Trädgårds tips

I dessa ute tider

Nu på sommaren är vi mycket ute i trädgårdar och skog. Det finns en hel del trädgårds tips vi kan göra runt omkring oss. Inte bara umgås utan också i trädgårdar med pyssel i rabatter och se till att vi har det rent och snyggt omkring oss. Här kommer några trädgårds tips som du kanske redan har provat eller som du skulle vilja göra men inte testat än.

Några enkla trädgårds tips hemma

Även om man inte har någon stor trädgård finns det alltid plats för blommor och trädgårdsmöbler. Att ha en plats där man kan sitta och koppla av antingen i sol eller skugga. Gräset ska klippas och man får flytta dessa möbler hela tiden. Varför då inte antingen lägga fint grus eller till och med plattor så att det blir som en liten altan.

trädgårds tips

För att du ska slippa få upp ogräs och annat så finns det marktäcksväv som man lägger direkt på marken. Sen kan du täcka med fint grus som är runda små stenar som inte gör ont att gå på. Nu kan du välja att ha bara gruset, men också att lägga plattor som du sätter ihop som ett litet golv. Dessa brukar också klara av både regn och snö.

Så slipper du lukten

Att ha stora krukor med blommor och växter omkring oss i trädgårdar och runt hus är underbart. Jag skulle vilja ha krukor på så många ställen och har kärt mig av mina misstag. Att ställa en kruka direkt på gräs kan väl inte skada? Jo för ju längre tiden går på sommaren så ruttnar ju gräset under krukan och den lukten är inte den bästa kan jag tala om.

Så här har jag gjort istället: jag har grävt ner fyrkantiga plattor i gräsmattan där jag vill ha mina krukor. Då går det också enkelt att klippa gräset runt omkring då stenen inte sticker upp. Har man inte dessa plattor hemma så brukar det finnas billiga att köpa på flera ställen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *