Hantverk i betong

Börja med sandleksaker

Att gjuta saker och göra dom till hantverk i betong är riktigt kul. Själva betongen som du handlar kan man hitta till väldigt bra priser. Det som är dyrare är formarna som man vill gjuta i. Det finns former man kan börja med som är betydligt billigare för att se om det är något man ska fortsätt med. Det låter kanske lite konstigt, men jag började med att köpa sandleksaker som man kan hitta i dom flesta butikerna.

Prova dig fram med betong

Det finns en hel del roliga former när man köper sandleksaker. Hittar du ett set med till exempel en kratta i kan du gjuta i den om den är öppen baktill som en bakform. Oftast så är dom gjorda så. Innan man häller i betongen i plastleksaker eller formar av plast kan det vara bra att pensla den med olja. Då är det lättare att lossa formen. Eller som man säger i betongvärlden “förlösa”.

Min svåraste form

När man vill fortsätta med detta kan man börja köpa fler former. Det finns i silikon och hårdplast. Googlar man på silikonformer hittar man en hel del och dom brukar fungera både för till exempel betong och om man vill göra ljus. Är man med i facebook kan du hitta många grupper där man både säljer och visar upp sina former. Sök på betong och du hittar allihopa.

Jag har köpt en hel del former och det du ska tänka på är att du kan använda dom om och om igen. Istället för att ta med en blomma när du går bort kan du ta med dig ett betongalster som du gjort. Eller ge bort i present.

betong

Detta är min senaste form jag köpt och också den svåraste att “förlösa” på grund av drakens vingar.  Denna är den andra jag gjorde efter ett första försök då vingarna gick av.

betong

Min granne fyller år nu i augusti och har önskat sig en drake. Dessutom vill hon ha en i vitt så denna är nu målad och ska snart få en ny ägare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *