Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.04.30

Titta jävlar, det blommar ju ! Sol bjuder långfredagen på !

Yeeeey ! 82 %; som att studera Filosofi.

 

Kom ihåg :

Ah, morgonen började med tecknad Batman (eller Buttman i somligas mun !). Idag : rapport med fina teckningar på genomgången aktivitet Fysik och Kemi (4 sidor), samt avslut Teknik.

  • Musikpsykologi A2 – hemskrivning = klart och inskickat !
  • Teknik-kommentarer uppgift 1 = klart.
  • 4 h videosnuttar = klart; det som kvarstår av den uppgiften är 8 st kommentarer. 

Det var mycket i dessa filmer, men lärorikt var det ! Älskade klippet med musik (fiol). Gitarrerna var så ostämda så ryste mest till i kroppen när hon skulle visa “ljudvibrationer“.

Framtidens planering = tisdag kl. 0910 = uppgift 0030; sirap, karamellfärg och matolja som blandas i vatten. Renskrivning av alla uppgifter, samt Biologi-uppgifterna och Campusdagarna v. 19 (samt v. 23), och sista hemskrivning 5 hp i Musikpsykologi A2. Jag väljer att icke läsa B-kurs förrän allt annat i mitt är balanserat !

En resa till London 2327/05; möte med the Dreadnoughts. Och kvalitetstid med lillebror för att snacka mycket musik. Arbete Barnskötare i Borensberg ty de ringde från Charlottenborg och ville att jag skulle arbeta ända till midsommar, vilket krockar med mitt sommarjobb inom vården (kontrakt undertecknat = 17/06 – 11/08 med möjlighet till fler timmar). Gissa om jag väljer att arbeta mera ?!

En god fortsatt dag till alla, speciellt mina närmaste vänner, vart än Ni befinner er ! Sol …. 15°C,… damerna befinner sig ute på balkong, och jag ska avsluta allt så får även jag lite sol på mig.

Framtidens känsla !

Dagens introverta planering : handla, fixa uppgift Teknik; analys och reflektion av videosnuttar. Sommaren är här – njut ! Dagens känsla ; 16°C i Borensberg !

Klart : Kemi och Fysik; efter 10 sidors rapportering stinker man värre än Stockholms fyllon. Blev lite mer än vad jag tänkte, tror jag !

 

Beställde även de sista av böckerna i Biologi och moment 0030.

Bio ?! – I’m up for it ! Filosofi i över 2 h skadar aldrig !

When you try to explain why Finnish sentences are so much shorter than English sentences.

… och denna om ens vardag i pedagogikens underbara värld !

 

Hipp-hipp-hurraaaaa !!! Kan Nu skriva om någonting i Biologi-uppgift. – It’s aliiiiiive !

 Dagens musikerskämt !

 

En önskan inför framtiden. Dock arbetar jag så mycket nu så varenda små timma över vill jag spendera på “egna intressen”.

 Прощай !

Klart videosnuttar UR – “Hela apparaten” – kommentarer. Så kvarstår blott två Biologiuppgifter, Moment 0030 (morgondagens äventyr !) samt en ZOOM-konferens tisdag 28/052019 kl. 08:1517:00 (3040 min per grupp; ergo ej hela dagen !).

Ergo lär v. 17 och 18 vara bokade

  • 10/05 ska Biologi Uppgift 2 vara inlämnat.
  • 15/05 ska Biologi Uppgift 1 vara inlämnat.

Ogräs-borttagning ! Och ärtsoppa kan jag snart tillaga. I min andra skål. Ärtorna verkar växa i alla fall.

”Att odla med katter” heter riskprojektet ! “Mina saker är våra att äta” kalla “den gylldene regeln” !

Mina frön från Slovakien blev dock övervattnade. Ingen större risk att de börjar gro. It’s aliiiiive !

Linköping – Stockholm = Nettbuss129 kr (fredag 26/042019, kl. 15:30 – 20:00) och åter hem på söndag 28/042019 kl. 16:30 – 21:30 (129 kr). Resa BorensbergStockholm (vidare mot Gävle under morgonen) tisdag 07/05-2019 köpt = 160 kr. Hem med FlixBus lördag 11/05-2019 från Uppsala = 128 kr. Musikpsykologi A2seminarium numero 4. Sparar pengar hela tiden, verkar det som !

Klart = Kemiexperiment (Moment 0030) med barn idag. Kände mig själv som ett barn när jag provade dessa. Kändes någorlunda lyckat ! Före maten = författa metoddel samt en del av resultat.

Arbete : när barn tar tag i ens ben, så känner man sig som en Transformer. Uppskattning är alltid lika underbart ! Idag arbetade jag även med en ny Barnskötare från Tjeckien. Ord som “Dakujem” kom väl till nytta.

Arbete kl. 08:30 – 18Jisses ! Fick ändå som jag ville och lite mer, efter två mail. Imorgon : en betydligt kortare dag, fastän jag vill arbeta längre.

Moment 0030 på väg att skrivas. Mall klart, utskrift “dagbok” samt en massa text värt att ta med från äldre uppgifter, som ska skrivas om. Ska försöka få klart allt till innan jag åker till London 23-27/05, så att ZOOM-konferensen 28/05 går smidigt till. Imorgon får jag hämta ut den senaste litteraturen. Får se vad böckerna har att säga.

Helgen spenderas i Stockholm (Uppsala lördag = Musikpsykologi A2; fjärde seminarium). Kulturnatt i Stockholm. Hem på söndag.

 Avengers – Endgame” bio nästa vecka, med lillebror. Fler som hänger med ?!

En glad vårdag önskar jag alla mina läsare, och delar med mig av “Waltz of Spring“, som enligt mitt tycke borde bli förklarad som “vårsången numero 1“, i stil med Beethovens “Ode to Joy” (EU’s anthem)Först = blommor från stora gräsplanen vid Hjortstigen i Borensberg.

Det sista rycket i högskolan ! Hade jag haft tid och medel, hade jag säkert utfört ett liknande Kemi / Fysikexperiment som i videon. I övrigt så är jag personligen klar med min del av Kemiexperimentet / Kemiexperimenten, utskrivna texter / transkriptionen utifrån barnens fenomenografi. På söndag skulle bägge vara klara, så allt känns extra skönt ! Nu kvarstår själva grovarbetet i Moment 0030.

13/06 startar sommarjobbet inom Vården. Ett fast schema med möjligheter till fler timmar. Idag fick jag betalt för alla timmar som missades under förra månadens lön. Så det blev ändå rätt så hyffsad löning, men som dessvärre går åt till att återbetala skulder.

Tack lillebror och farsan för helgens kattvakteri ! Arbete imorgon fredag 26/042019 (kl. 07:3015), därefter buss till Linköping kl. 15:30Nettbuss till Stockholm kl. 16:30 (framme kl. 19:10, framme kl. 20UppsalaMusikpsykologi A2 under lördagen och därefter Kulturnatt i Stockholm.

Hemåt kl. 16:30 Nettbuss, söndag 28/042019. Framme i Linköping kl. 20, därefter invänta buss till Borensberg (kl. 20:50). Hemma i Borensberg kl. 21:30.

 Vad om mannen i Edvard Munch’s “Skriet” faktiskt enbart sjunger “Day-O” från “Banana Boat Song” ?!

23-27/05-2019 i London !

Framgång eller misslyckande för dina gärningar summerar inte upp till resultatet av ditt liv. Din ande kan inte vägas. Döm dig själv genom att intentionera dina handlingar, och genom den styrka som du ställs inför de utmaningar som har stått i din väg. Universum är stort och vi är så små. Det finns egentligen bara en sak som vi aldrig riktigt kan kontrollera; om vi är goda eller onda. Ju mer man förstår av sig själv, desto mer frihet får man att forma sitt liv som man vill. Även om man inte kan bli kvitt sitt förflutna och uppnå fullständig harmoni kan man lära sig att “leva med sitt jag” på ett bättre sätt.

– Nattens känsla !

Fredag – söndag = Stockholm, lördag = inställd Musikpsykologi A2, men fick ändå mycket gjort under dessa timmar. Kulturnatt Stockholm.

Det blev ett fint besök vid Finlandsinstitutet, där jag bland annat fick bekanta mig med nya finländare, men framförallt dricka Lonkero och att se en massa konst, och att se duon Kalevauva (musik vid slutet av inlägget !) spela sina humoristiska alster, baserade på verkliga kommentarer på TwatterFacebook och Instagram.

Ett besök vid Tjeckiska Centret blev tyvärr inte så lyckat ! Det var stängt kl. 23, trots att det Progg-projektet, med sånger utifrån konceptet “Sammetsrevolutionen” skulle ha lirat kl. 2300. Och så stod det ny adress på hemsidan. Gissa vad : det var stängt och beckmörkt !

Istället drog vi till E-Typevikingrestaurang Aifur vid Gamla Stan och drag honungsmjöd. Gott men ack så dyrt för så lite dryck !

kl. 07:17, torsdag 23/052019 = avfärd Borensberg – Linköping.

 

Inatt = boka flygbuss (FlixBusLinköping – Arlanda Terminal 5, torsdag 23/052019 kl. 08:1512:10 (119 kr / person). 

 

 

Och så ska vi ha följande text som påminner om strulet med flygplatser : ”Extraordinara åtgärder” = AmsterdamMünchen 13/072018 : checkar in mitt bagage. Amsterdam strular bort mitt bagage trots löften att det finns med när jag frågade om jag behövde checka in igen. Anländer till München : inget bagage. Flygpersonalen snackar dels skit om de drabbade vid kundservice; jag, en tyska med son bosatta i USA på väg till ett bröllop i Frankfurt (alla finkläder på villovägar), en turk med familj (hans hygienartiklar; väskan, hade slarvats bort). Det gick så långt att de ringde till väktarna. Väl framme i Forchheim fick jag, efter att ha köpt ny tågbiljett från MünchenForchheim för närmare 60, betala även för nya kläder och hygienartiklar för närmare 70. Och i Shamrock Festival köpte jag flera T-shirts (2025/st samt en LP-skiva för 15), så jag klarade mig den helgen. I lappen från flygplatsen i München står det ”Extraordinara åtgärder”, vilket betyder att det är OK att slarva bort ens bagage och att inte leverera det dagen efter, för att det var en ”omväg” för dem !

Nästa resa : tisdag 0711/05 (avfärd SJ; som i bilden). Och så hem direkt från Uppsala (FlixBus) under lördag 11/052019Campusdagarna i Gävle bjuder Förskollärarutbildningen på fågelexkursion kl. 08:30 – 20, vilket innebär en natt vid vandrarhemmet i Gävle (onsdag 0910/052019).

 

En god fortsatt natt passar jag på att önska alla mina läsare ! Nattens aktivitet : installera timer till kaffeperkolator.

 

Jag har en plan så listig, att Du kan fästa en svans på det och kalla det en vessla !

Nu jävlar … !

Damerna vill också odla !

Flygbussbiljetter bokade. Till lillebror : resan lyder som följande :

Torsdag 23/05-2019

Återresa måndag 27/05-2019

London ; både vid ankomst samt vid hemresa får vi köpa biljetter från flygplats till London.

Från Västerås flygplats åker Buss 3 mot Västerås Centrum var 10 min. I Stockholm får vi springa mot SJ-tåget, ty vi endast har 15 min på oss att byta transport.

Kostnad för gårdagens biljetter (förutom Östgötatrafiken och Östgötapendeln) = 250 kr / person.

Mat och därefter rakning och badkar. Arbete idag kl. 08:0016:30, arbete imorgon kl. 08:4517:00. Veckans arbetsplan med högskoleuppgifter : Biologi Uppgift 2 : klart onsdag 01/052019 efter städning och tvättstugan (kl. 1217). Då kvarstår blott Biologi Uppgift 1 och Moment 0030-uppgift.

Dagens kamrat på väg till arbetet !

Valborgsmässoafton ?! Imorgon 01/052019 : städdag, samt tvättstuga före irritationsmomentet “Hemtentamen“. Tydligen räckte inte förra ansträngningen, utan nu ska jag komplettera ännu en gång på 45 punkter; på sin höjd 2 h medan tvättstugan. Det räcker alltså inte med att nämna någonting, det ska finnas en förklaring till förklaringen. En hemtentamen som känns som en B/C-uppsats, mer eller mindre. En B/C-uppsats verkar vara enklare att författa. På dessa får man i alla fall tydliga instruktioner.

Någon kan dock dyka upp med Cider eller starkare, det lär behövas vid det här laget ! Biologi Uppgift 2 ska börja skrivas under helgen, med inlämning 10/052019 (medan jag befinner mig i Stockholm/Gävle). Biologi Uppgift 1 har inlämningsdatum 15/052019. Idag fick jag veta att jag hamnade i “Grupp D8“- opponeringsgrupp inför sista Moment 0030. Och även det ska jag arbeta med, speciellt “bakgrund“. Inväntar “resultat” från min samarbetspartner.

 “Höredudu … !”

 

 

 / Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan