om “kränkning”.

kl. 07:30 – 11:30 bjöd denna måndag på arbete som Barnskötare. Barnen ville inte att jag skulle lämna förskolan. Ibland är inte 4 h helt enkelt inte för länge ! Åter fick jag spela “5 små apor” på powerchords,… med en ostämd högergitarr 

Sist med icke minst : två framtida projekt att arbeta med, till morsans och farsans ära ! Måste bara arrangera låtarna enligt eget tycke !

En för evigt önskad låt varenda gång jag råkar vara på besök i Motala : låten handlar om att behöva ta sin resväska, flytta och att behöva skaffa sig ett nytt liv i ett annat land.

 Finländare kan de,… verkligen ! Min och lillebrors favoritställe i Helsinki ; Moscow Bar !

 Marxism versus Testamentet !

1999 : ser verkligen ut som en orch i bilden ! Tiden utan sår i hakan och utan vetskap om framtiden.

Lunch inom kort ! Idag = arbete under morgonen, samt att åter arbeta kl. 1216 (Barnskötare). Och så laddade jag ned de första 76 sidorna (E-bok) i boken kring uppgiften om Musikpsykologi A2. Det räcker nog gott för idag. I övrigt : en promenad till Biblioteket i Borensberg för att lämna in en bok. Så mycket nämnvärt har jag ändå inte hunnit med idag. Nu försöker jag så gott jag kan att planera mitt liv med veckostäd samt tvättstuga (lördag kl. 1215).

… och så tog jag ledighet till 2022 från Filosofi A. Hinner knappt läsa all litteratur, för att inte ens nämna att hålla reda på alla filosofer. Det är visserligen bra att en A-kurs ligger på en sådan hög nivå, men jag hinner verkligen inte med all litteratur. … 2022 provar jag åter !

 Minnen : 

 

OK ! Vad har jag egentligen lyckats med ?! – Högst önskad som Barnskötare, och mera arbete skulle jag erbjudas. Dock är jag väldans upptagen imorgon torsdag och fredag. Nästa vecka lär bli en rolig vecka + förutom det vill somliga även få gitarrlektioner. 2000 kr låter som en vettig summa för 8 st lektioner ?!

Jag känner mig mycket tryggare i “papparollen“, efter en intensiv dag igår tisdag. Den erfarenheten gav mig mer verktyg i mitt arbete än att befinna mig ute på praktik.

Morgondagens äventyr : arbete till kl. 13, därefter ett besök vid Motala Bibliotek för att hämta ut böcker till Musikpsykologi A2. Detta ska nog fixas, ska Ni få se. Fem frågor : 5000 ord ! Veckans städ avklarad, nu kvarstår blott veckans tvättstuga !

Vad får man om man kör en countrylåt baklänges ? – Man får tillbaka frun, huset och långtradaren.

New Cross Inn London 25/05 (fler bilder via deras hemsida !). Det bjuds på en underbart fin kväll med bra musikunderhållning samt fint sällskap ! Det var bra att jag och lillebror valde att bosätta oss i samma hotell som konserten, trots priset på 2500 kr för fyra nätter (2327/05 – betald !). Då slapp vi bekymra oss om nattliga aktiviteter med att behöva åka med tåg/buss samt att det billigaste hotellet låg 13 km bort.

Arbete, arbete och mer arbete idag. Frukost ska jag inta inom kort. Badkar avklarad, “God morgon” samt en Alla Hjärtans Dag tillägnar jag alla ! kl. 13 ska jag iväg för att hämta böcker från Motala Bibliotek. Därmed kan jag påbörja uppgiften i Musikpsykologi A2. Under helgen lär den bli avslutad, då handlar resten om att läsa inför examinationerna 2526/02, då jag åter befinner mig i Gävle. Ska beställa resa hemåt under tisdag 26/02 (SJ)Förhoppningsvis bjuder SJ återigen på en taxiresa hem till Borensberg !).

Besökte Motala idag, två böcker lånade via fjärrlån (Musikpsykologi A2). Nu jävlar kör vi imorgon, tillsammans med tvättstuga kl. 1721. Först : arbete kl. 07:30 – 10 (Barnskötare).

… ooooch så blev jag åter medlem i Lärarförbundet (gratis för studenter !) samt Lärarnas A-kassa. Det var dags att byta !

Läsbart !

STIM fixad ! “Choises” verkar vara ute på villovägar. Kanske någon generös person kunde betala lite, mån tro ?!

Arbete till kl. 10, tvättstuga kl. 1721. Med “Musikpsykologi A2 ; hemtentamen” har jag sysslat med sedan kl. 11. Fyra frågor av fem kvarstår. Planen är att färdigställa två frågor om dagen, med sista frågan på söndag = Voilá !

 

Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan