Använda sprayfärg

Piffa upp dina saker lätt

Har du en del saker som tappat både färg och lyster? Istället för att kasta dessa kan du istället använda sprayfärg. Då behöver du inte köpa en hel burk färg och en massa penslar för att passa det du vill göra om.

Det är enklare att använda sprayfärg

Ibland sparar man eller hittar en stol som man har vid ett bord ute i trädgården. Du kanske låter den stå för länge ute på hösten och den förlorar både färg och blir ful. Varför inte piffa till den då med lite färg? Att köpa en burk med färg och stå och måla kanske inte drar så då kan du åka till en affär som har sprayfärg. Det finns både olika färger och om du vill ha en matt, halvblank eller blank.

sprayfärg

Ett tips är att sätta på sig ett par plasthandskar när du sprayar det du vill piffa till. En stol kan du sätta antingen vid en buske som en detalj eller vid ett bord under ett träd för lite mysfaktor och skugga. Tänk också på var du sprayar. Jag brukar klippa sönder en soppåse och ställa mitt på gräsmattan. Sprayfärgen torkar ganska snabbt också istället för att sitta och vänta på en färg som du målar med pensel.

sprayfärg

Gamla metallbord tappar ofta färg och tappar både glans och yta. Detta bord är sprayad i en halvblank svart färg. Nu kan jag ha kvar detta bord istället för att kasta det som jag tänkt.

Du kan använda sprayfärg till mycket

När man kommer igång med sprayfärgen så vill man bara fortsätta. Har du saker som du inte är så rädd om så kör på säger jag bara. Det har jag gjort och har både sprayat stolar, bord, äppellådor som jag planterar i och andra trälådor som jag har i trädgården.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *