Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

2020.11.30

Så sant ! Enkla vänliga handlingar kan få eviga resultat ! Sann kärlek misslyckas aldrig ! / Tik patiesi ! Vienkāršai laipnai rīcībai var būt mūžīgi rezultāti! Patiesa mīlestība nekad neizdodas !Jag har en konstnärs ögon och skickliga musikeröron, och jag är tyst – på sju språk. Jag har hela min familjs rädsla, som bor inombords, som fyller din hud; någon annans minne.
Hur kommer det sig att jag aldrig hör vad jag vill höra ?! Hur kommer det sig att jag aldrig ser vad jag vill se ?!
Valet är litet om det alls finns ett val. Jag håller fast som om jag kommer att falla. Nu vet jag hur det känns att vara trasig och vild; att piskas runt.
När såren börjar läka oavsett om man vill att de ska eller inte. Ett tag väl tillbringat, och den tid som spenderas fortsätter. Gör en hängiven och bosätt dig som en fågel – förlåt och försök att inte skada. Tag icke ditt skräp var som helst men ut, innan valpen i ditt hjärta blir en hund i ditt sinne.
Det slickar min hjärna, suger ut allt förstånd. Det kommer att koka mitt huvud med locket på ordentligt. Nu vet Du hur det känns att vara trasig och vild; att piskas runt.
Med tomma ögon; tomt, som två våta stenar; på jakt efter ett hem; på jakt efter en själ. Slå mig in på familjenätverket; lär dig hur det fungerar … att vara fri. Rädsla knackar på din hud. Bara för att se om någon själ finns inombords. Böjer dig, bryter ned dig.
Man ir mākslinieka acis un prasmīgas mūziķa ausis, un es esmu kluss – septiņās valodās. Man ir bailes no visas manas ģimenes, dzīvojot iekšā, piepildot jūsu ādu; kāda cita atmiņa.
Kā tad es nekad nedzirdu to, ko vēlos dzirdēt?! Kā es nekad neredzu to, ko vēlos redzēt!!
Izvēle ir maza, ja vispār ir izvēle. Es turos, it kā nokritu. Tagad es zinu, kāda ir sajūta būt salauztai un mežonīgai; lai pātagu apkārt.
Kad brūces sāk dziedēt neatkarīgi no tā, vai vēlaties tās vai nē. Kādu laiku labi pavadīts, un pavadītais laiks turpinājās. Izveidojiet bhaktu un apmesties kā putns – piedodiet un mēģiniet nesāpināt.
Neizvediet atkritumus nekur citur, nevis ārā, pirms jūsu sirdī esošais kucēns kļūst par suni. Tas laiza man smadzenes, izsūc visu prātu. Tas pareizi uzvārīs manu galvu ar vāku. Tagad jūs zināt, kā jūtas salauzts un mežonīgs; lai pātagu apkārt.
Ar tukšām acīm; tukšs, kā divi slapji akmeņi; mājas meklējumos; dvēseles meklējumos. Pievienojieties man ģimenes tīklā; uzziniet, kā tas darbojas … būt brīvam. Bailes klauvē pie ādas. Tikai tāpēc, lai redzētu, vai iekšā nav kāda dvēsele. Tevi liec, salauž.
1000 spänn i belöning till den som hjälper mig att hitta mig själv / 1000 dolāru atlīdzība tam, kurš man palīdz atrast sevi.Måndag – ledig betald dag. Ska ta och kontakta Äldreboendet i Borensberg. Invänta besked om ett ärende. Lärarförbundet hör av sig imorgon, tisdag. Då ska jag få prata ut min version av det som inträffade under torsdagen. Jag förväntar mig inga mirakel, men ändå vill man få upprättelse !
Eventuellt lär det bli att besöka Motala senare under dagen. Måste förbereda mig inför seminarium under onsdag. Så det blir att kika på en film som nu verkar vara utlagd. Det blir en spännande måndag å egen del. Morgonen började med att jag snyggade till mig med rakning och borttagning av hår med pinsett.
Pirmdiena – bezmaksas apmaksāta diena. Jāņem un jāsazinās ar veco ļaužu pansionātu Borensbergā. Gaidiet informāciju par lietu. Skolotāju arodbiedrība dzirdēs no jums rīt, otrdien. Tad man būs jāizrunā sava versija par ceturtdien notikušo.
Es negaidu brīnumus, bet tomēr jūs vēlaties atlīdzību ! Var gadīties, ka vēlāk dienā apmeklēsiet Motalu. Jāsagatavojas semināram trešdien. Tātad, tas būs skatīties filmu, kas, šķiet, tagad ir ārā. Tā man būs aizraujoša pirmdiena. Rīts iesākās ar to, ka es labi izskatījos ar skūšanos un matu noņemšanu ar pinceti.Ämnar söka samarbetspartners (låtskrivare/textförfattare) som skriver bättre rader än en personligen; mina är mer tankar som aldrig blir melodier – “Cruelty of Life” är undantaget (filosofi !)
Plāno meklēt līdzstrādniekus (dziesmu autorus / tekstu autorus), kuri raksta labākas rindas nekā viens personīgi; manas ir vairāk domas, kas nekad nekļūst par melodijām – “Dzīves nežēlība” ir izņēmums (filozofija !)
 
Rytmer och melodier kommer per automatik och stör mig under dagen och natten. Ackord kan man skapa utan problem. Arrangerar mycket egna som andras kompositioner. Får man se vart man hamnar. “Cruelty of Life” har jag skrivit ned och analyserat otaliga gånger, så undviker denna gång, skriver enbart ut texten, ty folk är lika intresserade av ackordsanalys som av ekvationer.
Ritmi un melodijas rodas automātiski un satrauc mani dienā un naktī. Akordus var izveidot bez problēmām. Aranžē pašu un citu skaņdarbus. Jūs redzēsiet, kur nonākat. “Dzīves nežēlība” esmu pierakstījusi un analizējusi neskaitāmas reizes, tāpēc šoreiz izvairieties, tikai izdrukājiet tekstu, jo cilvēkus interesē akordu analīze kā vienādojumi.
Verse 1
Love – someone that you care for, and therefore you can’t ignore. Life – the meaning of existance. Willing to take a chance.
Pre-chorus
Life is cruel – embrace it. Much to do, let’s face it. Live your life, plan for the day. Don’t care what others might say.
Chorus
Cruelty of life – life’s big questions unsolved. Let’s get it right, get it unfold.
Verse 2
Death – many ways of dying. So why not just try to sing ? Sing – sing a song of friendship. But do not, don’t try being hip.
Pre-chorus
Life is cruel – embrace it. Much to do, let’s face it. Live your life, plan for the day. Don’t care what others might say.
Chorus
Cruelty of life – life’s big questions unsolved. Let’s get it right, get it unfold.
Chorus*2 (alternated melody on Bb9-chord)
Cruelty of life – life’s big questions unsolved. Let’s get it right, get it unfold.
Outro
 
Nuverkligheten … mys med damerna. Och mycket gav det också beträffande psykisk välmående. Diskussionerna med Finaste Vackraste i Lettland var även de ett stort stöd. Tack, Finaste Vackraste !
Tagad … realitāte … glāstiet dāmas. Un tas arī deva daudz garīgās labklājības ziņā. Liels atbalsts bija arī diskusijas ar Labākais Smukākais Latvijā. Paldies, Labākais Smukākais !
Perspektiv … med instrument för 1516 elever i klassen, lär det bli svårt att undervisa alla 35 elever på en och samma gång !
Perspektīva … ar instrumentiem 1516 skolēniem klasē būs grūti iemācīt visus 35 skolēnus uzreiz !
 
… och så var det detta med dejting och att faktiskt ta sig tid till att lära känna en person (i taget). Hur bildas en familj ? Det börjar med att en ung man blir förälskad i en flicka – än så länge har inget bättre alternativ upptäckts.
… un tā tas bija ar iepazīšanos un reālu laika pavadīšanu, lai iepazītu vienu cilvēku (vienlaikus). Kā veidojas ģimene ? Tas sākas ar jauna vīrieša iemīlēšanos meitenē – līdz šim labāka alternatīva nav atrasta.Bredvid handen vid hjärtat / Blakus rokai pie sirds !
Kvällens filmval – och ett väldigt lyckat filmval / Šī vakara filmu atlase – un ļoti veiksmīga filmu atlase : https://sv.wikipedia.org/wiki/12_Years_a_Slave?fbclid=IwAR125DVdTxoQdyhI8XpZGYpL7EOAnkeNIU5OE_AFM8fqspGYzp05iPCRYu0 Perspektiv … / Perspektīva
 
Om man kunde åka tillbaks i tiden, samtidigt som man skickar sitt omognare ”jag” med mindre mage till framtiden för att bli beundrad över vilket hår man hade och knappt mer bekymmer i världen än att orka komma upp på morgonen. Skulle jag, i det förflutna, få tillgång till minnen från framtiden till det förflutna, ty det är mitt yngre ”jag” i framtiden ?! Om Du reser till det förflutna, blir det förflutna din framtid. Din tidigare ”nutid” blir det förflutna, Som inte kan förändras av din nya framtid.
Ja jūs varētu atgriezties laikā, sūtot savu nenobriedušo “es” ar mazāku vēderu nākotnē, lai jūs apbrīnotu, kādi mati jums bija, un diez vai būtu vairāk raižu pasaulē, nekā lai varētu piecelties no rīta. Vai man agrāk būtu pieejamas atmiņas no nākotnes uz pagātni, jo tas nākotnē ir mans jaunākais “es”? Ja jūs ceļojat uz pagātni, pagātne kļūst par jūsu nākotni. Jūsu pagātnes “tagadne” kļūst par pagātni, kuru nevar mainīt jūsu jaunā nākotne.
När man talar om skumma minnen med Finaste Vackraste i Lettland, så kommer dels KGB-hotellet i åtanke. Fem killar fick trängas i ett litet rum utan utsikt. Istället för att täcka fönstren med,… glas, så hade fönstret täckts med … tidningspapper. Under natten blåste det rejält i Riga. Inte enbart att det svängde ordentligt under blåsten och var kallt, så sjöng vinden i rummet. Kylan var högst märkbar då alla fick ta på sig ett stort lager med kläder. Lärarna (2) som fick sig ett eget “slott” på övervåningen. Ungefär som tiden i Sovjetunionen !
Runājot par ēnainām atmiņām ar Labākais Smukākais Latvijā, prātā nāk VDK viesnīca. Pieci zēni tika iespiesti nelielā telpā bez skata. Tā vietā, lai logus pārklātu ar, … stiklu, logs bija pārklāts ar … avīžu papīru. Naktī Rīgā bija patiešām vējains laiks. Vēja laikā tas ne tikai pareizi šūpojās un bija auksts, tāpēc telpā vējš dziedāja. Aukstums bija visvairāk pamanāms, jo visiem bija jāuzvelk liels drēbju slānis. Skolotāji (2), kuri augšā dabūja savu “pili”. Līdzīgi kā laiks Padomju Savienībā !
Badstranden i Riga : 5 killar går runt i denna stora strand, större än Varamon i Motala. Vi ser någonting i ögonvrån, och alla stirrar,… på en kille med string-baddräkt på sig.
Pludmale Rīgā: 5 puiši staigā pa šo lielo pludmali, lielāku par Varamonu Motalā. Mēs redzam kaut ko no acu kaktiņa, un visi skatās … uz puisi ar auklu peldkostīmu.
Restaurang = gulaktig grön dessert (gammal kaka) som alla förutom en person undvek. Då ska vi inte ens diskutera magvärken efteråt (tack gode Gud att jag inte åt av det !).
Restorāns = dzeltenīgi zaļš deserts (veca kūka), no kura izvairījās visi, izņemot vienu cilvēku. Tad mums pēc tam pat nevajadzētu apspriest sāpes vēderā (paldies Dievam, ka es no tā neēdu !).
Båtresan hem var inte heller så kul när vi fick punga ut med böter, då en hade spytt i sitt rum efter “vilda natten“. Tål man inte alkohol så ska man inte heller dricka ! Jag fick sova med en av lärarna. Jag hade öppnat fönstret innan jag gick och lade mig, och skrev dagbok inför vår radiosändning (vi skulle anteckna för att skriva manus). Läraren kommer in i hytten och konstaterar att det är så här det känns att sova med en finländare ! Och dagboksinlägget bestod av en enda röra som jag heller inte kunde tyda dagen efter.
Arī laivu brauciens mājās nebija tik jautrs, kad mums nācās samaksāt soda naudas, jo kāds pēc “mežonīgās nakts” bija nospļāvies savā istabā. Ja nepanesat alkoholu, arī nevajadzētu dzert! Es saņēmos gulēt ar vienu no skolotājiem. Pirms gulēšanas biju atvēris logu un pirms mūsu radio raidījuma uzrakstīju dienasgrāmatu (mēs pierakstījām scenārija rakstīšanai). Skolotājs ieiet kajītē un atzīmē, ka tā ir sajūta gulēt ar somu ! Un dienasgrāmatas ieraksts sastāvēja no viena jucekļa, kuru es arī nevarēju atšifrēt nākamajā dienā.
Väl hemma så drack jag lite alkohol med farsan (Estländsk som Lettisk öl). Hade köpt en hel tunna, trots god avrådan att INTE köpa den. Ett glas så mådde man riktigt illa av det ! Så hela tunnan fick kastas i toaletten. Saku-ölen smakade havsvatten. Idag saknar jag lite det märket. Senast jag drack den ölen var 2008. Vissa saker är endast för märkliga !
Reiz mājās kopā ar tēti iedzēru nedaudz alkohola (igauņu un latviešu alu). Bija nopircis veselu mucu, neskatoties uz labiem padomiem to nepirkt. Glāze lika jums justies ļoti slikti par to ! Tāpēc visa muca bija jāmet tualetē. Saku alus garšoja pēc jūras ūdens. Šodien man pietrūkst šī zīmola. Pēdējo reizi šo alu dzēru 2008. gadā. Dažas lietas ir pārāk dīvainas! Omnibus, Omnibus...”
Lite skämt för att stärka upp dagen innan jag ringer till Bemanningsenheten i MotalaNågon som vet vad som händer ? Måste vara allvarligt när till och med Batman är på plats. Känner mig orolig / 
Neliels joks, lai stiprinātu dienu pirms es zvanīju uz Personāla nodaļu MotalāKāds zina, kas notiek? Jābūt nopietnam, kad pat Batman ir vietā. Sajūta trauksme.Ovanlig musikstil / Neparasts mūzikas stils :… och fler tankar : Disneyland-After-Dark har förmodligen en eller två låtar per mänsklig emotion som beskriver och erbjuder perspektiv i allt ! Det märks att killarna har gått igenom mycket i livet !
… un vēl citas domas: Disneyland-After-Dark, iespējams, ir viena vai divas dziesmas uz vienu cilvēka emociju, kas raksturo un piedāvā perspektīvu visā ! Ir pamanāms, ka zēni dzīvē ir daudz pārdzīvojuši !
Lite lugnande musik för måndagen. Njut ! / Nedaudz nomierinoša mūzika pirmdienai. Izbaudi !
 
/ Petri Torvinen

Lämna ett svar

Till startsidan