Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2019.12.21

Minnen : 2001 åkte jag med skolan (Motala Musikpedagoglinje) till Brunnsviks FHSK Dalarna för att fira julavslutning. Dels det faktum att man vaknar upp på morgonen, och det är svinkallt i rummet (alla studerande fick eget rum). Värmen hade havererat under natten. Jag gick in i duschen, och fick stå och dansa mest, då varmvattnet hade även det slutat att fungera.

Bussresan hem var minnesvärd : värmen i bussen hade även det havererat, så att inne i bussen var det kallare än utanför bussen. –20°C i bussen och “endast” –10°C när vi stod ute och hoppade. Någon hade pinkat i toaletten och inte spolat, så urinet hade frusit. En som öppnade toalettdörren, och självklart stank det om hela bussen, och inte en stank man vanligtvis är van vid. Till slut sa busschauffören efter någon timma att han hade beställt en ersättningsbuss för det gick inte att köra i den kylan. 

Åter till samtiden : ComHem-internet (WiFi) ligger fortfarande nere, förutom TVn (självklart !) Att skriva uppgifter är inte någonting prioriterat, inte för denna lördag i alla fall. Jag måste förmodligen spendera 199 kr för 10 GB hos Hallon för att kunna koppla in telefon via USB till dator (som jag gör nu !). 199 kr är ungefär det jag redan betalar för Internet hos ComHem. Tvättstugan för veckan = klar ! Nästa tvättstuga på torsdag 26/122019 kl. 12 (inklusive städning). 

På tal om “spontanitet“, ett ord som dessvärre utnyttjas relativt fritt idag, speciellt i förhållanden som är på brytningsvägen : “jag saknar spontanitet“, vilket är ett kodord för sex, så varför inte endast nämna det ordet, lika mycket som man utnyttjar meningarna : “vi känner ju inte ens varandra“, vilket är kodord för “jag vill inte lära känna dig“, eller “kan vi inte bara vara vänner ?” / “vi kan ju bara vara vänner ?” : kodord för “idiot, idiot, ack Du lättlurade lille skit !”.

Personligen ser jag ramverket som någonting man först kan göra. En “spontan kaka” startar man icke “bara” att baka, lika mycket som att bjuda frukost på sängen. Å ena sidan är det en “spontan aktivitet” för den som får kakan eller frukosten, men dels måste man ha ingredienser för kakan och frukosten. Dessa köpes (helst) redan dagen före. Med aktiviteter som resande ser jag detta fenomen lika viktigt : betala av alla utgifter, så kan man endast utnyttja tiden till en massa stolligheter, som dessvärre dessa blir en del med mig då jag alltid verkar gå vilse, vilken stad jag än befinner mig i. Det är även det som är det roliga med det hela : man ser annat än det man redan har planerat eller det man redan känner till. Ibland behöver jag endast gå någon annanstans, som att dra ut lillebror på en 6 h promenad för att han skulle nyktra till (Helsinki december 2017).

Detta med spontana kramar, spontan Tangodansande, tryckare i köket, och att bära “frugan” till sängen är jag dock helt för. Spontana aktiviteter i duschen, SAUNAn samt… allt man nu hittar på … spontanmys som leder till spontansex på soffan till att åter mysa igen efteråt. Spontana kramar medan man tillagar mat, vid köksbordet eller vid spisen (som ibland även leder till mer. Talar utifrån egen erfarenhet !). Så att säga åt någon annan att man inte är spontan : kanske bäst att lära känna en annan person innan man säger sådana löjligheter ?! Det är som fallet med killen på tåget från Katrineholm till Linköping : så trevligt med nya bekanta via resor på tågÖnskar att folk kunde behandla varandra likadant även via nätet !

Ikväll : Motala. Vill ju se filmen “Star Wars – the Rise of Skywalker“.

Först måste jag vakna upp efter allt morgonmys med damerna. Får se om jag “råkar” spela lite elbas idag.

Ytterligare en sevärd film i januari : vem följer med ?!

Medan internet ligger nere (samt när jag vaknar upp !) …

När Cidern smakar som “bakfyllan dagen efter“… är det förundransvärt att det ens får 5 stjärnor (?!). Över halva glaset lämnade både jag och lillebror, ty det inte gick att dricka.

 Minnen 2019 : lämnar året bakom mig och startar ett gott nytt 2020

Den bästa kyparen är en kypare som dansar mambo bakom bardisken” – Petri TorvinenLondon maj 2019.

 

Du har en unik skönhet som världen behöver se. Lys idag !

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/wPJaRP/introverta-branner-ut-sig-nar-extroverta-styr?fbclid=IwAR2TJYM-ZzC05D-BSmzArthIa6Yl6qLKUddG0DnIgW-x_FcQewRRm5p7Js0

Nattens sanning :

Bio i Motala kl. 17:15 bjöd kvällen på : 4/5 till “Star Wars – the Rise of Skywalker“. Lite väl mycket betoning på ordet ”wars”. 

Buss hem till Borensberg kl. 21:15. En väntetid på 50 minuter. Alla ingredienser inför julafton inhandlade från COOP i Motala (julmust, pepparkakor).

 

Natten är här. Mys med damerna före läggdags. Imorgon söndag = mestadels mys och vila med damerna med förhoppning om att WiFi’n kommer tillbaks.

 

 

 

/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan